دقوس ماهی
دقوس ماهی در واقع یکی از غذاهای قدیمی جنوبی است که کمی مورد بی لطفی و بی توجهی قرار گرفته، از آنجایی که خیلی از دوستان دستور دقوس و سالونه ماهی را اشتباه می کنند منم دست به تایپ شدم و چند خطی در مورد سالونه ( که می تونید در پست مربوط به خودش در مورد آن بخونید) و دوقوس براتون نوشتم . دقوس در واقع یک سس تند است و یکی از غذاهایی است که به دلیل مجاور بودن با کشورهای عربی حاشیه خلیح فارس وارد فرهنگ غذایی ما جنوبی ها شده و این سس در بیشتر شهرهای عربی به کثرت پخته
می شود و یکی از غذاهای معرف عربی است که در واقع اعراب به آن " الدقوس الطماطم " ( دقوس گوجه ) می گویند. این سس هر چه تندتر درست شود، خوشمزه تر است. در شهرهای جنوبی کشور عزیزمان ایران کمی تغییرات در مواد اولیه به وجود آمده که استفاده از چاشنی تمرهندی بجای آب لیمو و حذف جعفری از دستور عربی است ، بعضی آنرا پر آب تر و بعضی مثل خانواده ما آن را کمی سفت تر درست می کنند در واقع دقوس به دو مدل هم در ایران و هم در کشورهای عربی سرو می شود یکی به صورت سرد و دیگری به صورت گرم. که من عکس هر دو مدل را برایتان گذاشتم در عکسی که در زیر آمده نوع سرد دقوس را می بینید و در عکسهای اصلی که در کنار ماهی سرو شده دقوس گرم را مشاهده می کنید . و اما دستور آسون و راحت این سس خوشمزه :
مواد لازم :
گوجه فرنگی 3 عدد متوسط
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 4 حبه متوسط
فلفل قرمز تازه تند 1 عدد بزرگ
آب تمر هندی غلیظ یک استکان
زرچوبه و پودر فلفل قرمزو نمک به میزان لازم
برای این غذا اول سس دقوس را آماده کنید و بعد ماهی ها را سرخ کنید و سس را یا روی ماهی یا کنار ماهی سرو کنید.
برای درست کردن سس ابتدا گوجه ها را رنده کنید. حالا پوره گوجه و سیر و پیاز و فلفل قرمز و ادویه ها و نمک را با هم توی دستگاه غذاساز بریزید و آنرا حسابی پوره کنید. بعد یک استکان آب تمر هندی غلیظ را به آن اضافه کنید . ( برای درست کردن آب تمر هندی 30 گرم تمر هندی را در یک استکان آب داغ حل کنید و بعد از صافی رد کنید و به غذا اضافه کنید)
الان شما دقوس سرد را درست کردید که می توانید همینجوری سرد هم سرو کنید و عکسشو در بالا می بینید.
برای اینکه دقوس گرم را درست کنید، این مواد را توی تابه ریخته و روی حرارت کم بگذارید تا به مدت 10 دقیقه حسابی بپزد و کمی غلیظ شود .در آخر هم ماهی را طبق روشی که می توانید اینجا ببینید، سرخ کنید. دوقوس گرم را در کنار ماهی سرخ شده سرو کنید و نوش جان .....pegah
نکته : بعضی ها از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم در دستور این سس استفاده می کنند.
نکته : بعضی ها از 1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی هم در دستور این سس استفاده می کنند.
من عاشق غذاهای دریایی هستم و دوست دارم انواع متنوع و متفاوت درست کردنش رو یاد بگیرم .ممنون
پاسخحذفارغوان عزیزم منم همینطور اگه درست کردی نوش جونت گلم :*
حذف