قطاب
مگه میشه ایرانی باشی و این شیرینی خوشمزه رو نخورده باشی !!!! به هر حال هر چیزی ممکنه !!! اگه فرصتی برای خرید این شیرینی رو نداشتید من الان دستور بسیار آسون و خوشمزه ای از این شیرینی سنتی بی نظیرو در اختیارتون میگذارم بلکه درست کنید و شما هم مثل ما از مزه خوب این شیرینی لذت ببرید . انواع مختلفی از قطاب در سراسر ایران درست میشه از قطاب ناب یزد گرفته تا قطاب کرمان و ... هر کدوم هم حرفی برای گفتن دارن و از مواد اولیه متفاوتی درست میشن مهم اینه که مغز داخلی قطاب که ترکیبی از بادام یا پسته یا گردو آسیاب شده است با پودر قند و هل مخلوط شه و در لایه ای از خمیر قطاب پوشانده شه و بعد در روغن داغ سرخ شه و با پودر قند تزئین و سرو شه ....پیچاندن دور تا دور خمیر قطاب هم یکم مهارت می خواد که حالتی زیبا به کناره های قطاب می ده و لذت خوردن آنرا دو برابر میکنه .این دستوری که می نویسم یه دستور ترکیبی و خوشمزه است دستورهای زیادی از قطاب وجود داره امیدوارم دستور منم مورد پسند شما واقع شه و ازش لذت ببرید ... pegah
مواد لازم :
آرد 230 گرم ( تقریبا )
تخم مرغ کامل 1 عدد
ماست شیرین 1/2 پیمانه
روغن جامد 1/2 پیمانه
مواد میانی قطاب :
پودر قند 5 قاشق غذاخوری
پودر بادام درختی 150 گرم
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
اول از همه تخم مرغ و ماست و روغن جامد رو در یک کاسه بریزید و با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید تا کرم رنگ شه .
بعد هم آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود .( به نکته مهم انتهای دستورتوجه ویژه کنید . )
بعد از اینکه خمیر جمع شد آنرا درون پلاستیک فریزر گذاشته و به مدت 1 تا 2 ساعت درون یخچال استراحت دهید .
در این فاصله مواد میانی قطاب را با هم مخلوط کنید .
حالا خمیر را روی سطح کار پهن کنید و با یک قالب گرد آنرا قالب بزنید و روی یک طرف خمیر مقداری از مواد میانی قطاب بریزید و بعد لبه های خمیر را روی هم آورده و دور تا دور آنرا به هم بپیچید یا با چنگال لبه های خمیر را ببندید تا موقع سرخ کردن مواد میانی بیرون نریزد . من در تصویری که مشاهده می کنید لبه های خمیر رو بهم پیچیدم .
حالا قطاب ها را درون روغن داغ ریخته تا هر دو طرفشان سرخ شود .
بعد از اینکه قطابها سرخ شدند از درون روغن آنها را درآورده و بعد از اینکه حسابی روغن اضافی آنها رفت و کاملا سرد شد روی آن پودر قند بپاشید و نوش جان کنید .... pegah
نکته مهم :( از این رو آرد مقدارش تقریبی است که ممکنه مقدارش کم یا زیاد شود برای این منظور آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و اگر از میزان ذکر شده باز هم آرد بیشتری خواست با قاشق غذاخوری کم کم آرد را به خمیر اضافه کنید . یادتون باشه می خواهیم خمیر نرمی داشته باشیم که به دست نچسبه اضافه کردن بیش از اندازه آرد به خمیر باعث خشک شدن خمیر و ترک خوردن روی قطاب میشه )
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر