ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۱۳, یکشنبه

باقلوا



باقلوا


شکر 2 پیمانه
آب 1 پیمانه
آب لیمو 1 قاشق مربا خوری
هل درسته (در صورت تمایل) 6 عدد
پسته درسته مقداری
پودر پسته برای تزئین
خمیر فیلو ( یوفکا ) 4 ورق
*روغن مایع 1/4 پیمانه
کره 1/4 پیمانه
*روغن مایع برای مالیدن روی خمیر به میزان لازم

ابتدا شربت باقلوا را درست می کنیم :

آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم . و تا قبل از جوش آمدن آب هر از چندگاهی آنرا هم می زنیم تا شکر حل شود وقتی آب و شکر جوش آمدن هل را میشکنیم و همراه آبلیمو به شربت اضافه می کنیم و شعله را کم می کنیم تا شربت قوام بیاید.بعد از قوام آمدن شعله را خاموش کرده و شربت را در جای خنکی می گذاریم تا کاملا سرد شودو در پایان دانه های هل را از آن خارج می کنیم.

خمیر فیلو را به صورت مربع های 7 سانتیمتری برش می دهیم و با یک قلم مو ، روغن مایع را روی یک طرف مربع ها می مالیم و 6 عدد از مربع ها را روی هم گذاشته و وسط آخرین مربع یک پسته درسته می گذاریم و دو گوشه مخالف مربع را روی هم می گذاریم و به صورت مثلث در می آوریم .

برای یک فرم دیگر خمیر فیلو را به صورت مستطیل 15 در 25 سانتی متر برش می دهیم و با قلم مو تمام سطح خمیر بجز 2 سانتی متر مانده به لبه انتهای خمیر (منظور قسمت طولی خمیر است ) را روغم مایع می مالیم و پسته های درسته را بصورت نواری روی لبه چرب شده می ریزیم و خمیر را رول می کنیم تا به قسمتی که چرب نکرده بودیم برسیم ، آن قسمت را با آب کمی مرطوب می کنیم .و دوباره به رول کردن ادامه می دهیم تا لبه خمیر هنگام رول کردن بچسبد.
خمیر رول شده را با یک چاقوی تیز به صورت حلقه ایی برش می زنیم (مانند تصویر) .

حالا این باقلواهای آماده شده را تنگاتنگ هم توی سینی فر بچینید ( سینی فر نیازی به چرب کردن ندارد.)و کره و روغن مایع را روی شعله داغ کنید و با قاشق روی باقلواها می ریزیم و سینی باقلوا را به مدت 15 دقیقه یا زمانی که روی باقلوا طلایی شود در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار می دهیم .

وقتی روی باقلواها طلایی شد آنها را از فر خارج کرده و بلافاصله شربت خنک شده را رویشان می ریزیم، بعد از اینکه باقلوا ها خنک شدند آنها را از سینی جدا کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافی آن خارج شود و در پایان با پودر پسته تزئین می کنیم .نوش جان ..................pegah

نکته: خمیر فیلو را از فروشگاههای بزرگ یا وسایل قنادی فروشی می توانید تهیه کنید.

نکته: در صورتی که خمیر فیلو (یوفکا) آماده نتونستید تهیه کنید دستورش را براتون می نویسم:

شیر یا ماست رقیق شده 1 لیوان
تخم مرغ 3 عدد
سرکه 1 قاشق غذا خوری
روغن مایع 1 لیوان سر خالی
نمک 1/8 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
آرد به میزانی که خمیر بدست نچسبد.
پودرنشاسته گندم به میزان لازم(برای باز کردن خمیر روی سطح صاف)

همه مواد بجز آرد را با هم مخلوط می کنیم تا یکدست شود بعد آرد را کم کم به مواد اضافه کرده تا خمیری نرم که به دست نمی چسبد حاصل شود. روی خمیر را با دستمال تمیزی پوشانده و نیم ساعت استراحت می دهیم. در پایان از خمیر به اندازه دلخواه برداشته و روی سطحی که پودر نشاسته ریخته ایم نازک باز می کنیم و طبق دستور بالا عمل می کنیم.

نکته: شربت باید حتما سرد باشد و باقلواها داغ در غیر این صورت باقلوا ها نرم و خمیر می شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر