ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۱۳, یکشنبه

زولبیا


زولبیا

نشاسته گل 200 گرم
ماست 250 گرم
روغن مایع 1 قاشق سوپ خوری آرد 2 قاشق سوپخوری
آب 2 قاشق سوپخوری
زعفران 1 قاشق مربا خوری غلیظ
جوش شیرین 1/2 قاشق چایخوری


ابتدا نشاسته گل و ماست را در یک کاسه ریخته ,و آب را هم اضافه کنید و شروع کنید به هم زدن تا نشاست



حالا روغن مایع و آرد را هم بیفزایید.و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود. برای اطمینان از یکدست شدن می توانید مواد را توی یک صافی بریزید و از صافی رد کنید.
محلول زعفران را هم اضافه کنید و دوباره با همزن خوب هم بزنید.
حالا موادتان را بگذارید توی یک ظرف دربسته و بگذارید توی یخچال تا به مدت 3 تا 4 ساعت استراحت

 کنه...

توی یک ماهیتابه بزرگ مقداری روغن بریزید و قالب زولبیا را توی روغن بگذارید به طوری که تا نصف قالب را روغن بپوشاند .
یا اینکه مثل من از یک ماهیتابه کوچک 20 سانتی متری استفاده کنید و حتی می تونید از ماهیتابه ایی که به بزرگی یک بشقاب هم باشه استفاده کنید در اینصورت شما زولبیای مخصوص تبریزی را پخته اید که به زولبیای بشقابی تبریزی معروف است ... 


بعد توی قیف با ماسوره ساده و ریز یا توی قیف مخصوص زولبیا مقداری از مایه زولیبا را ریخته و اندازه نصف میزان ذکر شده در مواد لازم ... جوش شیرین به آن اضافه کنید و هم بزنید .( بقیه جوش شیرین را به بقیه مواد زولبیا اضافه کنید.)
حالا به صورت دورانی طرح دلخواهتان را توی قالب بریزید و بگذارید تا سرخ شود ... 



بعد که سرخ شد زولبیا را از روغن داغ درآورده و توی شربت گرم بگذارید و با کمی فشار زولبیا را زیر شربت فرو ببرید و بعد از توی شربت درآورده و بگذارید شربت اضافی آن گرفته شود و در ظرف سرو کشیده و نوش جان کنید.....pegah

نکته : اگه موقع ریختن خمیر توی روغن خمیرتان دون دون شد و به حالت کشدار نبود باید زمان بیشتری به خمیرتان استراحت بدهید.

نکته: اگه خمیر زولبیا شل یا سفت بود با اضافه کردن ماست یا آرد غلظت آنرا میزون کنید.

نکته: غلظت زولبیا باید با اندازه باشد که خمیر سنگینی داشته باشید و در عین حال کشدار ..

نکته: در بیشتر دستور ها از گلوکز هم استفاده میشه البته درون شربت بار که کمک می کنه به ترد تر شدن زولبیا ( البته من استفاده نکردم )

نکته: شربت زولبیا باید گرم باشه نه داغ در غیر اینصورت زولبیا خمیر میشه و اگه هم شربت سرد باشه به خورد زولبیا نمی ره


۲ نظر:

  1. Mishe az neshaste zorat estefade kard??

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بله می تونید بجای نشاسته گل از نشاسته ذرت هم استفاده کنید :)

      حذف