ه‍.ش. ۱۳۹۲ مهر ۲۳, سه‌شنبه

تاک پلوی شاهرودی



تاک پلوی شاهرودی

برنج 3 پیمانه پلوپز
برگ مو 250 گرم
گرد غوره یا پودر لیمو به میزان لازم

ابتدا برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید . 

برگهای مو را خوب بشویید و به اندازه 2 بند انگشت خرد کنید .

بعد آب را جوش آورده و برنج را در آب جوش بریزید و برگهای مو را هم اضافه کنید . 

بگذارید برنج نیم پز شود (یعنی وقت آبکش کردن برنج برسد ) بعد برنج را آبکش کنید بهتر است کمی برنج را دان تر درآورید .


حالا کف دیگ برنج را کمی روغن بریزید و یکی از برگهای مو که به اندازه ته دیگتان است را کف دیگ بگذارید و کمی از تاک پلو را روی برگ بریزید و بعد کمی پودر غوره یا گرد لیمو روی برنج بپاشید و بعد بقیه برنج را اضافه کنید و بگذارید تا برنج دم بکشد . (در صورتیکه مزه خیلی ترش برنج را دوست ندارید از پاشیدن گرد غوره یا پودر لیمو خوداری کنید.)....pegah

نکته: شاهرودی های عزیز این غذا را با ماهیچه سرو می کنند .

۶ نظر:

  1. به به
    این غذای ولایت ماست
    خیلی خوشمزست
    البته چند تا نکته هست که خیلی غذا رو خوشمزه میکنه
    اول اینکه برگهای مو از برگهای جوون و سبز روشن باشن بهتره چون ترش ترند و نازکتر
    دوم اینکه ریز خرد میشند و مثل سبزی پلو باید پلومون پر سبزی باشه که بازم باعث میشه کمی ترش بشه
    مامانم همیشه خرد شدش رو تو فریزر داشت و جزو غذاهای ثابت خونه ما بود
    منتظرم زمستون بیام ایران تا دوباره برام درست کنه
    نوش جونت پگاه جون
    جای منم خالی ی ی ی ی
    :-)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم عاطفه عزیز چه جالب نمی دونستم شما شاهرودی هستید... راستش من این غذا رو خونه یه دوست شاهرودی خورده بودم ایشون هم برگها را درشت خرد کرده بودند و از آنجایی که دیدم یه پلوی خوشمزه است و داره فراموش میشه منم درسش کردم... با همین مقداربرگی هم که ریختم خیلی ترش و خوشمزه شده بود واقعاااا جای شما خالی بود من متاسفانه فریز نکردم و باید منتظر بهار بعد باشم تا بتونم دوباره این غذای خوشمزه را درست کنم . <3

      حذف
    2. خواهش میکنم عزیزم
      البته من اصالتا دامغانی ام
      ولی شاهرود به دنیا اومدم
      در نهایت هیچوقت در هیچکدوم از این شهرها زندگی نکردم :-)
      باغ پدربزرگم هم بین این دو شهره که خاطرات برگ خوشمزه تازه انگور و غوره و انگور و پسته و آلبالو و توت و خیلی چیزای دیگه از اونجا میاد
      خیلی از پلوهای منطقه ما ترشه به خاطر چیزایی که وسطش میگذارند
      ولی این یکی رو من واقعا عاشقشم
      نوش جونت گلم

      حذف
    3. الهی عاطفه جان نوش جونت عزیزم منم عاشق غذاهای ترشم ... <3

      حذف
  2. سلام یک مطلبی رو جا انداختین . علاوه براین که بقول عاطفه جون پر سبزی باید باشه , اگر گوشت سردست که اغشته به گردغوره و فلفل بصورت خام لای پلو بذارین فوق العاده لذیذ و خوشمزه هست با روغن حیوانی.... نقل از یک شاهرودی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم از توضیحتون دوست شاهرودی البته که با ماهیچه اونم لای پلو و با غوره بسیار بسیار خوشمزه میشه ولی دوست شاهرودی من ماهیچه را جداگانه با سس گوجه درست کرده بودند که اونم طعم عالی ای داشت :)

      حذف