ترشی هفت بیجار انواع متفاوتی داره و در هر شهر بنا به سلیقه و آداب غذایی همون شهر درست میشه ... حتی نوع گیلانی این ترشی هم از شرق تا غرب گیلان متفاوت است . واقعااا سخت است دستوری را بنویسم که ممکنه توی هر شهر گیلان به طریق ها و مواد مختلف درست بشه ولی سعی کردم دستور نوع بسیار معروف این ترشی که بیشتر گیلانی های عزیز به این روش درست می کنن را براتون بگذارم امیدوارم درست کنید و لذت ببرید در ضمن گوجه نارس فقط در فصل تابستان و اوایل پاییز هست و اگه نتونستید آنرا تهیه کنید می تونید از توی دستور حذفش کنید. ....pegah
مواد لازم :
بادمجان قلمی 4 عدد متوسط
فلفل سبز 200 گرم ( میزان فلفل بسته به ذائقه اتون داره )
گوجه فرنگی سبز ( نارس ) 6 عدد
سبزی ( نعنا و خالواش و چوچاق ) 400 گرم ( از سبزیهای معطر هم می تونید توی این ترشی استفاده کنید.
سیر 1 بوته ( میزان سیر بسته به ذائقه اتون داره )
نمک به میزان لازم
گلپر 1 تا 2 قاشق غذاخوری
سرکه به میزان لازم ( به اندازه ایی که روی ترشی را بپوشاند )
برای دیدن دستور اصلی این ترشی اینجا کلیک کنید .
برای تهیه یک ترشی فوری هفت بیجار اول از همه تمام سبزیجات را بشویید و خشک کنید بعد همه مواد ترشی را ریز خرد می کنند و با سرکه می جوشانند و می گذارن سرد بشه و بعد توی شیشه استریل با کمی نمک و گلپر می ریزن .... ترشی هفت بیجاری که با این روش درست میشه بلافاصله قابل مصرف است .
روش دوم :
فلفل را با کمی سرکه می جوشانند و بعد سرکه آنرا دور می ریزن تا ترشی زیاد تند نشه ، حالا همه سبزیجات را ریز خرد می کنن و توی شیشه می ریزن و کمی گلپر و نمک و می ریزن روش و بعد هم سرکه را اضافه می کنن و در آخر هم درب شیشه را خوب می بندند و می گذارند ترشی برسه .
نکته: بعضی از عزیزان توی هفت بیجار گیلانی از هویج و سیاهدانه هم استفاده می کنند که این سلیقه ایی است .
نکته: چون فلفل های شمالی شیرین هستند من کمی فلفل قرمز به ترشی اضافه کردم .
دستت درد نکنه پگاه جان ، من فقط خوردم ، تا حالا ندرستیدم :)
پاسخحذففدات رزی جونم بدرست که معرکه است :**
حذف