۱۳۹۲ دی ۱۳, جمعه

ترشی فوری هفت بیجار گیلانی


 ترشی فوری هفت بیجار گیلانی

ترشی هفت بیجار انواع متفاوتی داره و در هر شهر بنا به سلیقه و آداب غذایی همون شهر درست  میشه ...  حتی نوع گیلانی این ترشی هم از شرق تا غرب گیلان متفاوت است . واقعااا سخت است دستوری را بنویسم که ممکنه توی هر شهر گیلان به طریق ها و مواد مختلف درست بشه ولی سعی کردم دستور نوع بسیار معروف این ترشی که بیشتر گیلانی های عزیز به این روش درست می کنن را براتون بگذارم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید در ضمن گوجه نارس فقط در فصل تابستان و اوایل پاییز هست و اگه نتونستید آنرا تهیه کنید می تونید از توی دستور حذفش کنید. ....pegah


مواد لازم :

بادمجان قلمی 4 عدد متوسط
فلفل سبز 200 گرم  ( میزان فلفل  بسته به ذائقه اتون داره )
گوجه فرنگی سبز ( نارس ) 6 عدد
سبزی   ( نعنا و خالواش و چوچاق  ) 400  گرم  ( از سبزیهای معطر هم می تونید توی این ترشی استفاده کنید.
سیر 1 بوته ( میزان سیر بسته به ذائقه اتون داره )
نمک به میزان لازم
گلپر 1 تا 2 قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم ( به اندازه ایی که روی ترشی را بپوشاند )

برای دیدن دستور اصلی این ترشی اینجا کلیک کنید .

برای تهیه یک ترشی فوری هفت بیجار اول از همه  تمام سبزیجات را بشویید و خشک کنید بعد همه مواد ترشی را ریز خرد می کنند و با سرکه می جوشانند و می گذارن سرد بشه و بعد توی شیشه استریل با کمی نمک و گلپر می ریزن .... ترشی هفت بیجاری که با این روش درست میشه بلافاصله قابل مصرف است .


روش دوم :


  فلفل را با کمی سرکه می جوشانند و بعد سرکه آنرا  دور می ریزن تا ترشی زیاد تند نشه ، حالا همه سبزیجات را ریز خرد می کنن و توی شیشه می ریزن و کمی گلپر و نمک و می ریزن روش و بعد هم سرکه را اضافه می کنن و در آخر هم درب شیشه را خوب می بندند و می گذارند ترشی برسه .

نکته: بعضی از عزیزان توی هفت بیجار گیلانی از هویج و سیاهدانه هم استفاده می کنند که این سلیقه ایی است .
نکته: چون فلفل های شمالی شیرین هستند من کمی فلفل قرمز به ترشی اضافه کردم .

۲ نظر:

  1. دستت درد نکنه پگاه جان ، من فقط خوردم ، تا حالا ندرستیدم :)

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات رزی جونم بدرست که معرکه است :**

      حذف