ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۲۲, سه‌شنبه

دمپخت گوجه و عدس


 دمپخت گوجه و عدس

یکی از دمی های خیلی معروف جنوبی همین دمپخت است که بعضی گاهی با گوشت تکه ایی هم درست می کنند که می تونید اینجا دستورشو ببینید.

برنج 3 پیمانه پلو پز
عدس 1/5 پیمانه پلوپز ( بسته به ذائقه اتون داره اگه دوست دارید عدس غذاتون بیشتر باشه مقدارش را اضافه کنید. )
پیاز 1 عدد بزرگ
گوجه فرنگی متوسط 6 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذا خوری
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم
ادویه پلویی و زردچوبه و پودر لیمو عمانی به میزان لازم
اول از همه برنج را با کمی نمک به مدت 3 تا4 ساعت بخیسانید .
و بعد همه گوجه ها را چهار قاچ کرده و توی مخلوط کن بریزید و روی آن 1 لیوان آب اضافه کنید و خوب پوره اش کنید و به کناری بگذارید.
عدس را جداگانه بپزید و به کناری بگذارید.
حالا پیازرا ریز خرد کرده و توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. 
ادویه ها را هم اضافه کنید تا توی روغن تفت بخوره و بوی ادویه بلند بشه ... :)
حالا 1 قاشق رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی رب گرفته بشه ، به مدت 1 دقیقه تفت دهید.
بعد پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید و بگذارید به جوش بیاد .
بگذارید سس به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بجوشد.  آب برنجی را که خیسانده بودید ،  دور بریزید و برنج را به سس اضافه کنید .
بعد از برنج نوبت عدس است که قبلا پخته بودید. آنرا هم به برنج اضافه کنید .
میزان آب سس باید به اندازه ایی باشه که روی برنج را بپوشاند مانند تصویر. اگه میزان آب زیاد بود از سس مقداری بردارید. اگه هم میزان سس کم بود کمی آب جوش به سس اضافه کنید. اینجوری برنجتون شل  نمیشه .
درب دیگ را بگذارید و زیر حرارت را کم کنید تا برنج آب سس را جذب کنه و حالت خشک به خودش بگیره بعد از 10 دقیقه درب دیگ را برداشته برنج را از اطراف دیگ جمع کنید و مانند یه تپه کوچک جمع کنید . و  کمی روغن روی برنج داده و دم کن را روی برنج بگذارید تا برنج دم بکشه . ما معمولا این دمپخت را با ترشی و یا سالاد شیرازی می خوریم شما هر جور دوست دارید میل کنید.نوش جان.....pegah

۱۰ نظر:

  1. خیلی عالیه پگاه جون ،خیلی خوشمزه به نطر میاد ،خیلی خوشرنگ و هوس انگیزه ،حتما درستش می کنم ،خیلی ممنون برای دستور

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم ارغوان عزیزم نوش جونت گلم

      حذف
  2. ناهار امروز ما...ب بهههههههههههههههههه
    مررررررررررسی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. وای خوش به حالتون نوش جونت باشه من اگه هفته ایی 3 بار هم درست کنم باز هم دوست دارم

      حذف
  3. Lotfan adviei ke estefade mikonid az ch e adviehaist,? ba tashakor

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دوست عزیز توی قسمت ادویه ها می تونید ترکیباتش را ببینید ولی در کل من ادویه ها را به صورت فله ایی از جنوب می خرم برای کسانی هم که خارج از ایران هستند ترکیب ادویه ها را نوشتم و حتی از سوپر مارکتهای بزرگ می تونید انواع ادویه مرغ و گوشت و ماهی و حتی ادویه پلویی را تهیه کنید.

      حذف
  4. سلام،

    چه باید کرد که پلو خمیر نشود و یا سفت هم ( زنده - یا خام ) نیز نباشد ؟؟؟؟؟

    با تشکر برزین

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست عزیز معمولا دمپخت با برنج ایرانی و برنج خارجی کمی فرق می کنه برنج ایرانی خیلی زود ممکنه با اضافه کردن آب وا بره ولی برنجهای خارجی اینطور نیستند. برای اینکه یه برنج خوب داشته باشید و برنجتون شل نشه وقتی برنج را توی سس می ریزید سس باید فقط و فقط روی برنج را پوشانده باشه و برای اینکه زنده و خام نباشه وقتی برنج را توی سس ریختید و گذاشتید آب سس حسابی به خورد برنج رفت هر 20 دقیقه یکبار برنج را زیر رو رو کنید تا همه جا به یک اندازه با بخار برنج دم بکشه اگه دیدید برنج هنوز سفت و زنده است یک مقدار آب رو برنج بریزیدو یا اگه از سس گوجه باقی مونده کمی سس گوجه به برنج اضافه کنید تا برنج از خشکی در بیاد.

      حذف
  5. Pegah joon salam, man chanvaght bood donbal dastoore in ghaza boodam, emrooz ta didam pokhtamesh, Alan dare dam mikeshe :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست گلم .....نوش جونت عزیزم امیدوارم خوشت بیاد :)

      حذف