۱۳۹۴ آذر ۱۱, چهارشنبه

فلافل ( falafel )


فلافل ( falafel )

کسی هست عاشق این غذای خوشمزه نباشه !!!!!! برای من که یادآور دوران کودکیه  که آبادان می رفتیم و چقدر لذت داشت فلافل های خوشمزه ای که مامان بزرگم درست می کرد رو یواشکی می خوردیم :))) و گاهی هم یه سر به فلافلی جلالیها می زدیم با اون سس تند و معرکه ای که داشتند فلافل و سمبوسه می خوردیم ... یاد اون دوران تکرار نشدنی و یاد آدمهای خوب و صاف و ساده اون موقع واقعاااا  بخیررررر....

دستورهای زیادی برای فلافل وجود داره که بعضی با تخم مرغه که ما به شدت معتقدیم فلافل کوکو نیست که با تخم مرغ پخته شه :D و داخلش تخم مرغ نمی ریزیم و در بعضی دستورها هم سبزیجات بکار می ره که این مدل هم خیلی خوشمزه است :)  و اما دستور ما یه دستور ساده خانوادگیه که اگه بگم مامانم توی درست کردنش تبحر ویژه ای داره گزاف نگفتم منم سعی می کنم عین مامان خانم باشم که چشمی همه موادو با هم مخلوط می کنه و یه فلافل معرکه درست می کنه ...با من همراه باشید با دستور خوشمزه این فلافل :)

مواد لازم :

نخود خیس خورده 400 گرم
پیاز 1 عدد متوسط
سیر 4 حبه
گوجه 1 عدد کوچک
سیب زمینی آبپز 1 عدد کوچک
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
ادویه کاری 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
پودر زیره 1/3 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
آرد نخودچی ( در صورت لزوم )

نخود خیس خورده را به همراه پیاز و سیر و گوجه و سیب زمینی درون چرخگوشت بریزید و یه دور چرخ کنید اگه چرخگوشت در دسترس نیست این مواد را در دستگاه غذاساز بریزید و پوره کنید .

حالا مواد فلافل را درون کاسه ریخته و به آن ادویه کاری و فلفل قرمز و نمک و فلفل بزنید اگه مواد فلافل شل بود ( که بعید می دونم شل باشه  )  یک قاشق آرد نخودچی اضافه کنید تا منسجم تر شود بعد با پلاستیک روی کاسه رو بپوشونید و ظرف فلافل را درون یخچال گذاشته تا به مدت 1 تا 2 ساعت بماند .

حالا کاسه فلافل را از یخچال درآورده و به آن بیکینگ پودر اضافه کنید و خوب هم بزنید بعد از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و یا در دستگاه مخصوص فلافل فرم داده و درون روغن داغ داغ سرخ کنید . 
در صورت تمایل روغن اضافی آنرا بگیرید،  منم چون وقت نداشتم همینجور داغ داغ و روغنی  ازش عکاسی کردم  :) .... نوش جان ...pegah

نکته: می تونید در صورت تمایل بیکینگ پودر رو از دستور حذف کنید .


۲ نظر:

  1. خیلی دوست دارم ، چقدر هوس انگیزه عکست ، یعنی گاز اول چه مزه ای میده ، به به ، دستت درد نکنه برای دستور مامان خانوم گلت :***

    پاسخحذف