۱۳۹۳ بهمن ۲۱, سه‌شنبه

شله ماهی بوشهری ( شله موینی یا شله موی )


شله ماهی بوشهری ( شله موینی یا شله موی) 

شلّه ماهی بوشهری یکی از خوشمزه ترین غذاهای سنتی بوشهریه که معمولا در روزها و شبهای سرد زمستان  طبخ میشه ، تقریبا میشه گفت یه جور آش ماهیه که از ماهی هامور و سنگسر و سرخو و شیر و .. استفاده می شه و تا می تونید سیر و فلفل قرمز این غذا رو زیاد کنید که خوشمزه تره  . دستوری که براتون می گذارم ، دستوریه که تو خانواده ما درست میشه و ممکنه از خونه ای به خونه دیگه دستور متفاوتی داشته باشه ... امیدوارم  این دستورهای قدیمی هرگز به دست فراموش سپرده نشه :) , امیدوارم درست کنید و لذت ببرید ...pegah

مواد لازم:

ماهی 500 گرم  ( بهتره از یکی از ماهی های هامور، سنگسر ، سرخو و صبیتی و شیر استفاده کنید )
سیر 1 بوته بزرگ
بلغور گندم 250 گرم
لوبیا چشم بلبلی 150 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
سبزی گشنیز و شوید ( با هم ) 300 گرم
پودر فلفل قرمز تند 1 قاشق مربا خوری 
آب  1 لیتر
دارچین 1/2 قاشق چای خوری
تخم گشنیز و زردچوبه و ادویه ماهی به میزان لازم
نمک به میزان لازم
لیمو عمانی 2 عدد

بلغور گندم را در آب  بخیسانید .


در هاون سیر و نمک و فلفل قرمز و زردچوبه و ادویه ماهی و دارچین را خوب بکوبید .

پیاز را در مقداری روغن سرخ کنید و بعد سیر له شده را به آن اضاقه کنید.


سبزیهای خرد شده را هم به مواد توی دیگ اضافه کرده و به مدت 3 دقیقه تفت دهید ، حالا ماهی ها را روی سبزی بگذارید تا بوی سیر و سبزی به خورد ماهی بره و بعد  آب و لوبیا چشم بلبلی را اضافه کنید و هم بزنید و اجازه دهید تا ماهی و لوبیا بپزند. بعد از اینکه ماهی پخت از توی شله آن را در آورده و تیغ و خار را از آن جدا کنید و ماهی را به قطعات ریزی تقسیم کنید و به کناری بگذارید.

حالا بلغور گندم را آبکش کنید سپس آن را به شله اضافه کنید و به مدت 30 تا 45 دقیقه ، اجازه دهید بلغورها بپزند و لعاب پس دهند. ( در این مرحله مدام هم بزنید تا شله ته نگیرد.)

بعد از سپری شدن زمان مذکور ماهی های خرد شده و لیمو عمانی درسته را اضافه کنید و روی سر دیگ یک دمکنی بگذارید تا غذا به مدت 15 دقیقه دم بکشد و به اصطلاح جا بیفته .بعد از آماده شدن در ظرف سرو بکشید و با لیمو تازه نوش جان کنید ....pegah

نکته: بعضی ها این غذا را خشک تر و بعضی مثل ما آبدار درست می کنند.


۶ نظر:

  1. وای ی ی خدای من , دیگه آش با ماهی ندیده بودم که اون هم دیدم :))
    البته تو آلمان با ماهی سوپ زیاد تهیه میکنن , و من فقط چند بار بیرون خوردم , که به نظرم جالب بود
    ولی خودم که درست کردم زیاد به دلم نشست
    اما این هم باید جالب باشه , ولی متاسفانه ماهی هاش رو نمیدونم اینجا هست یا نه
    میشه بگی واسه چی این ماهی ها رو نام بردی ؟؟ چون گوشت سفتی داره یا چون بدون تیغه ؟؟
    چون باید دنبال مشابه اون بگردم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. جات خالی گیلدا جونم واقعا طعمش خوبه ماهی هایی که اسمشونو گفتم گوشت صاف و بدون تیغی دارن برای اینکار مناسب ترن وگرنه با هر ماهی ای که گوشت بدون خاری داشته باشه می تونی استفاده کنی .

      حذف
  2. اولین باره که آشی دیدم که ماهی داره ، با سیر ، ادویه ها و سبزیهایی که داره حدس میزنم که چقدر خوشمزه هست ، دستت دردنکنه بابت دستورش عزیزم ، نوش جونتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات رزی جونم ، جات خالی واقعا هم خوشمزه است :**

      حذف
  3. منم تا به حال آش با ماهی ندیده بوم و نخوردم ، بنظر خوشمزه میاد . دستتون درد نکنه و نوش جونتون باشه

    پاسخحذف