ه‍.ش. ۱۳۹۲ شهریور ۱۱, دوشنبه

خورشت کرفس




خورشت کرفس
گوشت تکه ایی 300 گرم
ساقه کرفس 200 گرم به اندازه 2 بند انگشت خرد شده
پیاز1 عدد متوسط ریز خرد شده
سبزی ( برگ کرفس و جعفری و نعنا ) همه با هم 150 گرم ریز خرد شده که برگ کرفس و جعفری با هم 130 گرم و نعنا 20 گرم  چون نعنا زیاد باشه خورشت را تلخ میکنه )
لوبیا چشم بلبلی 50 گرم ( در صورت تمایل )
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری ( در صورت تمایل )
آب 3 لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
ادویه گوشت و زردچوبه پودر لیمو عمانی به میزان لازم
لیمو عمانی درسته 1 عدد بزرگ
یه توضیح کوچولو راجع به این خورشت اینه که بعضی ها با لوبیا چشم بلبلی و رب دوست دارن (مثل من ) بعضی ها اصلا این دو را دوست ندارن ... پس ریختن این دو قلم اختیاری است . :) ...pegah


ابتدا لوبیا چشم بلبلی را جداگانه بپزید و بعد آب اضافی آنرا دور بریزید و به کناری بگذارید. 
توی دیگتون روغن بریزید و کمی که داغ شد پیاز های ریز خرد شده را توش سرخ کنید تا طلایی شوند.
بعد ادویه ها را به پیاز اضافه کنید تا کمی بوی ادویه ها بلند شود و بعد گوشت را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه جای گوشت به ادویه آغشته بشه .
بعد از کمی تفت دادن با حرارت زیاد ( چون هر چی حرارت بیشتر باشه گوشت آب نمیندازه و زودتر می پزه..... ) البته مواظب باشید گوشت ها نسوزند بعد بندازید تقصیر من...... در این مرحله می تونید رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت دهید و بعد  آب و لیمو عمانی درسته را به گوشت اضافه کنید و اجازه بدید تا گوشتها بپزند . 
حالا  ساقه های کرفس را توی کمی روغن تفت بدید و بعد از2 تا 3  دقیقه از روی حرارت بردارید و بعد سبزیهای خرد شده را توی ماهیتابه بریزید سرخ کنید . ( میزان سرخ کردن سبزی به ذائقه شما بر می گرده بعضی  زمان سرخ کردن کمتری را برای سبزی می پسندند و بعضی بیشتر . )
وقتی سبزیها سرخ شدند می تونید به خورشت در حال قل خوردن اضافه کنید.
اگه گوشت خورشت پخت زمان اضافه کردن لوبیا چشم بلبلی و ساقه های خوشگل کرفس است. و بعد نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و بگذارید تا جا بیفته .نوش جان ....pegah

نکته: دوستان عزیز ریختن لوبیا چشم بلبلی و رب گوجه در خورشت کرفس اختیاری است من چون هر دو را دوست دارم اضافه می کنم :)



۱۰ نظر:

  1. به به ، یادم باشه با خورش کرفست وارد وبلاگت شدم ، خیلی مبارک باشه خانومی ، الان لینکت میکنم :*****

    پاسخحذف
  2. خیلی جالب بود پگاه جون ، ٢ مرحله داری که من انجام نمیدم
    یکی لوبیا یکی لیمو عمانی
    باید اینجوریش هم امتحان کرد . مرسی عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات شم گیلدا جونم راستشو بخوای توی جنوب تمر هندی و لیمو عمانی حرف اول را می زنه توی طعم دهنده ها برای همین تو بیشتر غذاها از اینا استفاده میشه ولی حتما با این دوتا یکبار امتحان کن نوش جونت :*

      حذف
  3. پگاه جان سپاس از این وبلاگ عالی‌. لطفا در مورد ادویه‌ها کمی‌ بیشتر توضیح بدید. متأسفانه ما در آمریکا ادویه گوشت و پلو مثل ایران نداریم ولی‌ اگه بدونم چی‌ تو ادویه پلو هست می‌تونم اکثر ش رو جداگانه بخرم و باهم مخلوط کنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. از این همه لطفت سپاسگذارم فرناز عزیز من الان یه پست در مورد ادویه ها گذاشتم که اگه توی قسمت برچسبها برید و روی ادویه ها کلیک کنید اطلاعات مربوط را می بینید ... امیدوارم مفید باشه براتون :)

      حذف
  4. راستی‌ دست عکاستون درد نکنه. عکس‌ها بسیار حرفه‌ای و اشتها آور هستن

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم راستش خودم عکاس هستم عزیزم :) خوشحالم که خوشتون آمده :)

      حذف
  5. pegah jon age az aval karafsa ro ba gosht bezarim bepaze bad mishe yani?

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. نه دوست خوبم کرفس زمان پخت کمی داره اگه با گوشت بپزید له میشه و ظاهر خورشت بد میشه.

      حذف