سلام روزتون بخیر و شادی ، نوبتی هم باشه نوبت اضافه کردن یه غذای اصیل و سنتی از شهردوست داشتنی و عزیزم ، " بوشهره " که بینهایت خوشمزه است و با انواع قیمه هایی که تا به حال دیدید زمین تا آسمون فرق داره ، خلاصه ما که عاشقشیم و رسم سرو کردنش بر اینه که به همراه پلو ساده و شکر پلو زعفرانی سرو می شه ، البته من زیاد اهل خوردن غذاهای شیرین نیستم ترجیحا با برنج ساده از این غذای معرکه لذت می برم. این قیمه رو در ایام سوگواری و محرم به عنوان نذری می پزند و یکی از نکات مهم یک قیمه خوب بوشهری اینه که کش بیاد و آبکی نباشه. تو دستور خانوادگی ما و بیشتر بوشهری ها از زعفران توی خورشت قیمه استفاده نمیشه ولی بعضی ها می ریزند ، مواد لازمی که براتون نوشتم برای 4 نفر کافیه امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید ....pegah
قیمه بوشهری
مواد لازم :
گوشت خورشتی 350 گرم
لپه 170 گرم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پیاز 1 عدد بزرگ
سیب زمینی 1 عدد متوسط و چهارقاچ شده
دارچین 1/3 قاشق چایخوری
زردچوبه و گرد لیمو عمانی و نمک به میزان لازم
اول از همه پیاز را ریز خرد کنید و بعد سرخش کنید تا طلایی شه بعد زردچوبه و کمی گرد لیمو عمانی و دارچین را به پیاز اضافه کنید و چند لحظه تفت بدید و بعد گوشت و لپه را به پیاز اضافه کنید با حرارت زیاد تفت بدید تا رنگ گوشت تغییر کنه سپس به اندازه 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه کنید و درب دیگ را ببندید و اجازه دهید تا گوشت و لپه نیم پز شود .
حالا سیب زمینی را اضافه کنید صبر کنید تا همه مواد با هم کاملا بپزد .بعد نمک خورشت را اندازه کنید .
روی یک کاسه بزرگ، سبد یا آبکش بگذارید و خورشت را توی آبکش بریزید به صورتیکه آب از گوشت و لپه و سیب زمینی جدا شود .
مواد توی آبکش را دوباره درون دیگ برگردانید و با گوشتکوب حسابی بکوبید تا کاملااااا له شود . ( این مرحله خیلی مهمه چون دلیل کش آمدن قیمه خوب کوبیدن مواد با گوشتکوبه ).
بعد آب گوشت را به مواد له شده اضافه کنید و دیگ رو دوباره روی حرارت کم بگذارید .
توی یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه را کمی تفت دهید تا سرخ شود و بوی خامی آن گرفته شود .
در آخر رب سرخ شده را به همراه کمی دیگر پودر لیمو عمانی به قیمه اضافه کنید و اجازه دهید تا خورشت جا بیفته و در این فاصله مدام هم بزنید تا هم قیمه ته نگیره و هم گوشت کش بیاد . بعد هم این قیمه متفاوت ، خوشمزه و معرکه ( الان میگید چقدر تعریف می کنه :)) ) آماده سرو کردن به همراه شکر پلو زعفرانی ( که می تونید اینجا دستور شکرپلو را ببینید ) و یا پلوی ساده است . نوش جانتون .....pegah
قیمه بوشهری رو درست کردم و خیلی دوست داشتیم ، اینو هستم پگاه جونی ، اونم دست پخت رفیق خوشگلم باشه :*****
پاسخحذفنوش جونت رزی جونم :***
حذف