ه‍.ش. ۱۳۹۴ تیر ۱۴, یکشنبه

هالکا تاتلیسی ( بامیه ترکی ) (halka tatlisi )


هالکا تاتلیسی ( بامیه ترکی ) (halka tatlisi )

یکی از دسرها و یا بهتر بگم شیرینی های خیابانی خیلی خوشمزه کشور ترکیه ، هالکا تاتلیسی halka tatlisi هست که این اسم بخاطر شکل و فرم شیرینی به آن داده شده این شیرینی خیلی شبیه به  churros یکی از شیرینی های جالب اسپانیایی و فرانسویه  البته  هالکا تاتلیسی خیلی شیرین تر از آنهاست و بهتره بگم بسیار شبیه به بامیه  ما ایرانی هاست  البته با کمی تفاوت در مواد اولیه  به دو صورت هم درست میشه می تونید به صورت اشک  و یا گرد به اون فرم بدید و بعد در روغن سرخ  و در شربت بار گرم غوطه ور کنید .


مواد لازم :


برای خمیر:

آرد 2 و 1/2 پیمانه
آب 2 پیمانه
کره 50 گرم
شکر 1 قاشق چای خوری
تخم مرغ 4 عدد
نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن

اول از همه شربت بار را درست کنید و به کناری بگذارید تا به دمای 70 درجه یا گرم برسه .

برای درست کردن خمیر :


آب و کره را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و کره ذوب شه بعد آرد را به یکباره به آب اضافه کنید و تند هم بزنید تا خوب مخلوط شه و بعد به مدت 5 دقیقه همچنان روی حرارت کم هم بزنید تا بوی خامی خمیر گرفته شه یکم هم زدنش سخته چون خیلی خیلی سفته .

بعد از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا کاملا سرد شه .


حالا تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید.  اولین تخم مرغ  که به خورد خمیر رفت دومی را اضافه کنید و همچنین تا آخر و خوب ورز دهید ( این مرحله مهمه چون خمیرتون با ورز دادن بوی زهم تخم مرغ نمی گیره ).

حالا آرد سمولینا و نشاسته ذرت را اضافه کنید و خوب خمیر را مخلوط  کنید خمیر کمی چسبنده است .

یک قیف با ماسوره مناسب که در تصویر می بینید را انتخاب کنید و خمیر را توی قیف بریزید .

مقدار زیادی روغن درون ماهیتابه ریخته و شروع کنید به ریختن خمیر به شکل اشک توی ماهیتابه بعد که ماهیتابه پر شد آنرا روی حرارت بگذارید و اجازه دهید هاکا تاتلیسی ها  سرخ شوند و بعد بلافاصله توی شربت گرم بندازید تا غوطه ور شه سپس از توی شربت درآورده و با پودر پسته یا پودر قند و یا ساده آنرا سرو کنید .نوش جان ...pegah

نکته: اگه شربت داغ باشه و یا سرد باشه هالکا تاتلیسی ها نرم و یا خمیر میشن پس دقت لازمو داشته باشید .

نکته:نشاسته ذرت رنگش سفیده و از لوازم قنادیها تهیه بفرمایید.

نکته : در مورد آرد سمولینا مفصل توضیح داده شده به لینک مربوطه مراجعه کنید .

۴ نظر:

  1. بادكاركه تو شربت ميزنن تو كانادا اسمش چي ميشه

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. بادکا یا گلوکز بهش شربت ذرت هم می گن به نام انگلیسی corn syrup

      حذف
  2. به به ، خیلی عالی و هوس انگیز شده ، دستتون درد نکنه و نوش جان <3

    پاسخحذف