۱۳۹۲ بهمن ۱۷, پنجشنبه

ترشی مخلوط بندری با تمر هندی


ترشی مخلوط بندری با تمر هندی

بالاخره این  ترشی تند و خوشمزه من آماده خوردن شد  :)))))) طعمش عالی بود . امیدوارم شما هم درست کنید... منتظر یه دستور دیگه از این ترشی بندری باشید که به زودی براتون می گذارم :)

مواد لازم:

بادمجان 6 عدد ( 1 کیلو )
کرفس 1 عدد متوسط
هویج 5 عدد ( 500 گرم )
گل کلم 1 عدد متوسط
سیب زمینی یارالماسی 500 گرم ( در صورت تمایل )
فلفل قرمز تند هندی 10 عدد
سبزیهای معطر ( نعنا / ترخون  ) همه با هم 2 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
تمر هندی سیاه 50 گرم
سرکه به میزان لازم
سیاه دانه به میزان لازم

ادویه ها:
زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
پودر فلفل قرمز 2 قاشق غذاخوری ( میزان تندی این ترشی باید زیاد باشه ولی می تونید بنا به ذائقه اتون مقدار فلفل را کم کنید )
ادویه کاری 2 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق غذاخوری
ادویه گراماسالا  1قاشق مربا خوری ( من این ادویه را داشتم و بنا به سلیقه خودم تو ترشی ریختم شما اگه تمایل ندارید می تونید از دستور حذفش کنید )  
نمک 1 قاشق غذاخوری ( می تونید مقدارش را بنا به ذائقه اتون کم یا زیاد کنید )


تمام سبزیجات  را بشویید و خشک کنید .
بعد از اینکه سبزیها خشک شد آنها را به قطعات کوچک برش بزنید. حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید .( بادمجان / کرفس/ هویج / گل کلم / سیب زمینی یارالماسی/ سبزیهای معطر )
همه ادویه ها را هم ... با هم مخلوط کنید . و به کناری بگذارید.


توی یک دیگ رب گوجه و تمر هندی و 3 لیوان سرکه بریزید و بگذارید روی حرارت تا به مدت 8 تا 10 دقیقه بجوشه و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن.
این مایه را از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا کاملا سرد شود . بعد از صافی رد کنید تا دانه های تمرهندی از مایه جدا شود و مواد صاف و یکدستی داشته باشید.
حالا نصف سبزیجات خرد شده را توی ظرف استریل و خشک و تمیز.... مخصوص ترشی بریزید و یک لا روی آنرا با مخلوط ادویه جات پر کنید و کمی سیاه دانه  و 5 عدد از فلفل قرمز درسته هندی روی آن بریزید و بعد بقیه سبزجات را اضافه کنید و دوباره مقداری ادویه و سیاه دانه و 5 عدد فلفل هندی  اضافه کنید . در آخر هم از مایه تمرهندی  و رب ، روی ترشی بریزید و اگه نیاز بود تا آنجایی که گنجایش ظرفتان است بهش سرکه اضافه کنید.
این ترشی در جای خنک و بدور از نور نگه داری کنید . نوش جان .......pegah

نکته: از موسیر هم می تونید توی این ترشی استفاده کنید طعمش را عالی می کنه من متاسفانه گیرم نیومد و گرنه حتما توی این ترشی می ریختم  :)

۴ نظر:

  1. دلم رفت پگاه جان ، چقدر عالی شده ، به به ، چه عطری هم داره ، نووووش جونتون

    پاسخ دادنحذف
  2. سلام عزیزم من هرکاری میکنم نمیتونم عضو بشم لطفا راهنمایی کنید

    پاسخ دادنحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام دوست خوبم فقط کافیه روی پیوستن به سایت کلیک کنید و بعد اگه اکانتتون توی گوگل هست روی گوگل .و اگه اکانتتون مال یاهو و یا غیره است روی آنها کلیک کنید و شما عضو می شید :)

      حذف