۱۳۹۲ آبان ۱۲, یکشنبه

متبل (المتبل )


متبل ( المتبل )

متبل یکی از پیش غذاهای خوشمزه عربی است و در هر کشور عربی بسته به ذائقه مردمانش به روشهای مختلفی درست میشه  در بعضی از دستورها بدون ماست و در بعضی با سرکه سفید درست میشه که شما هم می تونید بسته به ذائقه اتون این موارد را کم یا زیاد کنید.

بادمجان 2 عدد بزرگ
سیر 3 حبه متوسط 
ارده 2 قاشق غذاخوری
ماست چکیده ( نه زیاد سفت باشه و نه زیاد رقیق ) 1 پیمانه 
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری 
روغن زیتون 2 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم

ابتدا بادمجانها را با پوست  کبابی کنید به دو روش می تونید اینکار و انجام بدید.
روش یک :  به این صورت که روی اجاق گاز بگذارید تا حسابی کبابی شود و بعد توی آب سرد بگذارید با این کار پوست بادمجان به راحتی کنده میشه.
 روش دوم: فر را روی 200 درجه سانتی گراد گرم کنید. روی پوست بادمجانها مقداری روغن مایع بریزید و بادمجانها را توی  ظرف فر بچینید و روی بادمجانها را با فویل بپوشانید و به مدت 15 دقیقه توی فر بگذارید بعد فویل را از روی بادمجانها بردارید و بگذارید به مدت 10 دقیقه پوست بادمجانها برشته شود.و بعد  توی آب سرد بگذارید و پوستش را بکنید .

حالا بادمجانها را با ساطور حسابی خرد کنید و توی یک کاسه بریزید.
سیرها را هم ساطوری یا له کنید و به بادمجانها اضافه کنید.
حالا ارده و ماست و آبلیمو و نمک و روغن زیتون را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
 متبل آماده شده را توی ظرف سرو بریزید و با پشت قاشق روی آنرا فرم دهید و بعد با مقداری روغن زیتون و  گوجه یا جعفری و .... روی آنرا تزئین کنید.نوش جان ......pegah

نکته: من از روغن زیتون بی بو استفاده کردم برای همین رنگ روغن زیتونم سبز نبود و بی رنگ  بود .
نکته: در بعضی از دستورها از مقدار 1 قاشق غذاخوری سرکه سفید توی دستور استفاده میشه .
نکته : میزان ترشی و نمک و یا مقدار ماست را بنا به ذائقه اتون میتونید تغییر دهید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر