۱۳۹۴ فروردین ۲۵, سه‌شنبه

دلمه برگ مو با سس تمرهندی ( dolmeh ، dolma ) (Stuffed Grape Leaves )


دلمه برگ مو با سس تمرهندی

خوب وقتی هوس دلمه می کنیم  و فصل برگ مو تازه هم  نیست !!!!!! در نتیجه یه سر به سوپر مارکت محله  می زنم و یک شیشه برگ مو کنسروی میگیرم و دل خودم و خانواده رو با درست کردن دلمه شاد می کنم :))) و از آنجایی که مزه ترش را نسبت به شیرین بیشتر می پسندم ترجیحا  دلمه را ترش درست می کنم ، برای این منظور از چاشنی تمر هندی استفاده  کردم .نحوه پیچیدن دلمه به صورت رول یا سیگارت را در عکس بعد گذاشتم برای عزیزانی که پیچیدن دلمه را بلد نیستن ، امیدوارم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید .




اینبار دلمه ای که درست کردم کمی متفاوت تر از دستور قبلی  بود که توی وبلاگ گذاشته بودم و می تونید اینجا دستورش را ببینید .در واقع این سری من فقط از سبزیهای خشک و معطر و به جای برنج آبکش شده از برنج پخته شده استفاده کردم و از نتیجه کار کاملا راضی بودم  چون غیر از زمانی که برای پیچیدن دلمه ها صرف کردم بقیه کار از آماده کردن مواد میانی تا برگهای آماده مو که کنسروی بودن ، زود و سریع پیش رفت و زیاد وقتگیر نبود  ...اگه هم دوست دارید در ترکیب مواد میانی  دلمه  ازسبزیهای تازه استفاده کنید لطفا  اینجا کلیک کنید

مواد لازم :

 برگ مو کنسروی یا تازه 500 گرم 
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده 
ادویه گوشت و زردچوبه و پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز به میزان لازم
لپه 1 پیمانه پخته شده 
برنج پخته شده 2 پیمانه
ترخون خشک 2 قاشق غذاخوری
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری

برای سس :

تمر هندی ( قهوه ای یا سیاه ) 50 گرم
آب  2 تا 3 لیوان 
نمک کمی 

ابتدا پیاز را در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود .بعد ادویه گوشت و زردچوبه و پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز را اضافه کنید و کمی با پیاز تفت دهید سپس گوشت را اضافه کنید و خوب تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کنه و کمی سرخ شه و بعد لپه پخته شده و برنج و ترخون و نعنا  و کمی نمک را اضافه کنید وهم بزنید . حالا مواد را از روی حرارت بردارید و  به کناری بگذارید تا سرد شود . 

برگ موهای کنسروی را از شیشه در بیارید و توی آبکش بگذارید و کمی زیر آب سرد بگیرید چون نمک داره و ممکنه بعد از پخت دلمه هاتون خیلی شور شه .
حالا برگ ها را طبق تصویر به صورت رول یا سیگارتی بپیچید یا حتی می تونید به صورت بقچه ای بپیچید . 

چند تا برگ مو را کف قابلمه بچینید و دلمه ها را روی برگ مو بگذارید،  بعد از اتمام کار پیچیدن ، سس را درست کنید . 

برای تهیه سس ، تمر هندی را توی 3 لیوان آب گرم حل کنید و بعد از صافی رد کنید تا یک دست شه ، اگر نیاز بود کمی نمک به آن اضافه کنید و روی دلمه ها بریزید و یه جسم سنگین مثل یه بشقاب یا یه سنگ تمیز رو سر دلمه ها بگذارید تا باز نشه و درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید دلمه ها بپزند و بعد نوش جان کنید .....pegah



۳ نظر:

  1. خسته نباشی خانوم گل ، من تا حالا با سس تمبر هندی درست نکردم ، اما میدونم که عاشقش میشم ، نوووش جون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات مهربونم :* آخ رزی اگه غذاهای ترش دوست داری حتما بدرست که عالیه البته اگه ترش هم دوست نداری یکم بهش شکر اضافه کن ملس شه :*

      حذف
  2. وای خوبه اینج ذکر کردید که شوره والا من برای باره اول نمی دونستم درست کدم یک قابلمه بزرگ، واییییییی انقدر شور بود که نشود 1 دانشو بخوری، از اون به بعد طرفش نرفتم، با تمر اندی تا حالا ان0متحان نکردم ولی به نظر خوشمزه می اد و این که من ملس دوست دارم که ذکر کردید با شکر ملس می شه ممنون

    پاسخحذف