ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۱۰, پنجشنبه

حلوای انگشت پیچ



 حلوای انگشت پیچ

ما جنوبیا یه حلوای خیلی معروف داریم که بهش می گیم انگشت پیچ  حالا چرا انگشت پیچ ؟؟ چون اینقدر شیرینه که موقع برداشتنش باید کش بیاد.....این حلوا در هر یک ازشهرهای جنوبی به رنگها و غلظت های مختلف درست میشه بعضی کم رنگ و بعضی پر رنگ تر و بعضی سفت تر و بعضی شل تر درست می کنند توی خانواده ما این حلوا سفت  و تیره درست می شه به حدی که بشه راحت تو ظرف سروش کرد ولی در شهر دیلم یکی از توابع استان بوشهر به  رنگ سفید یا کرم درست میشه که خیلی روانه یعنی وقتی قاشق را  توی کاسه می زنی حلوای شیرین و کشدار و سفید  به راحتی از قاشق پایین می ریزه . اگه جنوبیا مخصوصا قدیمتر ها و خانواده های اصیل ، مهمان عزیزی داشته باشند حتما در کنار غذا به عنوان دسر این حلوا رو سرو می کنند  اینجوری نیست که حتما برای مراسم سوگواری فقط پخته شه ، ریختن زعفران در این حلوا اختیاریه ولی اگه به رنگ روشن درست شه هرگز داخلش زعفران نمی ریزند  در واقع این حلوا یا خیلی روشن درست میشه یا تیره ، حد وسطی برای حلوای انگشت پیچ وجود نداره :)) ...  من سالهاست این حلوا را وارد وبلاگ کردم و یکی از سوالات متداول اینه که چه فرقی با بقیه حلوا ها داره؟؟ عرضم به حضورتون برای تهیه این حلوا مقدار شکر حتما باید خیلی بیشتر از آرد باشه و اینکه شربت حلوا را به صورت سرد به آرد و روغن داغ اضافه می کنیم و مثل حلوا های معمولی شربت گرم و به قوام رسیده رو به آرد بو داده اضافه نمی کنند  در واقع این حلوا ، حلوای آسونی نیست قلق خاص خودشو داره و اگه برای اولین بار این حلوا رو درست می کنید باید خیلی زیاااد مواظب گرمای حاصل از اضافه کردن شربت سرد به آرد و روغن داغ باشید از مقدار کم شروع کنید این مقداری که نوشتم حدود 2 تا دیس بزرگ حلوا می ده می تونید مقدار رو نصف کنید... pegah


مواد لازم :

آرد گندم 1120 گرم
شکر  1600 گرم ( حدود 6 لیوان )
روغن مایع 900 میلی لیتر
آب 4 پیمانه
گلاب 1 پیمانه

پودر پسته و نارگیل  برای تزئین


من چون این حلوا را برای خیرات پختم  با این مقدار مواد 2 تا دیس بزرگ  یا حدود 15 تا پیش دستی حلوا درست کردم :)



ابتدا  آرد را 2 بار الک کنید  .

توی یک کاسه بزرگ شکر را با آب سرد و گلاب مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا شکر حل شود .


حالا مقدار آرد را توی ماهیتابه بزرگی بریزید و به مدت 5 دقیقه خوب تفت بدید  بعد روغن مایع را اضافه کنید  و شروع کنید به هم زدن. 


آرد باید با روغن مایع تفت داده بشه و رنگش تغییر کنه  برای اینکه ببینید تا چقدر باید تفت بدهید کافیه مقداری از شربتی که درست کردید را توی کاسه بریزید و  مدام کمی از حلوا را توی آب شکر بریزید اگه رنگش قهوه ایی پر رنگ شد زمان این رسیده که آرد را از روی حرارت بردارید .


  وقتی رنگ آرد قهوه ایی شد ، دیگ را از روی حرارت بردارید و شربت را کم کم به آرد اضافه کنید و تند تند هم بزنید تا آرد گلوله نشه .( این مرحله کمی خطرناکه اگه تازه کارید احتیاط کنید چون وقتی شربت سرد به روغن و آرد داغ اضافه میشه بخار داغش ممکنه دستتونو بسوزونه )

حالا دوباره حلوا را روی حرارت قرار بدهید و مدام هم بزنید تا آب حلوا تبخیر بشه .... اصلا نترسید ممکنه کمی حالت شل داشته باشه ولی با هم زدن مداوم حلوا بالاخره سفت میشه وقتی حلوا حالت کشدار و سفت پیدا کرد از روی حرارت بردارید.
توی ظرف سرو بکشید و آنرا تزئین کنید نوش جان....pegah

نکته: واقعا درست کردن این حلوا مهارت می خواد و از مقدار کم درست کنید.
نکته: اگه میزان روغن این حلوا اندازه باشه نیازی نیست بعد از پخت اضافه های روغن را از روی حلوا جمع کنید. اگه این اتفاق برای شما افتاد فقط کافیه روغنهای اضافی را از روی حلوا بردارید و از آنجایی که حلوا هنوز شیرین نشده می تونید در غذا یا هر چیز دیگه استفاده کنید .خوشبختانه مامان من در تهیه این حلوا استاده و دستور پختشم که من باهاش این حلوا را درست کردم بی نقص بود برای همین این اتفاق برای من نیفتاد  :)
نکته: حتما حتما موقع اضافه کردن آب شکر به آرد و روغن داغ احتیاط کنید که به بیرون نپاشه و خودتون رو نسوزونید.
نکته: وقتی که آب و شکر را به حلوا اضافه می کنید یه بخار داغ از حلوا بلند میشه پس دستکش آشپزخانه را دستتون کنید تا با بخار حاصله نسوزید.

۶ نظر:

  1. این حلوا زعفران ندارد؟!

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه این حلوا زعفران نداره ولی اگه تمایل دارید می تونید اضافه کنید.

      حذف
  2. Esme halva angosht pich bood man fekr kardam noee tazeen hast pas rabti be esmesh nadasht

    پاسخحذف
  3. سلام....ممنون از دستور خوبتون من اگه بخوام مقدار کمتری واسه امتحان درست کنم مقدارشو چطوری میزان کنم مثلا برای یا بشقاب ؟؟؟

    پاسخحذف
  4. سلام یعنی خییلی شیرین می شه

    پاسخحذف