۱۳۹۲ شهریور ۱۵, جمعه

دلمه گوشت و فلفل کبابی












دلمه گوشت و فلفل کبابی 


مواد لازم برای رول گوشت :
گوشت چرخکرده  400 گرم
فلفل کبابی شیرین 4 عدد متوسط
پیاز 1 عدد کوچک
تخم مرغ 1 عدد
ادویه گوشت پودر لیمو عمانی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای توی شکم فلفل کبابی :
برنج پخته 1 پیمانه
نخود فرنگی3 قاشق غذاخوری
هویج آبپز شده 2 عدد متوسط
ذرت شیرین 2 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تهیه سس :
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 3 حبه ریز خرد شده
پوره گوجه فرنگی 1 لیوان 
رب گوجه فرنگی 1قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
آب 2  تا 3 لیوان

ابتدا سس را آماده کنید:
پیاز های ریز خرد شده را توی روغن سرخ کنید و بعد ادویه ها را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شود . بعد سیر ریز خرد شده را اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا کمی سرخ شود.
رب گوجه فرنگی را به مواد توی تابه اضافه کرده و خوب هم بزنید تا بوی خامی رب گرفته بشه و بعد پوره گوجه فرنگی  و نمک و فلفل هم اضافه کنید بگذارید به مدت 3 تا4 دقیقه تفت بخوره . در آخر هم آب را اضافه کنید و اجازه دهید تا مایه به جوش بیاد و زیرش  را خاموش کنید و به کناری بگذارید.
                                   =====================================
برای مواد توی شکم فلفل :
برنج پخته و هویج و ذرت و نخود فرنگی را با هم خوب مخلوط کنید.
                                   ===================================== 
حالا فلفل ها را بشوید و خشک کنید و  با یک چاقوی تیز یه شکاف به صورت طولی روی فلفل ایجاد کنید  برای زیبایی کار بهتر است مواظب باشید دم فلفلها کنده نشود. تخم  فلفل را خارج کرده و توی فلفل را با مواد برنج پر کنید. و به کناری بگذارید.
                                   =====================================
برای تهیه رول ها :
ابتدا گوشت را 2 بار چرخ کنید 
بعد پیاز را رنده کنید و آب اضافی پیاز را گرفته و دور بریزد.
حالا پیاز و گوشت و تخم مرغ و ادویه ها و نمک و فلفل را به گوشت اضافه کرده و خوب ورز دهید.
دو مدل پیچیدن این رول را توی وبلاگ می تونید ببینید . یه روش آسونتر اینه که یک پلاستیک فریزر را باز کنید و به اندازه یک نارنگی از مواد گوشتی برداشته و روی پلاستیک فریزر قرار دهید و یک پلاستیک دیگه روی گوشت بگذارید و با دست به اندازه یک مستطیل باز کنید اندازه این مستطیل بسته به اندازه فلفل ها داره .....ولی قطرش باید به اندازه 3 تا4 میلی متر باشه چون اگه گوشت را نازک باز کنید موقعی که توی سس می گذارید ممکنه ترک بخوره :)
وقتی به شکل مستطیل باز کردید پلاستیک روی گوشت را برداشته و فلفل کبابی پر شده را روی گوشت قرار دهید و از لبه پلاستیک آنرا رول کنید. به صورتیکه تمام قسمتهای فلفل با گوشت پوشانده بشه و فقط دم فلفل بیرون بمونه .

یه روش دیگه اینه که مقداری از گوشت را توی دست باز کنید و فلفل پر شده را روی گوشت بگذارید و بعد با گوشت دورتا دور فلفل را بپوشانید . 

قبل از اینکه رول گوشت را توی سس بگذارید . اول سس  را که توی ماهیتابه است ،داغ کنید .

بعد رولها را توی سس داغ بگذارید .و زیر حرارت را کم کنید تا بپزد . بعد از 20 دقیقه رولها را خیلی لطیف و آرام برگردانید تا طرف دیگرش هم توی سس بپزه و بعد از 20 دقیقه دیگه غذا حاضر است نوش جون.....pegah


نکته : بهتر است درب ماهیتابه را نبندید تا رول ها ترک نخورند.
نکته: حتما رولها را با ضخامت گفته شده بردارید چون اگه ضخامت گوشت کم باشه رولها ترک می خورند.
نکته: می تونید این غذا را توی فر هم درست کنید فقط بخاطر کمی آب سس باید حواستون باشه تا آب آن تبخیر نشه . برای این منظور فر را روی حرارت 170 درجه بگذارید  و به مدت 30 دقیقه رول را بپزید و بعد گریل بالا را روشن کنید تا روی رولها برشته بشه :)


۸ نظر: