۱۳۹۳ آبان ۱۹, دوشنبه

سالونه ماهی

سالونه ماهی

سالونه به معنی خورشت است و این غذایی که براتون دستورش رو می گذارم یکی از غذاهای اصیل جنوبیه که بیشتر توابع استان بوشهر  ( نه خود شهر )  و بعضی از خوزستانی های عزیز  درست می کنند . بیشتر دوستان گلم متاسفانه این دستور را به اسم دوقوس ماهی می شناسن ولی باید عرض کنم این خورشت و سس دوقوس با هم خیلی فرق می کنند.  شاید در هر دو مورد، تشابهی در مواد اولیه باشه،
 ولی نحوه سرو و پختشون متفاوته برای همین ترجیح دادم این دوتا دستور را یکجا به وبلاگ اضافه کنم تا هر دوتا دستور را مقایسه و مطالعه کنید. سالونه ماهی برای من یادآور خاطرات خوب قدیمه وقتی  عید  همه دور هم جمع می شدیم مامان بزرگ عزیزم با دستپخت محشرش این غذا را درست می کرد و همه علاوه بر جمع بودن کنار هم،  از این غذای خوشمزه و تند لذت می بریدم واقعاااا یاد گذشته ها بخیر :)

مواد لازم :

ماهی  2 تکه بزرگ ( ترجیحا ماهی جنوب باشد من از ماهی شیر استفاده کردم )
پیاز 1 عدد بزرگ
سیر 3 عدد ریز خرد شده
آرد 1 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گوجه 3 عدد متوسط و رنده شده
تمر هندی 20 گرم
آب داغ 1 استکان
زردچوبه و ادویه ماهی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

به ماهی ها نمک و فلفل بزنید و در روغن آنها را سرخ کنید و به کناری بگذارید.


حالا پیاز را ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود . سیر ریز شده را به همراه زردچوبه و ادویه ماهی و فلفل به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا بوی ادویه بلند شود.رب گوجه و آرد را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.


 تمر هندی را توی آب داغ حل کنید و خوب چنگ بزنید تا عصاره آن خارج شود و بعد از صافی رد کنید تا صاف و یکدست شود و بعد به اندازه یک استکان آب تمر هندی را به همراه نمک و پوره گوجه فرنگی به مواد  اضافه کنید . 
وقتی این سه را اضافه کردید کمی هم بزنید و زیر حرارت را کم کنید و  در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه جا بیفته .

بعد از جا افتادن ماهی ها را به سالونه اضافه کنید و دوباره در ماهیتابه را ببندید تا ماهی ها بوی سالونه را به خود بگیرند . بعد از 5 دقیقه غذا آماده سرو کردن است ..... نوش جان ......pegah


۷ نظر:

  1. خیلی ممنون پگاه جون که دستور این خوراک های قدیمی رو می ذارید تا غذا های به این خوشمزگی از بین نرند .

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. قربونت ارغوان عزیزم کمترین کاریه که می تونم انجام بدم :*

      حذف
  2. با سلام لطفا بگویید خمیر هزار کاره که در نان و پنیر سبزی استفاده کردید کدام است من خیلی دنبال خمیر هزار کاره میگردم پیداش نمی کنم مقدار و طرز تهیه ان را در نان و پنیر سبزی ننوشتید لطفا راهنماییم کنید با تشکر دوست هنرمند <3 رویا جلیلی

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام فقط کافیه روی کلمه خمیر در همان پست نان و پنیر و سبزی که به رنگ زرد است کلیک کنید تا دستورش را ببینید گلم .

      حذف
  3. ممنون عزیزم عالی بود

    پاسخحذف
  4. سلام، به نطرتون با ماهی سالمون خوب می شه اینجا اماده بسته بندی و به به رنگ صورتی هست، ممنون از جوابتان

    پاسخحذف