خورشت انار دانه مسما
این غذای شمالی تقریبا شبیه به مسمای انار است ولی به نظر من از مسمای انار هم خوشمزه تر است و تمام مزه عالی خودش را از سبزیهای بومی و خوشبوی شمالی می گیره.... معمولا با انار ترش درست میشه ولی شما در صورت تمایل می تونید از انار شیرین یا ملس هم برای این غذا استفاده کنید. در صورتیکه سبزیهای شمال را در اختیار ندارید می تونید از نعنا و پونه استفاده کنید ولی یادتون باشه نعنا را زیاد سرخ نکنید چون هم می سوزه و هم تلخ میشه . مثل همیشه من دوست دارم غذاهای شمالی را توی گمج ( ظرف سفالی گیلانی ) درست کنم ....
مرغ خام 3 تکه
دانه انار ترش 1 پیمانه
سبزی محلی ( خالواش و نعنا ) 2 قاشق غذاخوری ریز خرد شده ( در صورت در دسترس نبودن از نعنا و پونه استفاده کنید. )
پیاز 1 عدد متوسط و ریز خرد شده
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
آب 2 تا 3 لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
ابتدا مرغ خام را سرخ کنید و به کناری بگذارید.
بعد پیاز را توی روغن سرخ کنید وقتی که طلایی شد زردچوبه و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و کمی تفت دهید و مرغ را به آن بیفزایید.در آخر هم آب را به مرغ اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزه.
در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و رب گوجه را توی روغن سرخ کنید بعد سبزیها و دانه انار را اضافه کنید و کمی هم بزنید .
بعد از 2 دقیقه از روی حرارت برداشته و به مرغ پخته شده اضافه کنید.بعد از 5 تا 10 دقیقه با حرارت کم بگذارید جا بیفته در کل این غذا زیاد غلیظ نیست و کمی آبکی است . بعد از آماده شدن در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید......pegah
به به
پاسخحذفعزیزم من خودم رشتی هستم این غذا ماله استان گیلان هست
پاسخحذفدر ضمن ما مرغ سرخ نمیکنم اب پز میکنیم بعد پیاز اضافه میکنیم این روش صحیح هست
و ما انقدر رب استفاده نمیکنیم مرسی
عزیزم دو روش طبخ برای این غذا وجود داره هم به صورت آبپز اون جوری که شما فرمودید و هم این روشی که بیشتر گیلک ها درست می کنن که من در بالا دستورش را نوشتم ... در ضمن من رشت زندگی می کنم و این دستور هم دستور سنتی مادربزرگم هست که همیشه این غذا را می پزن .... :)
حذفاین نظر توسط یک سرپرست وبلاگ حذف شد.
پاسخحذف