۱۳۹۲ شهریور ۲۰, چهارشنبه

بستنی سنتی زعفرانی



بستنی سنتی زعفرانی

شیر 1 لیتر
محلول زعفران 1/3 پیمانه( هر چی بیشتر باشه خوش رنگ تر است )
ثعلب 1 قاشق غذاخوری سر خالی ( حدود 3 تا 4 گرم )
شکر 250 گرم 
گلاب 1/4  پیمانه
پودر هل 1 قاشق چایخوری
خامه صبحانه 200 میلی لیتر ( 1 بسته )
ابتدا شیر را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاد .

بعد ثعلب و شکر را با هم خوب مخلوط کنید. 

خامه صبحانه را نصف کنید ( نصفش را تویی پلاستیک فریزر پهن کنید و بگذارید توی فریزر تا یخ بزنه )

وقتی شیر جوش آمد  نصف  دیگه خامه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خامه توی شیر حل بشه .


بعد هم شکر و ثعلب را که قبلا با هم مخلوط کرده بودید را یواش یواش به شیر داغ اضافه کنید به این صورتکه  با یک دست هم بزنید و با یک دست دیگه یواش یواش شکر را اضافه کنید. 


حالا توی یک کاسه بزرگ یه مقدار یخ بریزید و ظرفتون را روی یخ قرار بدید و با همزن موادتون را خوب هم بزنید تا کش دار بشه و از گرمای شیر هم کاسته بشه .

وقتی گرمای شیر کم شد محلول زعفران و پودر هل و گلاب را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا کشدار بشه.


حالا زمان اینه که بگذارید توی فریزر تا 1 ساعت بمونه .

بعد از یک ساعت کمی حالت یخ زدگی پیدا می کنه که باید توی مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید تا یکدست بشه و بلورهای یخ دیده نشه. دوبار بگذارید توی فریزر تا به مدت 1 ساعت دیگه  بمونه.


همین کار را به مدت 3 تا 4 بار ادامه بدید. یعنی 3 تا 4 بار بگذارید توی فریزر و بعد از سپری شدن 1 ساعت از فریزر درآورده و خوب توی مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا یکدست بشه.


در آخرین مرحله ایی که با مخلوط کن خوب هم زدید و یکدست شد. خامه ایی را که توی پلاستیک فریزر ریخته بودید و گذاشته بودید توی فریزر تا یخ بزنه رو از فریزر درآوردم و با دست خرد کنید و توی بستنی بریزید.و با قاشق خوب هم بزنید و بعد همه بستنی را توی ظرف استیل برگردانده و روی آنرا با پلاستیک فریزر بپوشانید و دوباره توی فریزر گذاشته تا به مدت 8 ساعت بمانه و خودش را بگیره و بعد  با اسکوپ (قاشق مخصوص رول کردن بستنی )  مقدار از بستنی را توی ظرف سرو کشیده و روی بستنی را با پودر پسته تزئین کنید و یا اینکه توی نان ویفر یا نان حصیری بگذارید و سرو کنید.نوش جان کنید....pegah

نکته: هر چی زعفران غلیظ تر باشه بستنی خوش رنگ تری خواهید داشت چون موقعی که بستنی حسابی خودش را می بنده کم رنگتر میشه :)

نکته: اگه بیشتر از مقدار گفته شده ثعلب اضافه کنید بستنی نمی بنده .
 نکته: می تونید مقدار شکر را به 300 گرم هم افزایش بدید .

نکته: برای درست کردن بستنی بهتر است از ظرف استیل استفاده بشه که خوب بستنی ببنده ولی من از ظرف شیشه ایی استفاده کردم و زیاد راضی نبودم  :) برای همین به شما پیشنهاد می کنم حتما از ظرف استیل استفاده کنید.
نکته: نانهای ویفر و یا حصیری را می تونید از لوام قنادی فروشی تهیه کنید.


۱۳ نظر:

  1. سپاس فراوان از اموزش دقیق شما.خدا قوت.

    پاسخحذف
  2. پاسخ‌ها
    1. جناب باقر معمولا برای کشدار شدن و حالت یخ زدگی در بستنی بکار میره و به انگلیسی بهش می گن Guar gun /Guaraan و می تونید توی ویکیپدیا در موردش سرچ کنید .

      حذف
  3. Mishe begid to bastani saz che jori dorostesh konim?

    پاسخحذف
  4. Salam shoma midonid to holland salab ro az koja mishe peyda kard?

    پاسخحذف
  5. دستت درد نکنه پگاه جون من عاشقشم...فکر کنم ثعلب به انگلیسی guar gum میشه اگه اشتباه نکنم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بله شادی جان توی کامنتهای قدیمی بالا اسمش رو نوشتم توی پیجم توی فیسبوک هم لینکش هست عزیزم :)

      حذف
  6. Ba salam man az khameha inja nadarim mishe az khame ke shol hast estefade konam va bezanam ta seft beshe. Mamnun az javabeton

    پاسخحذف
  7. من در نروژ زندگی می کنم و اینجا خیلی دنبال ثعلب گشتم تنها یه مدل پیدا کردم که گویا ترک ها به عنوان نوشیدنی ازش استفاده می کنن! از اون استفاده کردم ولی هر چی بستنی رو زدم کش دار نشد! به نظرتون اگر از اون بیشتر بریزم ممکنه ببنده؟ ممنون از پست خوبتون :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. خواهش می کنم دوست گلم :) .....والا نمی دونم اونی که ترکها استفاده می کنن شبیه به ثعلب هست یا نه !!!! برای همین نمی تونم مقدار دقیقی از آنچیزی که استفاده می کنید براتون بنویسم :)

      حذف