کیک آلو قرمز با رویه گاناش ( کیک میوه ای )
من این کیک را اواخر تابستون که آلو فراون بود درست کردم ولی تا حالا فرصت نشد عکسشو بگذارم ... از آنجایی که این کیک بسیار مناسب برای مخلوط کردن با انواع میوه هاست می توان اسم این کیک را کیک میوه ایی هم گذاشت . فقط نکته مهمش اینه که باید توی قالبهای میان تهی ریخته بشه تا به صورت یکدست پخته بشه . پس می تونید از هر نوع میوه فصل چه ترش چه شیرین توی این دستور استفاده کنید. روی کیک را می تونید با انواع کرم ها یا گاناش تزئین کنید.
آرد 380 گرم ( 3 پیمانه )
شکر قهوه ای 230 گرم ( 1 پیمانه )
تخم مرغ 4 عدد
شیر 1پیمانه
روغن مایع 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری سر خالی
آلو قرمز ریز خرد شده ( یا هر نوع میوه دلخواه ) 220 گرم ( 1 پیمانه )
برای تزئین :
ترافل های رنگی
پودر پسته
ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
قالب تو خالی را با روغن چرب کنید و در صورت تمایل یکم آرد تو قالب بپاشید و بعد قالب را برگردانید تا آردهای اضافی از قالب بیرون بریزه .
تخم مرغها را با شکر قهوه ایی خوب هم بزنید تا کرم رنگ و پف دار شود.
حالا شیر و روغن مایع را به آن اضافه کنید و به اندازه ایی که مخلوط شود هم بزنید.
آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و به مایع کیک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.
در آخر هم 1 قاشق آرد به میوه های تکه شده اضافه کنید خوب با هم مخلوط کنید تا میوه ها به آرد آغشته شوند . اینکار برای اینه که میوه ها ته قالب نروند و وسط کیک بمونند.
حالا میوه ها را هم به مواد کیک اضافه کنید و کمی هم بزنید .
کیک را توی قالب چرب شده بریزید و روش را با پودر پسته تزئین کنید و بگذارید درون فر تا به مدت 30 تا 45 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان را توی کیک فرو کنید و تمییز بیرون بیاد بپزید.
بگذارید کیک توی قالب سرد بشه و بعد توی ظرف بر گردانید و روی آنرا با گاناش نیمه گرم و ترافل تزئین کنید.نوش جان ....
pegah
pegah
نکته: بجای شکر قهوه ای می تونید از شکر سفید هم استفاده کنید ولی مزه اصلی این کیک بخاطر عطر و طعم متفاوت شکر قهوه ای بسیار عالی است :) .
من خیلی قانع هستم پگاه جون همین یک برش تپل که این جلو عشوگری میکنه رو میخوام و بس )))))))))) دستت درد نکنه عزیزم .
پاسخحذفعزیزم این تیکه کوچک قابلتو نداره همه کیک تقدیم شما دوست مهربونم :*******
پاسخحذفوای چه خوشگل شده پگاه جون. اون نقطه نقطه قرمزای الو توی کیک خیلی خوب شده. مرسی
پاسخحذفممنونم شادی جون خوشحالم به من سرزدید دوست هنرمندم :***
حذفیعنی همچین تپل مپل شده ها ، خوب اون یه تیکه رو بده به عارفه ، بقیه اش مال مننننننننننننن :)
پاسخحذفهاهاهاها از دست تو رزی جونم .... جات خالی بود همه کیک سهم دختر خوشگلم صنم بانو است :****
حذفدرود پگاه عزیز
پاسخحذفوبلاگ خیلی خوبی داری. توی فیس بوک هم مطالبت رو دنبال میکنم.
من آشپز خوبی نیستم... کلی دستور پخت غذا و شیرینی رو سیو کردم ولی به قول شوهرم "پس کی میخوای درست کنی!"
میخوام با یه کیک شروع کنم
غیر از مواد اولیه به یه قالب احتیاج دارم که نمیدونم چه قالبی به دردم میخوره
اگه ممکنه راهنماییم کن برای خرید قالب کیک
یه سوال دیگه هم داشتم
چکار کنم که کیکم خمیر نشه و خوب پف کنه؟
آخه یه بار درست کردم اصلا پف نکرد و تهش هم سوخت!!!
دیبا جونم ممنونم از لطفت <3 راستش باید از یه دستور توی لیست سیو شده ها شروع کنی فقط اولش سخته بعد دستت راه میفته و دوست داری بقیه دستورها رو هم امتحان کنی :) در مورد قالب باید بگم قالبهای فلزی کلفت برای این کار مناسب تر هستند مخصوصا یه قالب کمر بندی گرد خیلی می تونه برای شما که تازه می خواهید کیک درست کنید خوب باشه در بعضی از دستور ها هم مثل دستور بالا که بافت سنگینی داره بهتر است از قالبهای میان تهی استفاده کنید . .... من به شخصه از قالبهای سلیکونی زیاد راضی نیستم , . در مورد کیک هم باید بگم اندازه گیری درست مواد نقش اول را بازی می کنه و خوب هم زدن تخم مرغ و زیاد هم نزدن مایع کیک و کیفیت خوب مواد اولیه .... اگه همه این موارد را خوب رعایت کردید ....خوب درآمدن کیک به کیفیت قالب و تنظیمات فر هم مربوط میشه فرتون باید تنظیم باشه وگرنه ممکنه گرما را همه جای فر پخش نکنه و کیکتون خوب از کار درنیاد .و یا به قول شما ته کیک بسوزه .. همیشه از یه دستور خوب و ساده برای کیک استفاده کنید. و بعد که دستتون راه افتاد کیکهای سخت را امتحان کنید .
حذفعزیزم چرا از شکر قهوه ای استفاده کردی؟من طعم شکر قهوه ای رو دوست ندارم....میشه از عسل استفاده کرد؟
پاسخحذفبهناز عزیز طعم شکر قهوه ای رو خیلی دوست دارم و واقعا طعم و بوی خوبی به کیک می ده می تونید شما اگه دوست ندارید می تونید از همون مقدار شکر سفید معمولی توی دستور کیک استفاده کنید. :)
حذفسلام چند سوال دارم:
پاسخحذف1:من کیکم وقتی توی فر هست خیلی خوب بف میکنه ولی وقتی از فر بیرن میاد پفش نصف میشه.
2:بافت کیکم خیلی وقت خمیری هست با اینکه زمان بیشتری هم میذارم بمونه
3:وقتی با پودر اماده کیک درست کنم با وقتی که خودم اندازه گیری کنم کاملا فرق داره طعم و رنگ کیک دلیلش چیه؟
4:چطوری بفهمم فر کاملا تنظیم هست
جواب سوال 1 و 2 و 4 ..... یا فرتون تنظیم نیست که باید یه متخصص اینکارو بیارین تا فرتون را تنظیم کنه یا اینکه مواد کیک را بیش از اندازه هم می زنید که پف کیک می خوابه یا اینکه بیش از اندازه بیکینگ پودر به مایه کیک اضافه می کنید و این پف کیک را می خوابونه یا از اندازه گیری دقیق استفاده نمی کنید . یادتون باشه بعد از اینکه تخم مرغها را با شکر زدید و حسابی پف کرد وقتی که زمان اضافه کردن آرد به مایه کیک است و آرد را اضافه کردید دیگه نباید بیش از اندازه هم بزنید چون دقیقا نتیجه عکس می ده و پف کیک می خوابه .
حذفهمیشه همیشه همیشه ( تاکیدی ) یادتون باشه برای شما که تازه کارید یا کیکهاتون خراب میشه از ترازو استفاده کنید اگه همه موارد و نکته ها را مو به مو اجرا کنید یواش یواش دستتون میاد که چطوری یک کیک بدون مشکل بپزید .
سوال 3 // معلومه که پودر کیکهای آماده بیرون با کیکهایی که تو خونه می پزید کاملا فرق می کنه ولی می تونم به جرات بهتون اطمینان بدم یکی کیک شیفون و یکی هم کیک اسفنجی و انواع کیکهای کره ایی که دستورهمه توی همین وبلاگ هست و می تونید سرچ کنید اگه با اندازه های دقیق درست بشه یکی از بهترین کیکهایی میشه که تا به حال خوردید .امیدوارم دفعه بعد بهترین نتیجه را توی کیک پختن داشته باشید :)
ممنونم از توضیح کاملتون یه سوال دیگه هم که دارم این هست که پیمانه که ازش حرف میزنین پیمانه مخصوصی هست یا لیوان منظورتونه...یه توضیح در مورد پیمانه بدین
حذفسلام یک سوال میشه بجای شیر که توی یه دستور هست ماست ریخت یا آب بعد اندازه اون فرق میکنه ....قالب ها چه تفاتی از نظر مقدار مواد داخلش میتونن داشته باشن
پاسخحذفسلام البته غلظت ماست با شیر متفاوته پس می تونید فقط بجای شیر از مایعات دیگه ایی که دوست دارید مثل آب یا انواع آبمیوه استفاده کنید.
حذف