۱۳۹۳ اردیبهشت ۲۲, دوشنبه

شیرینی حاجی بادام



 شیرینی حاجی بادام

این شیرینی خوشمزه و سنتی واقعا مزه بی نظیری داره و البته اصلش به شهر یزد بر میگرده ولی شیرازیهای عزیز و بقیه شهر ها هم  مدل و دستور حاجی بادام مخصوص خودشونو دارن که مواد اولیه آن با حاجی بادام یزدی کمی  متفاوت است . بعضی توش از آرد و تخم مرغ کامل یا روغن جامد و.... هم استفاده می کنن ولی در اصل همین مواد ساده که در زیر براتون نوشتم  در کنار هم شیرینی حاجی بادام را می سازه .... امیدوارم درست کنید و از طعم عالی اون لذت ببرید.... pegah

مواد لازم :

بادام درختی خام ( شور نباشه ) 230 گرم
زرده تخم مرغ 3 عدد
پودر قند 150 گرم
گلاب 1 قاشق غذاخوری ( در صورت تمایل )
هل 1/2 قاشق چایخوری
جوش شیرین 1/3 قاشق چایخوری

فر را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.


اول از همه بادمها را توی یه کاسه بریزید و روی آن آب جوش بریزید و 10 تا 15  دقیقه صبر کنید تا پوست بادمها جدا شه .
بعد آب بادمها را دور بریزید و با فشار دست بادمها را پوست بکنید و به کناری بگذارید تا کمی خشک  و خنک شه.

حالا بادمها را توی مخلوط کن بریزید و کمی آنرا پودر کنید ( نمی خوایم حسابی له بشه که روغنش در بیاد فقط خرد و پودری شکل بشه کافیه ... به این نکته توجه کنید چون تو کیفیت و میزان پهن شدن شیرینی خیلی تاثیر گذاره )


حالا توی کاسه هم زن زرده تخم مرغ و پودر قند را بریزید وهمزن  را روشن کنید و هل و گلاب را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سبک و کرم رنگ شود .


پودر بادام و جوش شیرین  را اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری شکل شود . ( هر چقدر میزان پودر بادام کم باشه شیرینی توی فر که میره پهن میشه و هر چقدر پودر بادام زیادتر باشه شیرین های سفت تر و توپی شکلی خواهید داشت هر دو مدلش هم خوشمزه است ...  )
حالا از خمیر به اندازه یه نخود تپل  :))))) ( خوب اندازه دیگه ای به ذهنم نرسید  )  بردارید تو دست فرم بدید و توی سینی فر با فاصله بچینید.


سینی را توی فر بگذارید تا به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید ( میزان پخت این شیرین بسته به دمای و گرمای فرتون داره پس ممکنه نیاز بیشتری به پختن داشته باشه همینکه زیرش کمی تغییر رنگ داد می تونید گریل بالا را روشن کنید تا روی آنها هم کمی برشته و سفت بشه ) .
بعد از اینکه پخت از فر دربیارید و بگذارید خنک شه هر چی خنک تر شه شیرین ها سفت تر میشن . بعد توی ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید...... pegah

نکته : می تونید از پورد زنجفیل یا وانیل بجای هل توی شیرینی استفاده کنید.

۱۰ نظر:

  1. از شیرینی زیاد خوردم ، اما اسمش اصلا یادم نبود ، خیلی عالی شدن ، اندازه هاش رو هم خوب مثالی زدی ، راستی ، عکسات رو خیلی دوست دارم ، عاشق این رنگ هستم و هر چی ظرف این رنگی هست :)))

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات رزی جونم .... والا بخدا چیز دیگه ای به ذهنم نرسید مثال بزنم :)))) این ظرف هم قابلتو نداره عزیزم خودمم یکی از عشاق سفال های این رنگیم :*

      حذف
  2. خیلی باحال شدند , پگاه من عاشق اون ظرفت شدم از نوع شدید :D

    پاسخحذف
  3. سلام مرسی خیلی خوب شدند من عاشق این شیرینی هستم به خصوص مدل زنجبیلی
    یک سوال شما گفتید هرچی پودربادام بیشتر باشه بهتر میشه یعنی از ۲۳۰ گرم هم بیشتر ؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام عزیزم ممنونم از تعریفتون :) در مورد سوالتون باید بگم معمولا از 100 گرم به بالا می تونید بهش پودر بادام اضافه کنید البته به اندازه ای که خمیر نرمی به دست بیاد و زیاد خشک نشه پس می تونید از 100 تا 250 گرم پودر بادام را برای این شیرینی در نظر بگیرید.

      حذف
  4. از بس این طرفت خوشگله آدم اول جذب اون رنگش و مدل خوشگلش میشه...دستت درد نکنه عزیزم
    من 4 سال دانشجویی یزد بودم...منو بردی به اون سالها...پاک از ذهنم رفته بود این شیرینی ها
    رنگ لاکت رو عشق است که ست کردی با ظرفت بوووووس

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. فدات شادی جونم ..... لاک و ظرف قابل دوست هنرمندمو نداره ... پیشکشت عزیزم :*

      حذف
  5. سلام مرسی از این شیرنی ی سوال قدیما ک فر نبود چی جوری درس میکردن؟

    پاسخحذف
    پاسخ‌ها
    1. سلام البته من قدیما نبودم :)) ولی فکر کنم توی تنور یا اجاقهای هیزمی درست می کردن :))))))

      حذف