۱۳۹۳ بهمن ۱, چهارشنبه

سوفله پرتقال (orange souffle )


سوفله پرتقال


سوفله یک واژه فرانسوی به معنای پف کردن و بالا آمدن است. در تهیه سوفله همیشه زرده و سفیده تخم مرغ از هم جدا می شه. یکی از دلایل اصلی پف کردن سوفله، جدا هم زدن سفیده تخم مرغ است که اگر با یه پنس نمک همراه باشد پف خوبی به آن می ده. سوفله ها را می توان به دو صورت هم برای غذا و هم شیرین، به عنوان دسر درست کنید که من نوع دوم یعنی یک دسر متفاوت را برای شما در نظر گرفتم. فقط یادتان باشد سوفله را بعد از آماده کردن سریع سرو کنید چون پف خود را در 5 تا 10 دقیقه بعد از بیرون آمدن از فر از دست خواهد داد. معمولا سوفله را در هر نوع ظرفی که مقاوم به گرمای فر باشد درست می کنند و در این نوع سوفله ای  که من دستورش را برایتان گذاشتم، سوفله را در خود پرتقال درست کردم، ولی سوفله به صورت سنتی در ظرف هایی به اسم " رمکین " درست می شه .

مواد لازم :

پرتقال  متوسط چهار عدد
آب پرتقال یک دوم پیمانه
آرد ذرت دو قاشق غذاخوری
عسل 1 قاشق غذاخوری
شکر یک چهارم پیمانه
زرده تخم مرغ دو عدد
سفیده تخم مرغ سه عدد
رنده پوست پرتقال یک قاشق غذاخوری



اول از همه  فر را روی 190 درجه سانتی گراد گرم کنید. سر پرتقال ها را ببرید و داخل پرتقال ها را خالی کنید.


شکر، آرد ذرت، رنده پوست پرتقال، آب پرتقال و عسل را در یک دیگ کوچک بریزید و روی حرارت بگذارید تا کمی غلیظ شود، سپس آن را از روی حرارت بر دارید.

حالا  سفیده تخم مرغ را با هم زن خوب هم بزنید  وهمچنان که هم می زنید یک پنس نمک به آن اضافه کنید ، وقتی سفیده حسابی پف کرد آنرا به  کناری بگذارید بعد زرده تخم مرغ را با چنگال هم بزنید .


دو قاشق غذاخوری از مواد داخل دیگ را که قبلا درست کردید، درون زرده تخم مرغ بریزید و هم زمان تند هم بزنید تا زرده نبندد و سپس بقیه مواد داخل دیگ را به زرده اضافه کنید و هم بزنید و کنار بگذارید تا سرد شود.سفیده را کم کم به مواد زرده اضافه کنید و با قاشق به صورت دورانی هم بزنید تا پف سفیده نخوابد.


 پرتقال ها را درون سینی فر بگذارید و مواد سوفله را داخل آنها بریزید به طوری که سه چهارم پرتقال ها را پر کند.

سینی را در فر گذاشته و به مدت 18 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که پف کند و بالا بیاید، بپزید. بعد از آماده شدن روی آن را با پودر قند تزئین کرده و سریع سرو کنید.

۸ نظر:

  1. سلام پگاه جان..بانوی هنرمند..از آشنایی با شما خوشوقتم.
    امیدوارم بتونم در کنار شما استاد عزیز تجربیاتی رو کسب کنم...
    پگاه جان دوست دارم اسم وبلاگ شما رو به لیست دوستانم اضافه کنم..
    اگر مایل به تبادل لینک بودین لطفا خبرم کنید...ممنون دوست خوبم

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام فیروزه جان ممنونم از لطفتون و با کمال میل دوست عزیز و هنرمندم وبلاگ شما به لیست من اضافه شد . :*

      حذف
  2. به به چه خوشمزه به نظر میاد پگاه جون دستت درد نکنه عالی شده
    دیده بودمش توی مجله اینوو بسیار لذت برده بودم ولی توی وبلاگت لطف دیگری داشت :*

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربونت برم شادی مهربونم، جات خالی خیلی طعم خوبی داره :**

      حذف
  3. خیلی شیک و عالی شده پگاه جون ، دستتون درد نکنه

    پاسخحذف
  4. چه عطری پیچیده تو وبلاگت ، به به ، خیلی عالی شده عزیزم ، دستت درد نکنه و نوش جونتون

    پاسخحذف