آش گوشت بوشهری
یه آش بینهایت خوشمزه و بینهایت معروف.... یادآور خاطرات خوب و شیرین بوشهر برای من.. البته بیشتر این آش را در مراسم های مذهبی به عنوان نذری می پزن ...مخصوصا تاسوعا و عاشورا ...... ولی برای من که از دیار دورم خوردنش هر وقت از سال باشه لذت بخشه :)
قدیما توی این آش از ترخون استفاده نمیشد و معمولا این آش را ساده بدون پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ سرو می کردن ولی جدیدا برای اینکه مزه خیلی بهتری بگیره توی این آش کمی ترخون هم اضافه می کنن وبا کمی پیاز داغ نوش جان می کنن ( خوب گاهی وقتها غذاهای سنتی هم با تغییر سلیقه ها ...تغییر می کنه ) تنها حبوباتی که توی این آش بکار میره لوبیا قرمزه .امیدوارم این آش خوشمزه را درست کنید و از مزه معرکه اون مثل من لذت ببرید.
موادلازم :
برنج نیم دانه محلی 200 گرم
لوبیا قرمز 250 گرم
گوشت 300 گرم
قلم 1 عدد کوچک ( یا نصف یه قلم ) ( ریختن قلم اختیاری است من برای خوشمزه تر شدن آش ریختم )
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
سبزی ( تره و شوید 200 گرم ) ( ترخون خشک یا تازه 2 قاشق غذاخوری )
ادویه ( ادویه گوشت و زردچوبه ) به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
ابتدا لوبیا قرمز را جداگانه بپزید و به کناری بگذارید.
برنج را همراه گوشت و قلم و پیاز و ادویه ها و فلفل توی دیگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزه و برنج حسابی باز بشه و لعاب پس بده .
گوشت و قلم پخته شده را از توی دیگ درآورده و قلم را به کناری بگذارید و گوشتها را با گوشت کوب بگوبید تا ریش ریش بشه ( برای اینکه آشتون کش بیاد گوشت را حتما با گوشت کوب بکوبید )
لوبیا قرمز را هم با گوشت کوب بکوبید .
حالا گوشت و لوبیا کوبیده شده را به آش اضافه کنید. و کمی هم بزنید تا توی آش باز بشه و آشتون یکدست بشه .
الان وقت اضافه کردن سبزی به آش است و بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید کمی هم بزنید و نمک و فلفل آش را اندازه کنید و بگذارید یواش یواش آش جا بیفته و غلیظ و کشدار بشه بعد هم توی ظرف سرو کشیده و به همراه مقداری پیاز داغ نوش جان کنید.....pegah
یه آش بینهایت خوشمزه و بینهایت معروف.... یادآور خاطرات خوب و شیرین بوشهر برای من.. البته بیشتر این آش را در مراسم های مذهبی به عنوان نذری می پزن ...مخصوصا تاسوعا و عاشورا ...... ولی برای من که از دیار دورم خوردنش هر وقت از سال باشه لذت بخشه :)
قدیما توی این آش از ترخون استفاده نمیشد و معمولا این آش را ساده بدون پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ سرو می کردن ولی جدیدا برای اینکه مزه خیلی بهتری بگیره توی این آش کمی ترخون هم اضافه می کنن وبا کمی پیاز داغ نوش جان می کنن ( خوب گاهی وقتها غذاهای سنتی هم با تغییر سلیقه ها ...تغییر می کنه ) تنها حبوباتی که توی این آش بکار میره لوبیا قرمزه .امیدوارم این آش خوشمزه را درست کنید و از مزه معرکه اون مثل من لذت ببرید.
موادلازم :
برنج نیم دانه محلی 200 گرم
لوبیا قرمز 250 گرم
گوشت 300 گرم
قلم 1 عدد کوچک ( یا نصف یه قلم ) ( ریختن قلم اختیاری است من برای خوشمزه تر شدن آش ریختم )
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
سبزی ( تره و شوید 200 گرم ) ( ترخون خشک یا تازه 2 قاشق غذاخوری )
ادویه ( ادویه گوشت و زردچوبه ) به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
ابتدا لوبیا قرمز را جداگانه بپزید و به کناری بگذارید.
برنج را همراه گوشت و قلم و پیاز و ادویه ها و فلفل توی دیگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزه و برنج حسابی باز بشه و لعاب پس بده .
گوشت و قلم پخته شده را از توی دیگ درآورده و قلم را به کناری بگذارید و گوشتها را با گوشت کوب بگوبید تا ریش ریش بشه ( برای اینکه آشتون کش بیاد گوشت را حتما با گوشت کوب بکوبید )
لوبیا قرمز را هم با گوشت کوب بکوبید .
حالا گوشت و لوبیا کوبیده شده را به آش اضافه کنید. و کمی هم بزنید تا توی آش باز بشه و آشتون یکدست بشه .
الان وقت اضافه کردن سبزی به آش است و بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید کمی هم بزنید و نمک و فلفل آش را اندازه کنید و بگذارید یواش یواش آش جا بیفته و غلیظ و کشدار بشه بعد هم توی ظرف سرو کشیده و به همراه مقداری پیاز داغ نوش جان کنید.....pegah
قشنگ معلومه که چقدر آش غلیظ و خوشمزه ای هست پگاه جان ، سرفرصت حتما میدرستمش ، دست گلت درد نکنه :)
پاسخحذفممنونم رز عزیزم این آش باید غلیظ و کش دار باشه حتما امتحان کن خوشت میاد :*
حذفبه نظر خوشمزه مياد...
پاسخحذفجای شما خالی :)
حذف