ه‍.ش. ۱۳۹۲ مرداد ۲۶, شنبه

باقالی قاتق ( خورشت باقالی گیلانی )


باقالی قاتق ( خورشت باقالی گیلانی )

باقالی کشاورزی ( پاچ باقلا ) 250 گرم
شوید خشک 1/5 قاشق غذاخوری
سیر له شده یا ریز خرد شده 3 عدد متوسط
آب 1 تا 2 لیوان 
نمک و فلفل به میزان لازم
تخم مرغ 2 عدد
زردچوبه 1 قاشق چایخوری

ابتدا باقالی ها را پوست بکنید و بشوید و به کناری بگذارید . 
توی گمج مقداری روغن ریخته و باقالی ها را توی روغن بریزید.


 و کمی تفت دهید و بعد سیر له شده و زردچوبه و شوید خشک و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید تا مواد با هم خوب مخلوط بشه همه این تفت دادنها نباید بیشتر از 2 تا 3 دقیقه بشه .....

بعد آب را هم اضافه کنید مقدار آب باید روی باقالی ها را بپوشاند و زیاد نباشه.... ( مقدار آب این غذا باید کم باشه بنا به سلیقه خودتون کم آب یا خشک  و یا پر آب درست کنید. )

حالا درب دیگ را گذاشته و اجازه دهید به مدت 5 تا 8 دقیقه با حرارت خیلی کم بجوشه  (  این باقالی ها خیلی زود می پزن و له میشن پس خیلی باید حواستون باشه که له نشن . در پایان هم تخم مرغ  را به صورت درسته و هم نزده روی خورشت بشکنید و روی تخم مرغ را با کمی نمک و فلفل سیاه مزه دارکنید. دوباره درب دیگ را گذاشته و اجازه دهید تخم مرغ ببنده. بعد از آماده شدن همراه ماهی شور یا ماهی لوایی و برنج کته نوش جان کنید ... pegah  


نکته: بعضی ها زردچوبه باقالی قاتوق را بیشتر از شوید می ریزن که باقالی خورشت زردتر میشه پس بنا به سلیقه خودتون می تونید شوید بیشتر یا زردچوبه بیشتر بریزید تا رنگ باقالی قاتق زردتر یا سبز بشه :)

نکته: یک باقالی خورشت خوب نباید باقالیهاش له شده باشه پس اواسط پخت کمی از باقله ها را بردارید و اگه نرم شده بود موقع اضافه کردن تخم مرغ است .

نکته: من معمولا غذاهای شمالی را توی گمج ( ظرف سفالی مخصوص طبخ غذاهای گیلانی ) می پزم شما از هر نوع ظرفی که در اختیار دارید می تونید استفاده کنید..


۶ نظر:

  1. چه عجب!این یه دستور اصیل رشتیه،مرسی پگاه خانم، این رو به خاطر این گفتم چون در مجلات و یا سایتهای آشپزی دستور غذاهای محلی رو هر کی به سلیقه خودش تغییر داده

    پاسخحذف
  2. ممنونم آقا آرش بیشتر تلاش منم همینه که دستور غذاهای محلی به شکل اصیلشون گذاشته بشه :)

    پاسخحذف
  3. عالی بود مشه بگیدبه جای باقالی محلی اچه چیزی جایگزین کنم چون من خارج کشور زندگی می کنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم دوست عزیز.... بهترین گزینه بعد از پاچ باقالا می تونه باقالی کشاورزی که به صورت خشک در بازار موجود هست باشه.... فقط باقالی ها را یک شب تا صبح توی آب بخیسانید و بعد پوستش را بکنید و استفاده کنید. در بعضی نقاط گیلان این غذا را با باقالی مازندرانی و لوبیا چشم بلبلی هم درست می کنن که زیاد به مزه اصلی خورشت باقالی نزدیک نیست .

      حذف
  4. پگاه عزیز از اینکه ما رو با دستور غذاهای شمال آشنا میکنین سپاسگزارم، منم یه دستور ماهی میخواستم که از هیچ کجا نتونستم دستور تهیه اش رو پیدا کنم اگه شما کمکم کنین ممنون میشم،من چند سال پیش تو یه رستورانی وسط مرداب انزلی اینو خورده بودم این ماهی با سس گوجه فرنگی و روغن تهیه می شد و فوق العاده خوشمزه بود...

    پاسخحذف