۱۳۹۳ آذر ۲۲, شنبه

مربای به



مربای به 

واقعا هر میوه ای جای خودش ولی میوه" به " جایگاهش با بقیه متفاوته اگه رسیده و خوشمزه و مخصوصا اصفهانی باشه طعم و بوش معرکه است حالا مرباش هم که جای خود دارد. من همیشه مربای به رو بدون اضافه کردن" به دانه " می پختم ولی به پیشنهاد مامان خانم محترم که همیشه توی مرباش از دونه به استفاده می کنه و می گه طعم و غلظت عالی ای به مربا می ده، این بار منم از به دونه  استفاده کردم و باید خدمتتون عرض کنم که کاملا باهاش موافقم و امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید. درست کردن یه مربای به عالی یکم صبر و تحمل می طلبه و مطمئن باشید وقتی خوب دم بکشه و رنگ قرمز عالی اونو ببینید مشقات پختش یادتون می ره :)


مواد لازم :

به 500 گرم
شکر 500 گرم 
دانه به 8 تا 10 عدد
آب 2 لیوان ( 2 پیمانه )
آب لیموی تازه 1 قاشق غذاخوری


" به " رو بشویید و پوست بکنید و بعد به هر مدلی که دوست دارید برش بزنید ، پیشنهاد می کنم  از به هایی استفاده کنید که گوشت سفتی داشته باشند . من خلال های 0/5 سانتی متری زدم چون اگه خیلی نازک برش بزنید قبل از اینکه دم بکشه و قرمز شه زود می پزه و له میشه( البته با این روشی که من درست می کنم .)
بعد به ها را به همراه آب و شکر توی دیگ بریزید ( البته که درست کردن مربای به توی ظروف مسی توصیه می شه ولی من همینطور که در تصویر می بینید از یه ظرف استیل استفاده کردم پس یادتون باشه اگه خوب دم بکشه رنگ مورد نظر عالی رو بهتون می ده نگران دیگی که توش مربا رو می پزید نباشید :) )


حالا به دانه ها رو هم اضافه کنید . حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد . همینکه  به جوش آمد زیر حرارت را کم کنید و یک دم کنی روی سر دیگ بگذارید و اجازه دهید مربا یواش یواش دم بکشه . زمان دقیقی از پختش بهتون نمی دم چون زمان متفاوتی داره ولی همینکه مربا تون قوام لازم را پیدا کرد یک قاشق آبلیمو را توش بریزید و بعد از 5 دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید.

حالا چطوری بفهمید که مربا قوام لازم را پیدا کرده : فقط کافیه یه لیوان آب سرد کنار دستتون بگذارید و یه مقدار کم از مربا توی لیوان بریزید اگه مربا توی آب پخش شد یعنی هنوز قوام لازمو پیدا نکرده ولی اگه منسجم به ته لیوان رفت قوام لازمو پیدا کرده ( اینم فوت کوزه گری درست کردن مربا :) ... نوش  جان ......pegah

۸ نظر:

  1. به به خیلی هم خوشرنگ و زیبا
    حالا من خودمو این در و اون در زدم تا دیگ مسی پیدا کنم ..از مامانم قرض کردم
    من پوستشو نمی گرفتم هیچ وقت اون ایده پختش با دونه هم جالب بود نشنیده بودم تا حالا
    جالبه من یکی از دوستانم رو معرفی کردم دستور یه غذایی رو میخواست می دونستم تو داریش اومد صفحه ات رو توی اینستگرام دید بهم میگه چقدر شیوه عکاسیتون شبیه همه
    :))))))) این عکس مربا و ظرفش رو دیدم یاد حرفش افتادم :)))
    خوش سلیقه ایم دیگه خواهر چه کنیم :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. می گم شادی اون قسمت آخرو باهات 1000% موافقم البته اگه بهم نگی ( من ، منو قوربان :)))))) ) ... ولی خدایی هیچ وقت اعتقاد نداشتم به خوش رنگ شدن مربای به توی ظرف مسی به نظرم تو هر دیگی می تونه خوش رنگ شه فقط باید خوب درش بیاریم ... حالا این دفعه با به دونه درست کن و توی دیگ معمولی مطمئنا خوشت میاد :*

      حذف
  2. سلام پگاه عزیز
    من امروز با وبلاگ شما آشنا شدم خیلی عالیه واقعا تبریک میگم به این همه هنر و سلیقه
    خیلی ممنونم از وقت و حوصله تون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام گلم خوشحالم یه دوست جدید به دوستانم اضافه شد همیشه شاد و سلامت باشید :)

      حذف
  3. مرسی من خودم تا حالا مربای به درست نکردم ولی مامانم همیشه فصل به مرباشو درست میکنه مرباهاش حرف نداره شکرک هم نمیزنه
    من فقط مربای گل محمدی تو ماه رمضونا درست میکنم اونم تو روز دوم شکرک میزنه
    حتما با دستور شما این مربا را درست میکنم
    مرسی از لطفتون

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. امیدوارم مربای به تون عالی شه البته می دونم هیچ غذا و مربایی به پای دستپخت مامان ها نمی رسه ولی امیدوارم راضی باشید :*

      حذف
  4. سلام پگاه جون ممنون از وبلاگ تون خیلی عالیه

    پاسخحذف