شیرینی بسبوسه مصری ( basbousa )
این شیرینی خوشمزه عربی در هر یک از کشورهای عربی به سبک خاص خودش درست میشه بعضی ها با شیر و یا بعضی با شیرخشک یا ماست این شیرینی را درست می کنن ... این دستوری که براتون می گذارم ، مدل مصری بسبوسه هست و امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید .
داستان عکس گرفتن از این بسبوسه ها هم تاریخیه برای خودش ...چون بار اول 30 تا عکس ازشون گرفتم و بعد برای انتقال عکسها به کامپیوتر، بجای کپی کردن عکسها ، همه رو کات کردم و یادم رفت پیست کنم و همه عکسا پرید و امکان برگشت هم نبود و دوباره مجبور شدم یه سری عکس دیگه بگیرم... گرچه فکر می کنم عکسهایی که پرید بهتر از اینها بود :(((( ولی حداقل یادم می مونه بجای کپی کردن هیچ عکسیو رو کات نکنم :)
مواد لازم برای شربت :
شکر 1 پیمانه
آب 1 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
گلاب 1 قاشق مربا خوری
مواد لازم برای شیرینی بسبوسه :
آرد سمولینا 1 پیمانه
شکر 68 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
پودر نارگیل 1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کره آب شده و سرد شه 85 گرم
ماست 1/2 پیمانه
وانیل 1/3 قاشق چایخوری
بادام درختی خام 15 عدد
عکس آرد رو هم براتون گذاشتم تا هم ببیند سمولینا چه بافتی داره و هم اینکه من از چه مارکی برای تهیه بسبوسه استفاده کردم .
طرز تهیه بسبوسه :
آرد سمولینا وشکر و بیکینگ پودر و پودر نارگیل و تخم مرغ و و بعد کره آب شده را اضافه کنید کمی هم بزنید .
حالا ماست و وانیل را هم اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا یک دست شه . کف قالب 20*20 را با کره نرم شده خوب چرب کنید.
مواد بسبوسه را کف قالب به صورت یکدست پهن کنید و بعد روی ظرف را سلفون یا پلاستیک بکشید و ظرف را به مدت 2 ساعت توی یخچال بگذارید تا کاملا خودشو بگیره ....
در این فاصله بادم درختی خام را توی آب جوش بریزید و بعد از 3 دقیقه جوشیدن آبکش کنید و با فشار دست پوست بادمها را جدا کنید و به کناری بگذارید .
بعد از سپری شدن 2 ساعت بسبوسه را از یخچال درآورده و فر را توی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
حالا با یه چاقو به فاصله 4 سانتی متر روی بسبوسه خطهای افقی عمیق بکشید و بعد دوباره با فاصله 4 سانتی متری برشهای عمودی بزنید. می خوایم مربعهایی به اندازه 4*4 روی بسبوسه مانند تصویر ایجاد کنید. ( هر اندازه که دوست دارید می تونید برش بزنید من 4 سانتی متری زدم :) )
وسط مربعها را با بادام پوست کنده تزئین کنید. ظرف را توی فر بگذارید تا به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزه و بعد گریل بالا را روشن کنید تا روی بسبوسه کمی برشته شه ( نمی خوایم زیاد روش برشته شه چون دوباره یه زمان پخت دیگه هم داره )
در این فاصله که بسبوسه توی فر هست ، شربت را درست کنید تا کاملا سرد شه می تونید قبل از اینکه مواد بسبوسه را توی یخچال بگذارید تا خنک شه شربت را درست کنید تا زمان کافی برای خنک شدن داشته باشه .....
شکر و آب را توی یه ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید و اجازه دهید شکر حل شه و بعد از 5 دقیقه آبلیمو را اضافه کنید و اجازه بدید دوباره یه 5 دقیقه دیگه بجوشه و در آخر هم گلاب را اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید. این شربت را به کناری بگذارید تا کاملا خنک شه .
بعد از پخت بسبوسه را از فر درآورده و همینطور که داغه شربت سرد را روش بریزید .و بعد دوباره بسبوسه را توی فر بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دیگه بپزه .. بعد از توی فر درآورده و اجازه دهید شیرینی در همون ظرف خنک شه و در آخر توی ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید .... pegah
نکته : حتما حتما شربت باید سرد باشه و بسبوسه داغ تا شربت به خورد شیرینی بره ....
با سلام و تشکر بابت دستورات عالیتون
پاسخحذفپگاه خانوم من خیلی دنبال آرد سمولینا گشتم ولی تو رشت جایی رو پیدا نکردم که داشته باشه اگه آدرسی دارین بمن بدین ممنون می شم
سلام دوست عزیز من خودم از وسایل قنادی فروشی کاویانپور که توی دیلمان هست می خرم ولی جدیدا لوازم قنادی قائم که سر چهاراه گلسار هم هست این آرد رو آورده :)
حذفپگاه جونم ميشه وزن مواد لازم رو هم بنويسي لطفا؟ممنونم ازت خانومي
حذفهانی عزیزم هنوز فرصت نکردم مقدار موادو اندازه گیری کنم برای سهولت کارتون می تونید به وبلاگهای اندازه گیری پیمانه های اشپزی مراجعه کنید و فکر کنم زودتر از من می تونید این اندازه ها را دقیقا پیدا کنید ببخشد گلم به زودی اندازه ها را به وبلاگ اضافه می کنم :*
حذفدوست گلم شرمنده سه چهار تا صفحه با هم باز بود کامنت گیلدا جونو و شما مثل اینکه قاطی پاتی شد.
پاسخحذفاز ذوقم که این فیلتر شکنم باز شد تند تند صفحه دوستانی رو که باز نمیشه باز کردم و ...
ببخشید گلم.
نوش جونتون. منم این شیرینی رو درست می کنم. منتهی مدتیه آردم تموم شده و فرصت نکردم برم تهیه کنم.
التماس دعا عزیزم
سلام دوست عزیز و هنرمندم طاعات و عبادات شما هم مقبول حق باشه .... اشکال نداره پیش میاد امیدوارم خیلی زود آردشو تهیه کنید و این شیرینی بینهایت خوشمزه رو درست کنید :*
حذفﻣﻴﺸﻪ
پاسخحذفﺩﺭ
ﻗﺎﻟﺐ
ﮔﺮﺩ?
بله می تونید :)
حذفman tu alman yendegi mikonam arde semalina che ardi hast esme digash chie mamnun
پاسخحذفسلام عزیزم این همون آردیه که به عربی سمید می گن و به ترکی ایرمیک و به انگلیسی سمولینا الان توی گوگل ترنزلیت اینو به آلمانی Grieß ترجمه کرد نمی دونم درسته یا نه :)
حذفDrastic man ghalebe gerdam 200cante. Man mikham verdict bezaram benazareton khob myshe? Vasoale digaram indeed me man porter nargil khodam dorost kardam ba posted fish me yekam ghahvaye moredi dare as in estefade konam mammun Aziz vaghti me mizarid
پاسخحذفسلام دوست خوبم متاسفانه کاملا متوجه منظورتون نشدم.... تا اینجا فهمیدم که قالبتون 20 سانتی متری هست و خودتون قبلا پر نارگیل ترشو درست کردید و متوجه نشدنم چی توش ریختید که قهوه ایی تر شده :)
حذفVay mamnunam man dorostesh kardam kheili khoshmaze shod bazam az dastorhaye arabi bazarid. Dostam ba in ard dige chy myshe dorost kard hala ke kharidam ye chanta chyz bahash dorost konam. Mamnun
پاسخحذفنوش جونت دوست خوبم عکسشو برام تو فیسبوک بفرستید تا با اسم خودتون به وبلاگ اضافه کنم :) راستی آرد رو نگه دارید که به زودی یه شیرینی خوشمزه دیگه باهاش آموزش می دم :))
حذفKashki ba irde semolina chyzhayr khoshmaze dige ham yad bedie, man dorostesh kardam modelesh intori ke bade pokht narm hast va zod az ham mipashee, mamnun
پاسخحذفبا این آرد چند نوع شیرینی دیگه هم آموزش می دم ... البته مدلش مثل کیک نیست که بافتش یک دست باشه بخاطر نوع آردش کمی متفاوت تره ولی نه اینکه کاملا از هم پاشیده شه :)
حذفSalam azizam ye k sola dashtam kare bayad 85 gram bashe va bad abash konam? Mqmnun
پاسخحذفبله عزیزم اول کره را آب کنید بعد بگذارید سرد شه و بعد توی شیرینی بریزید .
حذفخداحافظت باشه الهی با توجه به اشپزی و شیرینی پزی علاقه وهنر منه من با این اسم ارد مشکل داشتم اما ممنونم
پاسخحذف