۱۳۹۲ آبان ۲۵, شنبه

نان گل خرمایی


نان گل خرمایی

آرد 380 گرم ( مقدار آرد تقریبی است )
خمیر مایه 7 گرم ( 1 قاشق مربا خوری سر پر)
شکر 80 گرم
شیر ولرم 150 گرم ( 3/4 پیمانه )
نمک 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 40 گرم
تخم مرغ 1 عدد کوچک
وانیل 1/2 قاشق چایخوری

مواد میانی :

خرما 50 گرم چرخ شده
گردو ریز خرد شده 40 گرم

مواد رومال :

زرده تخم مرغ 1 عدد 
شیر 1 قاشق غذاخوری
پودر پسته و پرک بادام یا کنجد برای تزئین


ابتدا خمیر مایه را با شیر ولرم و 1 قاشق مربا خوری از شکر با هم مخلوط کنید و بگذارید در یک جای گرم تا به مدت 10 دقیقه بماند و خمیر مایه فعال شود .
بعد تخم مرغ و بقیه شکر و نمک و روغن مایع و وانیل را با هم مخلوط کنید و خمیر مایه فعال شده را را هم به آن اضافه کنید و آرد را کم کم به آنها اضافه کنید تا خمیری شکل شود و به دست نچسبد . ( مواظب باشید بیش از اندازه به خمیر آرد اضافه نکنید همین که به دست نچسبه کافیست ).
حالا خمیر را به مدت 5 دقیقه خوب ورز بدهید و بگذارید درون یک کاسه چرب شده و روی آنرا با یک پلاستیک فریزر و یا پارچه تمیز بپوشانید. و به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم در دمای محیط به آن استراحت دهید.
بعد از سپری شدن زمان استراحت ، پف خمیر را با مشت بخوابانید و به اندازه 1 دقیقه خمیر را ورز دهید و روی سطح تمیز کارتان بگذارید.


از خمیر به اندازه یک نارنگی بردارید و به صورت نوار 20 سانتیمتری درآورید و با یک قیچی یا چاقوی تیز این نوار را از طول به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید به صورتی که یک نوار تبدیل به 2 نوار 20 سانتی متری شود. حالا این دو نوار را دور هم بپیچید.
بعد ابتدا و انتهای نوار پیچیده شده را به هم وصل کنید تا به صورت یک دایره شود. از خمیر اصلی به اندازه یک سکه بردارید با کف دست پهنش کنید و توی دایره را با آن پرکنید. ( به صورتی که مانند کاسه ایی شود که توی آنرا با مواد خرمایی پر می کنید. )
فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
تا انتهای خمیر را به صورت بالا فرم دهید و روی سینی فر بگذارید. و با دستمال روی آنرا بپوشانید تا به مدت 15 دقیقه دیگر استراحت کند و حجم خمیر زیاد شود.
حالا در یک کاسه ، خرمای پوره شده و گردوی ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید . و توی گلهایی که درست کردید رابا 1 قاشق مربا خوری از خرما پر کنید .


در یک کاسه کوچک زرده تخم مرغ را همراه شیر مخلوط کنید و با برس مخصوص روی نانها و روی مواد خرمایی را رومال کنید و در صورت تمایل روی مواد خرمایی را با پسته یا پرک بادام تزئین کنید.
حالا نانها را درون فر گذاشته و به مدت 30 دقیقه یا بیشتر ( بستگی به دمای فرتان داره ) آنرا بپزید . به اندازه ایی که روی نانها طلایی شود کافیست .و بعد نان پخته شده را روی توری سیمی بگذارید تا خنک شود و نوش جان کنید......pegah

۶ نظر:

  1. بی نظیره ، تواستاد کارهای ظریف هستی عزیزم ، چه تپل هم شده ، به به

    پاسخحذف
  2. ممنون کدبانوی عزیزم من امروزدرس کردم فوق العاده شد.
    چ بویی توخونه پیچیده شده بود.عالی عالی.....
    دست طلا....
    مااااااااااااااااچچچچچچچچچچچچ

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم دوست عزیزم خوشحالم خوشتون آمد :))))

      حذف
  3. سلام فاطمه هستم از بوشهر
    به کمکتون احتیاج دارم خواهش میکنم کمک کنید...pleasssssssssssss
    این سایت رو ببینید.. کیک "Red
    Velvet Cake"کیک قرمز
    http://www.aashpazi.com/velvet...
    میشه این کیک رو مثل کیک های دیگه تون توضیح بدین توی سایت ووبلاگتون همراه یا عکس
    چند روز دیگه تولد شوهرم . تولد خواهر زادم و شب یلداست !
    واسه اولین بار میخوام کیک درست کنم البته مامانم هم کمک میکنه!! :D
    اگه نشد که توضیح بدین توی سایت تون...حداقل به سوالم جواب بدید ممنون میشم
    1 1/4 Cup Heavy Whipping Cream
    معنیش چیه؟ یعنی خامه فرم گرفته؟
    میشه درمورد باترمیلک توی سایت خودتون توضیح بدید . توی یه ساایتی خوندم نوشته بود که با شیر و
    ماست مخلوط کنید...شیف طیبه
    خیلی جاها خوندم که باترمیلک ترجمه کردن به دوغ توی سایت های دیگه نوشته از دوغ استفاده
    کنید !!! واه !!با کره شیر..............اما ترجمه میشه به کره شیر !
    چه نوع پنیر خامه ای بگیرم و خوبه..که توی بوشهرهم پیدا بشه ؟‍!
    خیلی دوست دارم این کیک رو خیلی خواهش میکنم کمکم کنید

    ممنون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام فاطمه جون والا من از خدامه تمام این چیزایی که اسم بردید رو به وبلاگ اضافه کنم فقط وقت خیلی محدوده گلم ان شالله سر فرصت و تا قبل از رسیدن شب یلدا والوت کیک را توضیح می دم . در مورد کرم هم باید بگم منظور خامه غلیظ و پر چرب زده شده است که اینجا تو ایران به سختی گیر میاد ولی خارج فراوونه و ترجیحا می تونید از همون خامه صبحانه با 30% چربی استفاده کنید.در مورد باتر میلک نمی دونم چرا دوغ معنی می کنند ولی از اضافه کردن یکم سرکه یا آبلیمو به شیر باتر میلک بدست میاد . در مورد پنیر خامه ای من ترجیحا از پنیر ماسکارپونه استفاده میکنم که برای دسر مزه بی نظیری داره نمی دونم بوشهر هست یا نه ولی یکی از محصولات پر طرفدار کاله است و اکثر سوپر مارکت های بزرگ دارند.

      حذف