سالونه ماهی
سالونه به معنی خورشت است و این غذایی که براتون دستورش رو می گذارم یکی از غذاهای اصیل جنوبیه که بیشتر توابع استان بوشهر ( نه خود شهر ) و بعضی از خوزستانی های عزیز درست می کنند . بیشتر دوستان گلم متاسفانه این دستور را به اسم دوقوس ماهی می شناسن ولی باید عرض کنم این خورشت و سس دوقوس با هم خیلی فرق می کنند. شاید در هر دو مورد، تشابهی در مواد اولیه باشه،
ولی نحوه سرو و پختشون متفاوته برای همین ترجیح دادم این دوتا دستور را یکجا به وبلاگ اضافه کنم تا هر دوتا دستور را مقایسه و مطالعه کنید. سالونه ماهی برای من یادآور خاطرات خوب قدیمه وقتی عید همه دور هم جمع می شدیم مامان بزرگ عزیزم با دستپخت محشرش این غذا را درست می کرد و همه علاوه بر جمع بودن کنار هم، از این غذای خوشمزه و تند لذت می بریدم واقعاااا یاد گذشته ها بخیر :)
ولی نحوه سرو و پختشون متفاوته برای همین ترجیح دادم این دوتا دستور را یکجا به وبلاگ اضافه کنم تا هر دوتا دستور را مقایسه و مطالعه کنید. سالونه ماهی برای من یادآور خاطرات خوب قدیمه وقتی عید همه دور هم جمع می شدیم مامان بزرگ عزیزم با دستپخت محشرش این غذا را درست می کرد و همه علاوه بر جمع بودن کنار هم، از این غذای خوشمزه و تند لذت می بریدم واقعاااا یاد گذشته ها بخیر :)
مواد لازم :
ماهی 2 تکه بزرگ ( ترجیحا ماهی جنوب باشد من از ماهی شیر استفاده کردم )
پیاز 1 عدد بزرگ
سیر 3 عدد ریز خرد شده
آرد 1 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گوجه 3 عدد متوسط و رنده شده
تمر هندی 20 گرم
آب داغ 1 استکان
زردچوبه و ادویه ماهی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
به ماهی ها نمک و فلفل بزنید و در روغن آنها را سرخ کنید و به کناری بگذارید.
حالا پیاز را ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا طلایی شود . سیر ریز شده را به همراه زردچوبه و ادویه ماهی و فلفل به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا بوی ادویه بلند شود.رب گوجه و آرد را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی آنها گرفته شود.
تمر هندی را توی آب داغ حل کنید و خوب چنگ بزنید تا عصاره آن خارج شود و بعد از صافی رد کنید تا صاف و یکدست شود و بعد به اندازه یک استکان آب تمر هندی را به همراه نمک و پوره گوجه فرنگی به مواد اضافه کنید .
وقتی این سه را اضافه کردید کمی هم بزنید و زیر حرارت را کم کنید و در ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه جا بیفته .
بعد از جا افتادن ماهی ها را به سالونه اضافه کنید و دوباره در ماهیتابه را ببندید تا ماهی ها بوی سالونه را به خود بگیرند . بعد از 5 دقیقه غذا آماده سرو کردن است ..... نوش جان ......pegah
خیلی ممنون پگاه جون که دستور این خوراک های قدیمی رو می ذارید تا غذا های به این خوشمزگی از بین نرند .
پاسخحذفقربونت ارغوان عزیزم کمترین کاریه که می تونم انجام بدم :*
حذفبا سلام لطفا بگویید خمیر هزار کاره که در نان و پنیر سبزی استفاده کردید کدام است من خیلی دنبال خمیر هزار کاره میگردم پیداش نمی کنم مقدار و طرز تهیه ان را در نان و پنیر سبزی ننوشتید لطفا راهنماییم کنید با تشکر دوست هنرمند <3 رویا جلیلی
پاسخحذفسلام فقط کافیه روی کلمه خمیر در همان پست نان و پنیر و سبزی که به رنگ زرد است کلیک کنید تا دستورش را ببینید گلم .
حذفممنون عزیزم عالی بود
پاسخحذفخواهش می کنم گلم :)
حذفسلام، به نطرتون با ماهی سالمون خوب می شه اینجا اماده بسته بندی و به به رنگ صورتی هست، ممنون از جوابتان
پاسخحذف