۱۳۹۴ تیر ۱۴, یکشنبه

هالکا تاتلیسی ( بامیه ترکی ) (halka tatlisi )


هالکا تاتلیسی ( بامیه ترکی ) (halka tatlisi )

یکی از دسرها و یا بهتر بگم شیرینی های خیابانی خیلی خوشمزه کشور ترکیه ، هالکا تاتلیسی halka tatlisi هست که این اسم بخاطر شکل و فرم شیرینی به آن داده شده این شیرینی خیلی شبیه به  churros یکی از شیرینی های جالب اسپانیایی و فرانسویه  البته  هالکا تاتلیسی خیلی شیرین تر از آنهاست و بهتره بگم بسیار شبیه به بامیه  ما ایرانی هاست  البته با کمی تفاوت در مواد اولیه  به دو صورت هم درست میشه می تونید به صورت اشک  و یا گرد به اون فرم بدید و بعد در روغن سرخ  و در شربت بار گرم غوطه ور کنید .


مواد لازم :


برای خمیر:

آرد 2 و 1/2 پیمانه
آب 2 پیمانه
کره 50 گرم
شکر 1 قاشق چای خوری
تخم مرغ 4 عدد
نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن

اول از همه شربت بار را درست کنید و به کناری بگذارید تا به دمای 70 درجه یا گرم برسه .

برای درست کردن خمیر :


آب و کره را روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاد و کره ذوب شه بعد آرد را به یکباره به آب اضافه کنید و تند هم بزنید تا خوب مخلوط شه و بعد به مدت 5 دقیقه همچنان روی حرارت کم هم بزنید تا بوی خامی خمیر گرفته شه یکم هم زدنش سخته چون خیلی خیلی سفته .

بعد از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا کاملا سرد شه .


حالا تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید.  اولین تخم مرغ  که به خورد خمیر رفت دومی را اضافه کنید و همچنین تا آخر و خوب ورز دهید ( این مرحله مهمه چون خمیرتون با ورز دادن بوی زهم تخم مرغ نمی گیره ).

حالا آرد سمولینا و نشاسته ذرت را اضافه کنید و خوب خمیر را مخلوط  کنید خمیر کمی چسبنده است .

یک قیف با ماسوره مناسب که در تصویر می بینید را انتخاب کنید و خمیر را توی قیف بریزید .

مقدار زیادی روغن درون ماهیتابه ریخته و شروع کنید به ریختن خمیر به شکل اشک توی ماهیتابه بعد که ماهیتابه پر شد آنرا روی حرارت بگذارید و اجازه دهید هاکا تاتلیسی ها  سرخ شوند و بعد بلافاصله توی شربت گرم بندازید تا غوطه ور شه سپس از توی شربت درآورده و با پودر پسته یا پودر قند و یا ساده آنرا سرو کنید .نوش جان ...pegah

نکته: اگه شربت داغ باشه و یا سرد باشه هالکا تاتلیسی ها نرم و یا خمیر میشن پس دقت لازمو داشته باشید .

نکته:نشاسته ذرت رنگش سفیده و از لوازم قنادیها تهیه بفرمایید.

نکته : در مورد آرد سمولینا مفصل توضیح داده شده به لینک مربوطه مراجعه کنید .

۴ نظر:

  1. بادكاركه تو شربت ميزنن تو كانادا اسمش چي ميشه

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. بادکا یا گلوکز بهش شربت ذرت هم می گن به نام انگلیسی corn syrup

      حذف
  2. به به ، خیلی عالی و هوس انگیز شده ، دستتون درد نکنه و نوش جان <3

    پاسخ دادنحذف