۱۳۹۲ آبان ۲۸, سه‌شنبه

خورشت دال عدس با زیره پلو



خورشت دال عدس با زیره پلو

این غذای جنوبی باید تند و تیز درست بشه و ما معمولا با پلو زیره آنرا سرو می کنیم البته شما می تونید با پلوی ساده هم آنرا سرو کنید.توی دال عدس معمولا از تمر هندی قهوه ای استفاده میشه ... بعضی ها دال عدس را می کوبن تا عدس کاملا له بشه و بعضی ها هم توی دال عدس سیب زمینی اضافه نمی کنن و ساده درست  می کنند که اینها سلیقه ای است . و بعضی جنوبی ها هم بهش کدو تنبل اضافه می کنن که اینم مزه خوبی داره . 

عدس قرمز  200 گرم
آب  حدود 3 لیوان
سیر 1 بوته ( مقدارش تقریبی است )
پیاز 1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
تمر هندی قهوه ای 60 گرم  ( حل شده در نصف لیوان آب ( تمر هندی حل شده در آب باید غلیظ باشه ))
سیب زمینی 1 عدد متوسط و مکعبی خرد شده
نمک و فلفل قرمز  به میزان لازم
زردچوبه و ادویه خورشتی به میزان لازم
برنج 3 پیمانه پلو پز
زیره سیاه 60  گرم ( کم یا زیاد بودن زیره سلیقه ای است )


ابتدا عدس قرمز را بشویید و با 3 لیوان آب و سیب زمینی بگذارید بپزه . که معمولا پختش 30 تا 45 دقیقه طول میکشه . وقتی عدس پخت آنرا به کناری بگذارید. ( من عدس را نمی کوبم )

سیر را همراه فلفل قرمز و نمک و ادویه خورشتی توی هاون بریزید و بکوبید تا له شود.

تمر هندی را هم توی نصف لیوان آب به صورت غلیظ خوب حل کنید و بعد از صافی رد کنید تا تفاله های آن گرفته شود.


پیاز را ریز خرد کرده و توی روغن داغ سرخ  کنید. بعد سیر له شده را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود ما معمولا بعد از اضافه کردن سیر به مدت 1 تا 2 دقیقه درب ظرف را می گذاریم تا بوی سیرو ادویه بلند شود.


حالا رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی رب گرفته شود.
در آخر هم عدس پخته شده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید و بعد تمر هندی را هم اضافه کرده و زیر حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد.


 وقتیکه جوش آمد زیر حرارت را کم کنید تا جا بیفته و بعد نوش جان کنید..... pegah

زیره پلو :
برنج را آبکش کنید و بعد زیره پاک شده را به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه برنج با زیره مخلوط بشه و بعد بگذارید دم بکشه و در آخر با دال عدس سرو کنید.

۳ نظر:

  1. سلام.خسته نباشید
    خیلی از وبلاگ و کارهاتون لذت بردم..کیفیت عکسها عالین..فقط اگه میشد رنگ پس زمینه وبلاگ رو به سفید تغییر میدادید خیلی بهتر میشد..اینو به این خاطر میگم چون از دستوراتی که خوشم بیاد پرینت میگیرم وقتی بخوام از دستورات شما پرینت بگیرم زمینه کار مشکی میشه..به برنامه wordهم خیلی تسلط ندارم اینکه ایا گزینه ایی داره که نوشته هارو پیست میکنم میشه رنگ رو از زمینه حذف کرد یانه؟
    بازم ممنون از شما خسته نباشید..

    پاسخحذف
  2. سلام دوست عزیز ممنونم از تعریفتون .... در مورد رنگ زمینه هم به روی چشم طراحیش یکم وقتگیر است ولی تا زمانی که فرصت کنم و رنگش را تغییر بدم شما می تونید دستورات را کپی پیست کنید توی word یا photo shop یا notpad , بعد می تونید پرینت بگیرید و مشکل سیاه شدن صفحه از بین میره :)

    پاسخحذف
  3. سلام ممنون از دستورات خوبتون
    یه سوالی داشتم
    من خیلی جاها دیدم توی دستورات غذایی از تمبر هندی استفاده میکنن
    ولی من واقعیتش نمیدونم منظور خود میوه اش هستش یا اون تمبرهندی ترشا؟

    پاسخحذف