ه‍.ش. ۱۳۹۴ آذر ۵, پنجشنبه

کاپ کیک لیمویی ( lemon cupcake )


 کاپ کیک لیمویی ( lemon cupcake ) 

کاپ کیک ها یا کیک های فنجانی به کیک هایی گفته می شود که به صورت تک نفره پخته و سرو می شوند. برای روی کاپ کیک ها می توانید از انواع کرم ها یا خامه فرم گرفته استفاده کنید که لینکشو براتون اینجا میگذارم . من خودم از خامه استفاده کردم . این کاپ کیکی که براتون در نظر گرفتم به خاطر وجود رنده پوست لیمو و آب لیمو مزه بی نظیری داره ،  فقط فراموش نکنید هنگامی که می خواهید پوست لیمو را رنده کنید، خیلی خوب آن را با آب و اسکاچ بشویید تا مومی روی سطح لیمو باقی نمانده باشد.

مواد لازم :

آرد 1 و 1/2 پیمانه
کره ذوب شده 115 گرم
شکر 1 پیمانه
تخم مرغ بزرگ 3 عدد
وانیل 1/4  قاشق چای خوری
بیکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
آب لیموی تازه 4 قاشق غذاخوری
رنده پوست لیمو1 قاشق غذاخوری
شیر 1/2 پیمانه
خامه فرم گرفته برای تزئین


فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

در قالب مخصوص کاپ کیک، کپسول های کاغذی را بچینید. آرد و بیکینگ پودر را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.

در کاسه همزن کره ذوب شده را با شکر خوب هم بزنید تا نرم و لطیف شود، حالا تخم مرغ ها را یکی یکی و با فاصله به مواد اضافه کنید، یعنی اولین تخم مرغ را در مایه کیک بریزید و همزن را روشن کنید وقتی خوب به خورد مواد رفت، به همین صورت دومین تخم مرغ و بعد سومین تخم مرغ را اضافه کنید. 

وانیل ، رنده پوست لیمو و آب لیمو را بعد از آخرین تخم مرغ داخل مواد کیک بریزید. در انتها آرد مخلوط شده و شیر را هم اضافه کنید، با قاشق کمی هم بزنید، مواد کیک  باید نه سفت و نه شل باشد.


 سه چهارم از کپسول های کاغذی کاپ کیک را با مواد کیک پر کنید و سینی کاپ کیک را به مدت 18 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان را در کیک فرو کنید و تمییز بیرون آید، بپزید.


 بعد از پخت، بگذارید کاپ کیک ها سرد شوند و روی آنها را با خامه یا انواع کرم تزئین کنید...نوش جان ...pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۴ آذر ۱, یکشنبه

خورشت آلو اسفناج ( aloo esfenaj stew )




خورشت آلو اسفناج

یکی از خورشتهای اصیل ایرانیه که طرفدارهای خاص خودشو داره دروغ چرا منم بدم نمیاد هر از گاهی درسش کنم و از خوردن آلوچه های خورش لذت ببرم  :)) از اونجاییکه بیشتر طرفدار غذاهای ترشم برای چاشنی این غذا از آبلیمو استفاده کردم.
یکی از نکته های مهم برای خوشمزه تر شدن خورشت آلو اسفناج اینه که چاشنیش به اندازه باشه و اسفناجش خوب سرخ شه و از همه مهمتر اینکه آب خورشت کم باشه تا به قول معروف آبش یه طرف و اسفناج اون طرف نباشه  :)) ... به هر حال امیدوارم این خورشت خوشمزه را درست کنید و از مزه بینظیرش لذت ببرید .... pegah


مواد لازم :

گوشت خورشتی 300 گرم
اسفناج آبپز شده 500 گرم 
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
آلو خورشتی 1 پیمانه 
آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
ادویه خورشتی و زردچوبه و فلفل قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم


اول از همه آلوها را به مدت 1 ساعت خیس کنید و به کناری بگذارید .

اسفناج آبپز شده را ساطوری کنید و با مقدار کمی روغن روی حرارت سرخ کنید تا رنگش عوض شه ( میزان سرخ کردن اسفناج کاملا سلیقه ایست بعضی ها حسابی سرخش می کنن بعضی ها هم کلا اسفناجو یه تفت کوچک می دن.... در هر حال من حد متعادل رو حفظ می کنم .)

در یک دیگ کمی روغن بریزید و پیاز ریز خرد شده را سرخ کنید تا طلایی رنگ شه بعد بهش ادویه خورشتی ( که می تونید از عطاریها و یا ادویه فروشیها تهیه کنید ) و زردچوبه و فلفل قرمز بزنید و کمی تفت دهید ، حالا گوشت های خورشتی را به پیاز اضافه کرده و با حرارت بالا تفت دهید تا رنگ گوشتها کاملا عوض شه بعد هم 2 لیوان آب بهش اضافه کنید و سر دیگ را بگذارید و اجازه بدین با حرارت ملایم گوشتها نیم پز شه .

بعد از نیم پز شده گوشتها اسفناجهای سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و اگر نیاز بود به خورشت کمی آب جوش اضافه کنید ( ولی یادتون باشه این خورشت هرچه کم آبتر باشه خوشمزه ترمیشه )  دوباره اجازه دهید به مدت 1 ساعت گوشتها با اسفناج کاملا بپزند و خورشت جا بیفتد 30 دقیقه مانده به سرو خورشت ، آلوها را به همراه نمک و فلفل و آبلیمو به خورشت اضافه کنید و اجازه دهید با هم بجوشند  در انتها خورشت را با برنج زعفرانی سرو کنید ... نوش جان ... pegah

نکته : اگه تمایل دارید این خورشت را ملس میل کنید از مقدار آبلیموی دستور کم کنید و یک قاشق غذاخوری شکر به خورشت اضافه کنید که زمان اضافه کردن شکر به خورشت همراه با آلوچه هاست .

ه‍.ش. ۱۳۹۴ آبان ۳۰, شنبه

کوفته گوشت و ریحان


کوفته گوشت و ریحان

از اون غذاهای من درآوردی خیلی خوشمزه  که با  ریحانهای ایتالیایی که کاشتم درست کردم ، برای همین لذت استفاده کردن این ریحانها توی غذا برام دوبرابره هم عطر بی نظیری داره هم طعم دلنشینی و البته طعمو عطرش با ریحان ایرانی فرق می کنه و شما می تونید در دستور از هر نوع ریحانی که در دسترس دارید استفاده کنید .

مواد لازم :

 گوشت چرخکرده 300 گرم
ریحان تازه و ریز خرد شده 1/2 پیمانه
سیر 1  حبه رنده شده
پیاز 1 عدد کوچک و رنده شده ( آب گرفته )
پودر نان 2 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 1 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه و ادویه گوشت و پودر لیمو عمانی به میزان لازم

مواد لازم برای سس :

رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آب گوشت 2 پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
آبلیمو 1 قاشق غذاخوری

همه مواد لازم کوفته رو  با هم مخلوط کنید و خوب ورز بدید و بعد از مواد به اندازه گردوی کوچک در دست فرم بدید و درون
ماهیتابه  داغ آنها را  سرخ کرده و به کناری بگذارید .

برای سس :

رب گوجه را در کمی روغن مایع تفت بدید تا بوی خامیش گرفته شه حالا آب گوشت را اضافه کنید کمی نمک بزنید و اجازه بدید سس کمی غلیظ شه در آخر بهش آبلیمو اضافه کنید و کوفته های سرخ شده را توی سس بریزید و اجازه بدید به مدت 15 تا 20 دقیقه با حرارت کم توی سس بمونه و جا بیفته .

در انتها با برنج یا نان این کوفته ها را میل کنید ...نوش جان .... pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۴ آبان ۲۵, دوشنبه

کیک شکلاتی با تزئین میوه


کیک شکلاتی با تزئین میوه

براتون یک کیک خوشمزه شکلاتی آوردم که یکم ظاهر متفاوتی داره و دلیلشم اینه که اینبار از قالب تارت استفاده کرد و قالب را کوچکتر در نظر گرفتم چون می خواستم روی کیک را با میوه تازه پر کنم و در یک وعده خورده شه ..... قالب تارتی که انتخاب کردم از نوعی است که کف قالب جدا نمیشه و یکم هم برجسته است . از آنجاییکه دیواره قالب کوتاه است  انتظار کیک تپل نمی شه داشت . با این مقدار مواد من دو تا قالب 12 سانتی متری را پر کردم ولی اگه یک قالب 25 سانتی متری در دسترس دارید این میزان مواد ایده آله و یک کیک تپل خواهید داشت ;) ..


کیک شکلاتی با تزئین میوه

مواد لازم :

آرد 300 گرم
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
شکر 200 گرم
شیر 3/4 پیمانه
روغن مایع 3/4 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری

برای تزئین :

فیله پرتقال 
کیوی
توت فرنگی

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید .

قالبتون را با روغن مایع چرب کنید .

تخم مرغها و شکر و وانیل را با همزن بزنید تا نرم و کرمی رنگ شه بعد همزمان که دستگاه همزن روشنه روغن مایع و شیر را اضافه کنید بعد که مواد مخلوط شد همزن را خاموش کنید .

در یک کاسه آرد و پودر کاکائو و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کرده و به مایه تخم مرغ اضافه کنید به اندازه چند ثانیه همزن را روشن کنید تا مواد با هم خوب مخلوط شوند ( از هم زدن زیاد مواد بعد از اضافه کردن آرد به شدت اجتناب کنید ).

حالا مواد کیک را درون قالب ریخته و قالب را در فر گذاشته و کیک را به مدت 35 تا 40 دقیقه یا تا زمانیکه یک خلال دندان را درکیک فرو کنید و تمییز بیرون بیاد بپزید  .

کیک را ازفر درآورده بعد از خنک شدن از قالب جدا کنید.

میوه ها را روی کیک بچینید و در صورتیکه کیکتون بزرگه  و می خواهید میوه ها تازه و سالم بمونن از آگار آگار استفاده کنید که می تونید به طور مفصل در موردش اینجا بخونید ... نوش جان ....pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۴ آبان ۱۹, سه‌شنبه

پلو شوشتری



پلو شوشتری

در نگاه اول این غذا ما رو یاد شوید لوبیا پلو  با مرغ می ندازه  ولی باور کنید طرز مخلوط کردن مواد با هم و پختنشون کمی مزه غذا رو متفاوت تر میکنه باور ندارید ؟؟؟ فقط کافیه یک بار این غذای جنوبی خوشمزه رو درست کنید تا کاملا متوجه منظورم شوید :)

مواد لازم :

برنج 3 پیمانه پلو پز
فیله مرغ  300 گرم مکعبی خرد شده
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه پخته شده
شوید تازه 1 پیمانه خرد شده  (  یا  شوید خشک 3 قاشق غذاخوری)
زعفران دم کرده و غلیظ 3 قاشق غذاخوری
آب 1 لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه و ادویه مرغ به میزان لازم


اول از همه برنج را با کمی نمک  و آب خیس کنید سپس آنرا آبکش کرده و به کناری بگذارید .

پیاز ریز خرد شده را در روغن سرخ کنید تا طلایی شه سپس به آن ادویه ها را اضافه کنید کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شه ،  حالا فیله های مرغ را اضافه کنید و کمی تفت بدید تا رنگشون تغییر کنه و در ادامه زعفران دم کرده و نمک و فلفل و آب به  مرغ اضافه کنید و سر ظرف را بگذارید و اجازه دهید با حرارت کم  مرغ بپزد و تمام آب به خورد مواد رود .


یعد از اینکه خوراک کاملا خشک شد ، لوبیا چشم بلبلی را که از قبل  پخته بودید به مرغ اضافه کنید و بعد هم شوید را روی خوراک بریزید و کمی تفت دهید و مواد را از روی حرارت بردارید .( من از شوید خشک استفاده کردم )

حالا کف قابلمه کمی روغن بریزید من از ته دیگ سیب زمینی استفاده کردم چند تا برش سیب زمینی را کف قابلمه یچینید و بعد رو آن یک لایه برنج آبکش شده بریزید و روی برنج یک لایه از مواد مرغ و شوید و دوباره یک لایه برنج و روی برنج یک لایه از مواد مرغ  و تا انتهای مواد این کار را تکرار کنید .

روی سر برنج دمکش بگذارید و زیر حرارت را کم کنید واجازه دهید برنج به همراه مواد مرغ خوب دم بکشد .بعد از آماده شدن موقعی که می خواهید غذا رو در ظرف سرو بکشید کمی برنج را با مواد مرغ هم بزنید سپس آنرا سرو کنید ... نوش جان ....pegah

بادامجان شکم پر با سس گوشت و قارچ ( stuffed eggplant )


بادمجان شکم پر با سس گوشت و قارچ( stuffed eggplant )

 وقتی میرم خرید و چشمم یهو به این بادمجونهای خوشگل و تپل میفته اولین غذایی که سریع تو ذهنم جرقه می زنه بادمجان شکم پره، البته دلمه هم گزینه خوبیه هااااا!!!!!!! ولی این بادمجون ها اینقدر بزرگ بودن که  فکر کنم هر دو نفر یدونه بادمجانو باید شریکی میل میکردن،  برای همین ترجیحا تبدیل به بادمجان شکم پر شد . خوب این غذا از سری غذاهایی که با بادمجان دوست داشتنی درست میشه و طرفدار زیادی داره تازه خیلیم خوشگل و خوشمزه است  مخصوصا برای مهمانی ، امیدوارم شما هم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید ....pegah

مواد لازم :

بادمجان 2 عدد بزرگ
پنیر موتزارلا و گودا با هم 100 گرم
ریحان یا نعنای خشک 1 قاشق چایخوری

مواد لازم برای پر کردن شکم بادمجان :

گوشت چرخکرده 200 گرم
قارچ 200 گرم
پیاز 1 عدد متوسط و ریز خرد شده
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه و ادویه گوشت به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

خوب ما برای درست کردن بادمجان شکم پر اول باید  بادمجانها را از وسط یک برش طولی بزنیم و  بعد داخل بادمجان رو خالی کنیم و از آنجاییکه چیزی رو موقع درست کردن غذا دور نمی ریزم تمام گوشتهای بادمجان خالی شده را به  سس گوشت و قارچم اضافه می کنم.


پس اول  از 2 تا 3 میلیمتر مونده به لبه های بادمجان، داخل بادمجان را با چاقو یا با قاشق خالی کنید  اینجوری موقع پخت بادمجونمون وا نمیره .

بعد گوشت های بادمجانی که خالی کردید را با چاقو خرد کنید و به کناری بگذارید .

در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید ( یادتون باشه نمی خوایم سسمون روغن زیادی داشته باشه پس تا می تونید روغن کمی بریزید مثلا 1 قاشق غذاخوری ، بعد پیاز ریز خرد شده را توی روغن سرخ کنید تا نرم شه حالا ادویه و زردچوبه بزنید و کمی دیگه تفت بدید و در ادامه گوشت چرخکرده را اضافه کنید و خوب تفت بدید تا رنگ گوشت تغییر کنه .

حالا قارچ های خرد شده را اضافه کنید و اجازه بدید آب قارچ ها کاملا گرفته شود در انتها بادمجانهای خرد شده و  رب گوجه فرنگی و نمک و فلفل را اضافه کنید و بعد از 2 دقیقه تفت دادن از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید .

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید .

کف ظرف مخصوص فر را کمی روغن اسپری کنید .

داخل شکم بادمجانها را با مواد سس  پر کنید و روی مواد پنیر بریزید وبادمجانها را توی ظرف مخصوص فر بچینید و سر ظرف را با فویل بپوشانید،  ظرف را درون فر گذاشته تا غذا به مدت 20 دقیقه بپزد سپس فویل را از روی ظرف بردارید و به مدت 10 تا 15 دقیقه دیگر آنرا بدون فویل بپزید . سپس روی بادمجانها کمی ریحان یا نعنای خشک بپاشید و آنرا سرو کنید. نوش جان ....pegah