ه‍.ش. ۱۳۹۴ تیر ۱۷, چهارشنبه

شامی رشتی ( شامی پوک )



شامی رشتی ( شامی پوک )

راستش من این شامی رو چند سال پیش به وبلاگ اضافه کردم ولی امروز که بهش سر زدم دیدم هم عکسش قدیمیه و هم مراحل پخت نداره یه نیم ساعتی بهش نگاه کردم  یاد اون موقعها افتادم که با دوربین 8 مگاپیکسلی موبایلم عکاسی می کردم و عکسها و غذا رو جینگول می کردم ( عمرا بتونین عکس قدیمی رو پیدا کنید چون پاکش کردم ) :))) خلاصه می خوام بگم خیلی سعی کردم تا هم دانش آشپزی و هم عکسامو بهتر و بهتر کنم و هنوزم تازه اول راهم و یک راه طولانی در پیش رو دارم ، می خوام به دوستای عزیزی که لطف می کنن متنها رو می خونن و ازش کپی برداری می کنن و فعلشو تغییر می دن یا از عکسهام ایده می گیرن و لطف می کنن عین همون عکسو رو پیجشون میگذارن هم تشکر کنم هم اینکه بگم لطفا به دلتون رجوع کنید لذت عکاسی و خلاقیت در وجودتون نهفته است و هرگز دنباله رو کسی نباشید چه بسا شما بهتر و خلاق تر باشید ولی دنباله روی از کسی که خودش هنوز راه زیادی برای یادگیری در پیش داره خلاقیت شما رو پنهان کرده باشه !!!! پر بکشید و موفق تر باشید :) .


عرضم به حضورتون این شامی رو گیلانی های عزیز همیشه در ماه رمضان درست می کنند و سر سفره افطارشون با چای و سبزی خوردن و پنیر و نان بربری داغ میل می کنند برای همین اسم این شامی که میاد همیشه یاد ماه رمضان میفتم ، برای عکاسی از این شامی های خوشمزه و خوشگل ایده های زیادی به ذهنم رسید هم دوست داشتم حال و هوای سنتی داشته باشه و هم دوست داشتم مدرن باشه :))) خلاصه برای اولین بار نتونستم بینشون انتخاب کنم و یه 2 ساعتی گرفتار تغییر دکورشون بودم :)) دوست دارم نظرتونو در مورد چیدمانش بدونم به نظر شما کدوم بهتره سنتی یا مدرن ؟؟ و اما دستور این شامی خوشمزه :


شامی رشتی 

گوشت گوساله300 گرم
لپه 200 گرم
سیب زمینی خام 2 عدد متوسط
پیاز متوسط 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
زرد چوبه ونمک و فلفل و به میزان لازم

اول از همه گوشت و پیاز و زردچوبه و فلفل  را با کمی آب روی حرارت می گذاریم تا نیم پز شه  بعد لپه و سیب زمینی پوست کنده را به گوشت و پیاز اضافه می کنیم و می گذاریم کاملا بپزند در آخر نمک غذا رو اندازه می کنیم.


بعد از اینکه مواد پخت آنها را توی آبکش می ریزیم تا آب اضافی آن گرفته شه سپس گوشت را از بقیه مواد جدا کنید و در یک کاسه جداگانه با گوشتکوب بکوبید .

 بقیه مواد پخته شده ( سیب زمینی و پیاز و لپه) را توی چرخ گوشت یا غذا ساز بریزید و پوره کنید .


حالا مواد چرخ شده را به گوشت ریش ریش شده اضافه می کنیم و بعد تخم مرغ بزنید  و از مواد شامی به اندازه یک نارنگی برداشته و در دست گرد کنید و وسط آنرا طبق تصویر سوراخ کنید و در روغن داغ سرخ کنید .نوش جان...................pegah

نکته: گوشت را اگر ریش ریش کنید توی شامی بهتر خود را نشون می دهد و موقع خوردن شامی کش میاد . 


۷ نظر:

  1. پگاه جون هنرمند عکسها عالییییی هستند خانومی شما خیلی با سلیقه هست <۳ خانوم هنرمندی هم در آشپزی و هم در عکاسی ........... دست درد نکنه عزیزم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات عارفه عزیزم ، نه به اندازه شما دوست هنرمندم :***

      حذف
  2. هاهاها چقدر خندیدم سر اون قسمتی که گفتی غذاها رو جینگول میکردم خخخخ منم الان به عکسهای پارسالم که تازه وبلاگ زده بودم نگاه میکنم خنده ام میگیره...تازه فکر میکردم خدای عکسه خخخخخ بنده همچنان یه دوربین نیمه حرفه ای دارم و خودمو میکشم که یه عکس خوب بتونم بگیرم و انواع و اقسام اموزشها رو توی نت میخونم ولی خوب لازمه اش داشتن یه دوربین خوبه که من فعلا ندارم ولی سعی میکنم بهترینش رو ارایه بدم...اون قسمت هم که گفتی یه دوساعتی وقت گذاشتی برای عکاسی کاملا درک میکنم .بارها شده غذا خوب شده ولی چون عکسش خوب نیس نزاشتمش توی وبلاگ نمونه اش همین اخرین پستم که عکسهاشو دوست ندارم مدتها بود درست کرده بودم ولی دوست نداشتم بنویسمش (نخود باقلا پلو)
    برای من همیشه قسمت عکاسیش بیشتر از پخت خود غذا وقت میگیره و چقدر بی انصافن اونایی که همینجوری میان کپی میکنن .
    در مورد عکسهات که بارها گفتم من عاشق عکسهاتم در این مورد بخصوص هم نمی تونم بین مدرن و سنتی یکی رو انتخاب کنم هر دو واقعا زیبا شده خوب شد که هر دو رو گذاشتی و میبینم که پارچه قلمکار عزیز توی این عکسها هم خود نمایی میکنه .خدا حفظش کنه دستش درد نکنه بکگراند خوشگلی میده به عکسهات ...از طرف من ببوسش خخخخخخ
    چقدر من ور زدم ...تا بیرونم نکردی خودم برم :))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. عزیز دلمی شادی جووونم :))) پارچه قلمکار هم از آدمای خوش ذوقی و هنرمندی مثل تو خوشش میاد :D ... در مورد عکس باید بگم من یه فایل 5 مگابایتی دارم که همش غذاست ولی هرگز تو وبلاگ گذاشته نشده دقیقا بخاطر همون وسواسی که گفتی بعدم که از موعد اون غذا می گذره آدم نمی تونه آپش کنه به نظر من اون نخودباقلا پلوت هم عالی بود شادی نباید انقد حساسیت به خرج بدی ماشالله تو هر روز بهتر از دیروزی عزیزم :*

      حذف
  3. سلام پگاه خانوم نمیدونم کامنتم میرسه یا نه

    پاسخحذف
  4. سلام پگاه خانوم عزیز!خواستم بابت دستور بسیار خوشمزه شامی پوک ازتون تشکر کنم من اولین بار توی خوابگاه دوره دانشجوییم با این غذا آشنا شدم ولی هرسایتی هم می گشتم دستورش به خوبی مال شما نبود با اینکه واسه اولین بار درست کردم خیلی خیلی عالی شد و من و همسرم لذت بردیم حتی پسر کوچولوم باز هم ممنون.با آرزوی موفقیت بیشتر

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم خیلی خیلی خوشحالم از دستور راضی بودید نوش جان شما و خانواده محترمتون باشه :* :)

      حذف