ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۱۵, سه‌شنبه

برشتوک دو رنگ نخودچی




برشتوک دو رنگ نخودچی


هر چقدر از مزه عالی این حلوا تعریف کنم بازم کمه گرچه زیاد اهل خوردن حلوا و برشتوک نیستم،  ولی سر تموم کردن این برشتوک تو خونه مسابقه است  :))) نیاین بگید چاق می شی سالی یه بار درست می کنم برای همین اینقد می چسبه :)))) به هر حال امیدوارم شما هم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید . 

مواد لازم:

آرد نخودچی 500 گرم
روغن جامد يا کره 250 گرم
پودر قند 250 گرم
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
پودر پسته برای تزئين

ابتدا آرد نخود چی را 2 بار الک کنيد.
کف قالب باقلوا را با روغن جامد  چرب کنید و به کناری بگذارید . یا اینکه کف قالب را کاغذ روغنی بندازید.

آرد را روی حرارت قرار دهيد و به مدت 5 دقيقه آنرا تفت دهيد. ( نمی خواهيم رنگ آرد تغيير کنه )

 بعد پودر قند را روی آرد الک کنيد و مدام هم بزنيد تا ته نگيره.


 وقتي پودر قند خوب با حلوا مخلوط شد. وقت اضافه کردن روغن جامد است .
 روغن را که اضافه کرديد بايد مدام هم بزنيد تا نسوزه و ته نگيره .




وقتی رنگ حلوا کارملی روشن شد از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید.


حالا 2/3 از حلوا را توی قالب بریزید و با پشت قاشق همه را به صورت یکنواخت پهن کنید.

باقی حلوا را روی حرارت قرار داده و پودر کاکائو را روی آن الک کنید . و خوب هم بزنید تا همه حلوا به رنگ کاکائویی در بیاد.

حالا حلوای کاکائویی را روی حلوای ساده توی قالب بریزید.


 و با پشت قاشق تمام سطح قالب را بپوشامید . 

اجازه بدهید کمی برشتوک خنک بشه و  پسته را روی آن بریزید . با دست کمی فشار دهید تا به حلوا بچسبه.

البته من چون برشتوک را ساده دوست دارم برای تزئین و عکس بعد از سفت شدن حلوا کمی پودر پسته روش ریختم  شما هم اگه برشتوک را ساده دوست دارید پودر پسته را اضافه نکنید.

برشتوک را توی یخچال بگذارید تا به مدت 2 تا 3 ساعت خودش را حسابی بگیره و سفت بشه .

با یک چاقوی تیز ابتدا برشهای مورب روی سطح برشتوک ایجاد کنید و بعد برشهای افقی بزنید تا به شکل لوزی بشه . یا اینکه می تونید با قالبهای دلخواه برشتوک را قالب بزنید . فقط پرتی کار با قالب زدن بیشتر میشه . بعد هم نوش جان کنید ....pegah  


نکته: برای اینکه ببینید رنگ برشتوک به رنگ دلخواه درآمده یک لیوان آب سرد کنار دست خود قرار دهید و از حلوا کمی توی آب بریزید اگه برشتوک رنگ دلخواهتان را پیدا کرده بود از روی حرارت بردارید.



۲ نظر: