۱۳۹۳ مرداد ۳, جمعه

هلیم ( حلیم )



هلیم ( حلیم ) ( با گوشت گوساله )

این دومین باره که هلیم می پزم یکبار با گوشت بوقلمون پختم که به زودی دستورشو براتون می گذارم وخیلی راحتررررررر از این دستور بود و اینبار با گوشت گوساله ... البته من اینبار یکم پیاز موقع پخت گوشت بهش اضافه کردم و خیلی خوب شد چون دفعه قبل بدون پیاز پخته بودم .... در کل اهل خوردن هلیم و کله پاچه نیستم ولی به خاطر جناب همسر آستینها را بالا زدم و رفتم تو آشپزخونه :))) امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم :

گوشت گوساله ( گوسفند ) 400 گرم
گندم پوست کنده  400 گرم
دارچین 1 قاشق مربا خوری
پیاز  1 عدد بزرگ
آب 1/5 لیتر ( می تونید از آب گوشت هم استفاده کنید )
نمک به میزان لازم

مواد لازم برای تزئین:

روغن داغ 
کنجد 
دارچین
شکر

اول از همه گندم را یک شبانه روز توی  آب بخیسانید .


گوشت را با مقداری آب و پیاز خرد شده و پودر دارچین آبپز کنید .

گوشت پخته شده را از توی آب درآورده و آنرا ریش ریش کنید حتی می تونید یکم آب گوشت بهش اضافه کنید و بکوبید تا کاملا ریش ریش بشه .... این گوشت را به کناری بگذارید .


گندم ها را با 1/5 لیتر آب ( آب باید به اندازه ایی باشه که به اندازه 4 تا انگشت روی گندم ها را بپوشاند می تونید از آب گوشت هم استفاده کنید ). روی حرارت بگذارید و اجازه دهید تا حسابی باز شه و لعاب پس بده ....

بعد از اینکه گندمها حسابی لعاب پس دادند حالا آنها را توی غذاساز بریزید یا با بلندر  خوب لهشون کنید تا یک دست شه .


دوباره گندمهای له شده  را توی دیگ برگردانید و گوشتهای ریش ریش شده را هم بهش اضافه کنید یه مقدار خیلی کم ، نمک بهش اضافه کنید و مدام هم بزنید تا هلیم ته نگیره و جا بیفته اگه در این فاصله به آب بیشتری نیاز بود از همون آب گوشت باقیمانده کم کم به هلیم اضافه کنید  ( زیاد آب به هلیم اضافه نکنید چون ممکنه شل بشه و ظاهرشو از دست بده )... وقتی هلیم حسابی کش آمد و جا افتاد توی ظرف سرو بریزید و با روغن داغ و کنجد و پودر دارچین تزئین کنید و بعد با شکر و بعضی هم با نمک و فلفل نوش جان کنید ......pegah

نکته: بعضی ها توی دستور هلیم از شیر هم استفاده می کنن  که من نریختم ....

۴ نظر:

  1. وقتی دستور هلیم رو دیدم کلی ذوق کردم آخه همین الان به همسرم گفتم برام گندم بگیره و دنبال یه دستور خوب بودم . دست گلت درد نکنه عزیزم عاشقتم :*

    پاسخحذف