۱۳۹۲ مهر ۲۵, پنجشنبه

نان نخودچی



شیرینی نخودچی 


آرد نخودچی 500 گرم

روغن جامد 250 گرم

پودر قند 250 گرم

پودر هل 1 قاشق چایخوری

پودر پسته برای تزئین


ابتدا فر را روی 170 درجه سانتی گراد روشن کنید.

کف سینی فر را کاغذ روغنی بیاندازید. 

حالا آرد نخودچی را یک بار الک کنید .

روغن جامد را با پودر قند خوب هم بزنید تا یکدست شود ( نیازی به همزن نیست).

حالا آرد نخودچی را با پودر هل مخلوط کنید و با روغن و پودر قند خوب مخلوط کنید و ورز دهید. خمیر در ابتدا کمی سفت و پودر شکل است ولی با کمی ورز دادن نرم میشه فقط دقت کنید بیش از اندازه خمیر را ورز ندهید تا به روغن بیفته .

می تونید به خمیر به مدت 1 ساعت یا بیشتر استراحت بدهید و هم می تونید بلافاصله قالب بزنید. 

من 1 ساعت استراحت دادم و بعد یک پلاستیک فریزر را با چاقو باز کنید و خمیر را توی پلاستیک بگذارید و سر پلاستیک را روی خمیر بیاورید و به ضخامت 1/5 سانتی متر خمیر را با وردنه باز کنید و با قالب مخصوص این شیرینی که چهار پر است و یا با قالبهای کوچک دیگری که تمایل دارید قالب بزنید . من تکه های اضافه آمده خمیر که نمیشد قالب زد را گرد کردم و با چاقو یک بعلاوه روی آن ایجاد کردم .

حالا شیرینی ها را روی سینی فر بگذارید و روی آن را با پودر پسته یا خلال بادام تزئین کنید .

سینی را توی فر قرار دهید و به مدت 25 تا 30 دقیقه شیرینی ها را بپزید. بعد از پخت به هیچ عنوان به آن دست نزنید تا کاملا خنک بشه .نوش جان..............................pegah
نکته مهم : این شیرینی نباید ضخامتش از 1 سانتی متر کمتر باشه . 
نکته: بعضی ها توی پخت این شیرینی از آرد گندم هم استفاده می کنند ولی من استفاده نکردم.
نکته مهم : دمای فر ها با هم متفاوت است بنابراین بعد از 20 دقیقه شیرینی را چک کنید نباید زیر شیرینی پر رنگ یا قهوه ایی شود .

نکته: این شیرینی مثل بمب پودری می مونه ( هرگز بعد از اینکه از فر خارج کردید به آن دست نزنید )تا کاملا خنک شود و بعد با یک چاقوی تیز یا خیلی آرام با دست از کاغذ جدا کنید و در ظرف مورد نظرتون بچیند .
نکته: بجای روغن جامد میشه از کره استفاده کرد ولی شیرینی با کیفیتی نخواهید داشت .... می تونید در صورتیکه از کره استفاده می کنید خمیرتان را یکبار از چرخگوشت رد کنید تا نرمتر بشه و بعد توی دمای محیط به خمیرتان استراحت دهید و بعد قالب بزنید.


۱۷ نظر:

  1. Mishe az kare ya margarin estefade kard be jaye roghan jamed

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. می تونید از مارگارین هم استفاده کنید ولی با کیفیت نخواهد شد به نکته آخری که نوشتم توجه کنید. :)

      حذف
  2. Mammnun dostam, soali dashtam shoma peimane sndazegiriton cheghadre??

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام من از پیمانه 250 میلی لیتری استفاده می کنم :)

      حذف
  3. من یکبار درست کردم ولی نمیدونم چرا تو فرگذاشتم وا رفتن و ظاهرش خراب دراومد و فقط طمعش خوب بود! میشه بگین علتش چی بود؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. دلیلش بیش از اندازه ورز دادن خمیر این شیرینی است امیدوارم دفعه بعد بهتر بشه :)

      حذف
  4. salam...misheh begin aaya aya in shirini ro mitonam ba macrofer dorost konam ya na?ageh misheh oon ro ham tozih bedin..merci<3

    پاسخحذف
  5. روفن جاد زعفرونی باشه اشکالی نداره؟

    پاسخحذف
  6. تو اروپا روغن جامد از کجا بیارم؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. روغن جامد که گیر نمیاد ولی می تونید از " شورتنینگ Shortening " برای اینکار استفاد کنید گرچه به کیفیت روغن جامد نیست ولی برای این منظور خوبه :)

      حذف
  7. من درست کردم سفت شد نمیدونم اشکال کارم کجاست میشه راهنماییم کنید.باتشکر

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. وقتی خمیر نان نخودچی را زیاد ورز بدین و به روغن بیفته توی فر که بره سفت میشه :)

      حذف
  8. سلام پگاه جان خوبی واقعا سایت زیبایی داری ولی به خاطر این که فیلتره دسترسی بهمش یکم سخته
    من یک سایت آموزشی دارم میخواستم برای اینکه مطالب کسایی هم که فلیتر شکن ندارن هم ببینن بزارم تویه سایتم ولی نشد
    اگه دوست داری نویسنده سایتم بشی وخودت نوشته هاتو بزاری تو سایت

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیزم چی شد جواب سوالمو ندادی

      حذف
    2. سلام عسل عزیزم ... بله حق با شماست متاسفانه بخاطر فیلترینگ دسترسی به این وبلاگ یکم سخته ولی گلم من بخاطر مشغله کاری و اداره وبلاگ و فیسبوک و گروه و فعالیتهای مجله ایی و اینستاگرام واقعا وقتی برام نمیمونه تا مطالب را توی یه وبلاگ دیگه هم کار کنم ببخشید که جوابم منفیه <3 و بینهایت از یشنهادت ممنونم عزیزم ...

      حذف
    3. سلام پگاه جان اگه امکانش هست عکس وطرز تهیه برام به ایمیلم بفرست من خودم به اسم شما تو سایتم قرارمیدم ممنون عزیزم

      حذف