ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۱۷, یکشنبه

شله زرد




شله زرد 

برنج 1 پیمانه ( اگه خرده برنج محلی باشه بهتر است )
شکر 1 و 1/2  پیمانه 
محلول زعفران 1/3 استکان ( اگه غلیظ باشه رنگ بهتری خواهد داشت )
گلاب 1/2 استکان 
کره 50 گرم
آب 5 تا 6 پیمانه
خلال بادام برای داخل شله زرد 30 گرم ( در صورت تمایل )


 اینبار اندازه ها را به گرم نگفتم چون من معمولا شله زرد را چشمی درست می کنم یعنی میزان شکر و زعفران و گلاب را بسته به ذائقه خانواده به این اندازه که در دستور تهیه آمد می ریزم... شما هم بسته به ذائقه تان می تونید مقدار اینها را کم یا زیاد کنید .


ابتدا برنج را به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید .
بعد با 5 پیمانه آب بگذارید تا حسابی بپزه و وا بشه و لعاب بندازه. البته هر جا دیدید نیاز به اضافه کردن آب است مقداری آب جوش به شله زرد اضافه کنید .
وقتی برنج لعاب انداخت کره را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کره آب بشه و بعد هم شکر را اضافه کنید . 


خلاصه باز هم خوب هم بزنید ( اصلا کلا برای این دسر خوشمزه همش باید در حال هم زدن باشید  ) تا شکر حل بشه و به مدت 20 دقیقه خوب و آرام آرم قل بزنه و جا بیفته و بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده و باز هم خوب هم بزنید . و بعد از 10 دقیقه خلال بادامها را هم اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه دیگه باید همین طور هم بزنید تا هم ته نگیره شله زرد و هم خوب جا بیفته ...
وقتی حسابی غلیظ شد از روی حرارت بردارید و توی ظرف کشیده و با دارچین و پودر پسته و بادام آنرا تزئین کنید...نوش جان ...pegah


۲ نظر:

  1. پگاه جان منظور از مقدار شكر ١/٥ پيمانه بوده يا ١ و ١/٢ پيمانه؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بله عزیزم منظورم 1 پیمانه و نیم یا 1و 1/2 پیمانه است :)

      حذف