درار یا نمک سبز یا دلار
قدیما که مادربزرگ گیلانیم در قید حیات بودند درار رو توی یه ظرف سفالی گرد بزرگ که بهش نمکیار می گفتند درست میکرد ، ایشون سبزیها و نمک را توی نمکیار می ریخت و با یه سنگ گرد که بهش مشته سنگ یا سنگ نمک یار می گفتند حسابی همه مواد رو می سایید تا خمیری شکل می شد .ولی حالا همه چیز برقی است و مکانیکی ...البته که طعم عالی درار های قدیمی را نداره ولی خالی از لطف هم نیست.. اگه مواد اولیه تازه تازه باشه درار بدست اومده سبز خیلی خوشرنگه عین تصویر ولی به مرور زمان رنگش کمی تیره میشه ...فارسها به این معجون نمک سبز میگن و گیلکها بهش درار و در گویش عامیانه به آن دلار و مازنی ها بهش دلال میگن ... درار رو می تونید در تهیه معجون خُولی دِشکن که همون گوجه سبز له و قاتی شده با درار هست استفاده کنید و یا با ماست و دوغ مخلوط کنید این چاشنی در کنار خیار و پرتقال ترش هم جایگاه ویژه ای داره 😊 امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد ....pegah
مواد لازم :
نعنا 300 گرم
خالواش(کوتکوتو)(پونه وحشی )100 گرم
چوچاق100 گرم
گشنیز100گرم
نمک 100 گرم( بسته به ذائقه تان دارد هرچی شوریش بیشتر باشه بیرون از یخچال هم می تونید نگه دارید ولی به نظر من شوریش کمتر باشه و توی یخچال نگه دارید بهتر است).
سبزیها را اول پاک کنید و خوب بشویید بعد بریزید توی صافی تا آب اضافی آن گرفته شود و بعد آنرا توی مولینکس یا چرخگوشت یا مخلوط کن بریزید و آسیاب کنید و بعد در آخر نمک فراوان اضافه کنید و خوب هم بزنید حالا درار را توی شیشه تمییز بریزید و توی یخچال نگه داری کنید .
ریختن گشنیز توی چاشنی درار سلیقه ایست چون بعضی گیلکها بدون گشنیز درار را درست می کنند .
چوچاق و خالیواش بهترین و خوشبوترین سبزی های دنیان
پاسخحذفآره منم موافقم :)
حذف