دلمه برگ مو با سس تمرهندی
خوب وقتی هوس دلمه می کنیم و فصل برگ مو تازه هم نیست !!!!!! در نتیجه یه سر به سوپر مارکت محله می زنم و یک شیشه برگ مو کنسروی میگیرم و دل خودم و خانواده رو با درست کردن دلمه شاد می کنم :))) و از آنجایی که مزه ترش را نسبت به شیرین بیشتر می پسندم ترجیحا دلمه را ترش درست می کنم ، برای این منظور از چاشنی تمر هندی استفاده کردم .نحوه پیچیدن دلمه به صورت رول یا سیگارت را در عکس بعد گذاشتم برای عزیزانی که پیچیدن دلمه را بلد نیستن ، امیدوارم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید .
اینبار دلمه ای که درست کردم کمی متفاوت تر از دستور قبلی بود که توی وبلاگ گذاشته بودم و می تونید اینجا دستورش را ببینید .در واقع این سری من فقط از سبزیهای خشک و معطر و به جای برنج آبکش شده از برنج پخته شده استفاده کردم و از نتیجه کار کاملا راضی بودم چون غیر از زمانی که برای پیچیدن دلمه ها صرف کردم بقیه کار از آماده کردن مواد میانی تا برگهای آماده مو که کنسروی بودن ، زود و سریع پیش رفت و زیاد وقتگیر نبود ...اگه هم دوست دارید در ترکیب مواد میانی دلمه ازسبزیهای تازه استفاده کنید لطفا اینجا کلیک کنید .
مواد لازم :
برگ مو کنسروی یا تازه 500 گرم
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
ادویه گوشت و زردچوبه و پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز به میزان لازم
لپه 1 پیمانه پخته شده
برنج پخته شده 2 پیمانه
ترخون خشک 2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
برای سس :
تمر هندی ( قهوه ای یا سیاه ) 50 گرم
آب 2 تا 3 لیوان
نمک کمی
ابتدا پیاز را در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود .بعد ادویه گوشت و زردچوبه و پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز را اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید سپس گوشت را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنه و کمی سرخ شه و بعد لپه پخته شده و برنج و ترخون و نعنا و کمی نمک را اضافه کنید وهم بزنید . حالا مواد را از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا سرد شود .
برگ موهای کنسروی را از شیشه در بیارید و توی آبکش بگذارید و کمی زیر آب سرد بگیرید چون نمک داره و ممکنه بعد از پخت دلمه هاتون خیلی شور شه .
حالا برگ ها را طبق تصویر به صورت رول یا سیگارتی بپیچید یا حتی می تونید به صورت بقچه ای بپیچید .
چند تا برگ مو را کف قابلمه بچینید و دلمه ها را روی برگ مو بگذارید، بعد از اتمام کار پیچیدن ، سس را درست کنید .
برای تهیه سس ، تمر هندی را توی 3 لیوان آب گرم حل کنید و بعد از صافی رد کنید تا یک دست شه ، اگر نیاز بود کمی نمک به آن اضافه کنید و روی دلمه ها بریزید و یه جسم سنگین مثل یه بشقاب یا یه سنگ تمیز رو سر دلمه ها بگذارید تا باز نشه و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه ها بپزند و بعد نوش جان کنید .....pegah
خسته نباشی خانوم گل ، من تا حالا با سس تمبر هندی درست نکردم ، اما میدونم که عاشقش میشم ، نوووش جون
پاسخحذففدات مهربونم :* آخ رزی اگه غذاهای ترش دوست داری حتما بدرست که عالیه البته اگه ترش هم دوست نداری یکم بهش شکر اضافه کن ملس شه :*
حذفوای خوبه اینج ذکر کردید که شوره والا من برای باره اول نمی دونستم درست کدم یک قابلمه بزرگ، واییییییی انقدر شور بود که نشود 1 دانشو بخوری، از اون به بعد طرفش نرفتم، با تمر اندی تا حالا ان0متحان نکردم ولی به نظر خوشمزه می اد و این که من ملس دوست دارم که ذکر کردید با شکر ملس می شه ممنون
پاسخحذف