ترشی بادمجان بوشهری
این ترشی یکی از قدیمی ترین و خوشمزه ترین ترشی بادمجانهایی است که درست کردم فقط مراحل تهیه اش کمی زیاده وگرنه مزه خوب ترشی به این همه زحمتی که میکشید می ارزه. معمولا قدیمیا بادمجانهای این ترشی را به مدت 10 روز در آفتاب خشک می کردند ولی امروزه از بیشتر بوشهریها بپرسی این ترشی را چجوری درست می کنید میگن فقط بادمجان رو با سرکه می جوشونم و مرحله خشک کردن بادمجان به کل حذف میشه منم خیلی دوست داشتم بادمجانها را در آفتاب خشک کنم ولی متاسفانه آفتاب گیلان به شدت و تیزی آفتاب جنوب نیست و بادمجانها خوب خشک نمی شدند برای همین ترجیحا آنها را درون فر گذاشتم تا خشک شوند. حالا با من همراه باشید با دستور اصیل و خانوادگی این ترشی خوشمزه از آنجایی میگم خانوادگی چون ممکنه توی خانواده بوشهری شما همشهری عزیزم طرز تهیه متفاوتی داشته باشه ....pegah
مواد لازم :
بادمجان قلمی کوچک 1 کیلو
تمرهندی سیاه 100 گرم
سیر 1 بوته
پودر فلفل قرمز و فلفل سیاه و گلپر و تخم گشنیز و سیاهدانه از هر کدام 1 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
سرکه به میزان لازم
موسیر 300 گرم
بادمجانها را بشویید و بوسیله چاقو یک برش طولی دهید جوری که بادمجانها به دو نیم تقسیم نشوند و به هم متصل باشند .
حالا مقداری آب و یک قاشق مرباخوری زردچوبه و یک پیمانه سرکه درون دیگ ریخته و بادمجانها را داخل آب گذاشته و به مدت 3 دقیقه بجوشانید بعد آنرا آبکش کنید و به کناری بگذارید .
اگه توی شهرتون آفتاب تند و تیزی دارید بادمجانها را از یک نخ آویزان کنید و اجازه دهید به مدت 10 روز خشک شوند ولی اگه مثل من هم وقتشو ندارید و هم آفتاب تند تیز بادمجانها را درون سینی فر با فاصله بچینید و فر را روی 140 درجه سانتی گراد گرم کنید و بعد بادمجانها را توی فر گذاشته ولی در فر نیمه باز باشه و آنها را به مدت 1 ساعت یا بیشتر خشک کنید .
همینجور که در تصویر می بینید بادمجانها خشک هستند درون آنها رطوبتی وجود ندارد .
درون کاسه غذاساز سیر و ادویه ها رو بریزید و دستگاه را روشن کنید و آنها را با هم حسابی خرد کنید .به اندازه مورد نظرتون نمک بهش اضافه کنید و مواد سیر را به کناری بگذارید .
در یک دیگ مقدارکمی سرکه و نمک بریزید و بادمجانها را درون دیگ سرکه ریخته و به مدت 3 دقیقه بجوشانید سپس آنرا آبکش کنید و این سرکه را دور بریزید .
بادمجانها را به کناری بگذارید تا کاملا سرد شوند .
لای بادمجانها را با مخلوط سیر و ادویه پر کنید .بادمجانها را درون ظرف مخصوص ترشی بچینید و لابه لای آنها را با موسیر خرد شده پر کنید .
تمر هندی را درون مقداری سرکه حل کنید و بعد آنرا صاف کرده و روی بادمجانها و موسیر بریزید سپس سرکه اضافه کنید به اندازه ای که روی ترشی رو بپوشاند در انتها سر ظرف را ببندید واجازه دهید به مدت چند ماه ترشی برسه . این ترشی هر چقدر بیشتر بماند خوشمزه تر می شود .... نوش جان ...pegah
با سلام. ..همه غذاهایی که دستور پختشون رو میزارین خیلی خوب ومتنوعه دست گلتون با اون مهارتی که در فن آشپزی دارین درد نکنه...آرزوی سلامتیتونو دارم
پاسخحذفخواهش می کنم و ممنونم از لطفتون :)
حذفsalam,intor kz maloume ham dast pokhte khoubi darin,ham inke weblogetoun vaghean zibast va akshayi ke az ghazahatoun migzarin fogholadast,merci
پاسخحذفممنونم خیلی لطف دارید :)
حذفDasteton dard anyone,kheyli khoshmaze benazar mirese.Merci babate inke be eshterak gozashtin.
پاسخحذفDasteton dard nakone,kheyli khoshmaze be nazar miyad.Merci ke be eshterak gozashtin.
پاسخحذف