۱۳۹۲ اسفند ۲۶, دوشنبه

آش گوشت بوشهری

آش گوشت بوشهری

یه آش بینهایت خوشمزه و بینهایت معروف.... یادآور خاطرات خوب و شیرین بوشهر برای من.. البته بیشتر این آش را در مراسم های مذهبی به عنوان نذری می پزن ...مخصوصا تاسوعا و عاشورا ......  ولی برای من که از دیار دورم خوردنش هر وقت از سال باشه لذت بخشه  :)

 قدیما توی این آش از ترخون استفاده نمیشد و معمولا این آش را ساده بدون پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ سرو می کردن ولی جدیدا برای اینکه مزه خیلی بهتری بگیره توی این آش کمی ترخون هم اضافه می کنن وبا کمی پیاز داغ نوش جان می کنن ( خوب گاهی وقتها غذاهای سنتی هم با تغییر سلیقه ها ...تغییر می کنه )  تنها حبوباتی که توی این آش بکار میره لوبیا قرمزه .امیدوارم این آش خوشمزه را درست کنید و از مزه معرکه اون مثل من لذت ببرید.

موادلازم :

برنج نیم دانه محلی 200 گرم
لوبیا قرمز 250 گرم
گوشت 300 گرم
قلم 1 عدد کوچک ( یا نصف یه قلم  ) ( ریختن قلم اختیاری است من برای خوشمزه تر شدن آش ریختم )
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
سبزی ( تره و شوید 200 گرم ) ( ترخون خشک یا تازه 2 قاشق غذاخوری )
ادویه ( ادویه گوشت و زردچوبه ) به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم


ابتدا لوبیا قرمز را جداگانه بپزید و به کناری بگذارید.

برنج را همراه گوشت و قلم و پیاز و ادویه ها و فلفل  توی دیگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزه و برنج حسابی باز بشه و لعاب پس بده .

 
گوشت و قلم پخته شده را از توی دیگ درآورده و قلم را به کناری بگذارید و گوشتها را با گوشت کوب بگوبید تا ریش ریش بشه ( برای اینکه آشتون کش بیاد گوشت را حتما با گوشت کوب بکوبید )


لوبیا قرمز را هم با گوشت کوب بکوبید .

حالا گوشت و لوبیا کوبیده شده را به آش اضافه کنید. و کمی هم بزنید تا توی آش باز بشه و آشتون یکدست بشه .

الان وقت اضافه کردن سبزی به آش است و بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید کمی هم بزنید و نمک و فلفل  آش را اندازه کنید و بگذارید یواش یواش آش جا بیفته و غلیظ و کشدار بشه بعد هم توی ظرف سرو کشیده و به همراه مقداری پیاز داغ نوش جان کنید.....pegah

۴ نظر:

  1. قشنگ معلومه که چقدر آش غلیظ و خوشمزه ای هست پگاه جان ، سرفرصت حتما میدرستمش ، دست گلت درد نکنه :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. ممنونم رز عزیزم این آش باید غلیظ و کش دار باشه حتما امتحان کن خوشت میاد :*

      حذف
  2. به نظر خوشمزه مياد...

    پاسخحذف