ه‍.ش. ۱۳۹۴ اسفند ۲۲, شنبه

کباب توری مرغ و نعنا




کباب توری مرغ و نعنا 

سلام و درود خدمت شما دوستان عزیز حالتون چطوره ؟؟ اینبار براتون یکی دیگه از غذاهای تنبلونه خوشمزه و آسونمو آوردم فقط کافیه یه دونه از این توری کبابی ها در منزل داشته باشید تا این کباب رو روی زغال یا گاز درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید ...pegah

مواد لازم :

سینه مرغ بدون پوست و استخوان 2 تکه 
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده 1 قاشق غذاخوری غلیظ 
ادویه کاری 1 قاشق چای خوری
پودر پیاز 1 قاشق مربا خوری
پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری

هر کدام از سینه های مرغ را به سه قسمت مساوی تقسیم کنید و برش های عرضی بزنید . ( درست مثل تصویر ) برشها نه نازک باشند و نه خیلی ضخیم حالا همه مواد لازم دستور را با  هم مخلوط کنید و به مدت 2 ساعت در یخچال استراحت دهید .


توری کبابی را باز کرده و  تکه های مرغ را لای توری بگذارید و سر توری را بسته و روی زغال یا گاز خانگی کباب کنید و بعد در کنار پلو گوجه کبابی آنرا سرو کنید .. نوش جان ....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۴ اسفند ۲۰, پنجشنبه

پنچیک با کرم زعفرانی ( ponchik )


پنچیک با کرم زعفرانی

پنچیک یکی از خوشمزه ترین نونهایی است  که تا به حال درست کردم سالها پیش دستورشو در وبلاگ گذاشته بودم و اینبار با مراحل و عکس جدید دوباره  به وبلاگ اضافه اش کردم پنچیک در اصل یک نان لهستانیه که در خود لهستان آنرا سرخ می کنند و با پودر قند تزئین می کنند ارمنی های عزیزهم این نان را به وفور و با استادی هر چه تمام تر می پزند و با پودر قند تزئین می کنند تفاوت آنچنانی در دستور هر دو بزرگوار وجود نداره در یکی کره و در دیگری روغن مایع جایگزین میشه می تونید از شیر هم بجای آب ولرم استفاده کنید ، من هم برای رژیمی تر شدنش اونها را توی فر پختم  امیدوارم شما هم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید .....pegah


مواد لازم برای خمیر:

آب ولرم ( یا شیر ولرم ) 125 میلی لیتر
خمیر مایه  خشک 1 قاشق غذاخوری سر خالی
شکر 1 قاشق چایخوری
روغن 50 گرم
شکر 50 گرم
تخم مرغ 2 عدد
آرد 400 گرم ( تقریبی است )
نمک 1/4 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه کرم:

شیر سرد 1 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری
شکر 100 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
کره 20 گرم
زعفران غلیظ 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا در ظرفی مناسب آب ولرم و پودر خمیر مایه  و یک قاشق چایخوری شکر بریزید و درب ظرف را بسته و بگذارید در یک جای گرم تا به مدت 10 دقیقه بماند.


در یک ظرف دیگر روغن مایع را با شکر و تخم مرغ خوب مخلوط کنید و سپس مایه خمیر آماده شده را هم اضافه کنید و آرد و  نمک را مخلوط کنید و خوب با دست ورز دهید به مدت 10 دقیقه تا خمیر لطیفی به دست آید . حالا کمی آرد درون کاسه بریزید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیر را هم کمی آرد بپاشید و یه دستمال تمیز روی خمیر بیندازید و بگذارید تا خمیر به مدت 1 تا 2  ساعت  استراحت کند تا حجم آن 2 برابر شود.

بعد از سپری شده زمان مذکور خمیر را کمی دیگر ورز داده و از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته و گرد کنید و با فاصله درون سینی فر که چرب شده بچینید .باز هم به مدت 15 دقیقه بگذارید تا خمیر درون سینی حجمش  زیاد شود .

حالا فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه .

خمیر ها را به مدت 25 دقیقه توی فر بگذارید تا بپزد و در این فاصله کرم داخل پنچیک را آماده کنید.



برای تهیه کرم ابتدا شیر سرد را با آرد  و شکر خوب مخلوط کنید و بعد بگذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا غلیظ شود وقتی کمی غلیظ شد یک عدد تخم مرغ را خوب هم بزنید و کم کم به مواد روی حرارت اضافه کنید و همچنان به هم زدن مواد روی گاز ادامه دهید تا تخم مرغ نبرد ، حالا زعفران را اضافه کرده و مدام هم بزنید تا کرم غلیظی بدست بیاد بعد کرم را از روی حرارت بردارید و کره و وانیل را به آن اضافه کنید .

وقتی پنچیک ها آماده شدند . نانها را از وسط برش داده و درون آنرا با کرم پر کنید و روی پنچیک را با پودر قند تزئین کنید. نوش جان............pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۴ اسفند ۱۵, شنبه

قطاب (ghotab ) ( qottab )


قطاب 

مگه میشه ایرانی باشی و  این شیرینی خوشمزه رو نخورده باشی !!!! به هر حال هر چیزی ممکنه !!!  اگه فرصتی برای خرید این شیرینی رو نداشتید من الان دستور بسیار آسون و خوشمزه ای از این شیرینی سنتی بی نظیرو در اختیارتون میگذارم بلکه درست کنید و شما هم مثل ما از مزه خوب این شیرینی لذت ببرید . انواع مختلفی از قطاب در سراسر ایران درست میشه از قطاب ناب یزد گرفته تا قطاب کرمان و ... هر کدوم هم حرفی برای گفتن دارن  و از مواد اولیه متفاوتی درست میشن مهم اینه که مغز داخلی قطاب که ترکیبی از بادام یا پسته یا گردو آسیاب شده است با پودر قند و هل مخلوط شه و در لایه  ای از خمیر قطاب پوشانده شه و بعد در روغن داغ سرخ شه و با پودر قند تزئین و سرو شه ....پیچاندن دور تا دور خمیر قطاب هم یکم مهارت می خواد که حالتی زیبا به کناره های قطاب می ده و لذت خوردن آنرا دو برابر میکنه .این دستوری که می نویسم یه دستور ترکیبی و خوشمزه است دستورهای زیادی از قطاب وجود داره امیدوارم دستور منم مورد پسند شما واقع شه و ازش لذت ببرید ... pegah

مواد لازم :

آرد 230 گرم ( تقریبا )
تخم مرغ کامل 1 عدد
ماست شیرین 1/2 پیمانه
روغن جامد 1/2 پیمانه

مواد میانی قطاب :

پودر قند 5 قاشق غذاخوری
پودر بادام درختی 150 گرم
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری



اول از همه تخم مرغ و ماست و روغن جامد رو در یک کاسه بریزید و با همزن برقی یا دستی خوب هم بزنید تا کرم رنگ شه .
بعد هم آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر جمع شود .( به نکته مهم انتهای دستورتوجه ویژه کنید . )


بعد از اینکه خمیر جمع شد آنرا درون پلاستیک فریزر گذاشته و به مدت 1 تا 2 ساعت درون یخچال استراحت  دهید .
در این فاصله مواد میانی قطاب را با هم مخلوط کنید . 

حالا خمیر را روی سطح کار پهن کنید و با یک قالب گرد آنرا قالب بزنید و روی یک طرف خمیر مقداری از مواد میانی قطاب بریزید و بعد لبه های خمیر را روی هم آورده و دور تا دور آنرا به هم بپیچید یا با چنگال لبه های خمیر را ببندید تا موقع سرخ کردن مواد میانی بیرون نریزد . من در تصویری که مشاهده می کنید لبه های خمیر رو بهم پیچیدم .


حالا قطاب ها را درون روغن داغ ریخته تا هر دو طرفشان سرخ شود .

بعد از اینکه قطابها سرخ شدند از درون روغن آنها را درآورده و بعد از اینکه حسابی روغن اضافی آنها رفت و کاملا سرد شد روی آن پودر قند بپاشید و نوش جان کنید .... pegah


نکته مهم :( از این رو آرد مقدارش تقریبی است که ممکنه مقدارش کم یا زیاد شود برای این منظور آرد رو کم کم به مواد اضافه کنید و اگر از میزان ذکر شده باز هم آرد بیشتری خواست با قاشق غذاخوری کم کم آرد را به خمیر اضافه کنید . یادتون باشه می خواهیم خمیر نرمی داشته باشیم که به دست نچسبه اضافه کردن بیش از اندازه آرد به خمیر باعث خشک شدن خمیر و ترک خوردن روی قطاب میشه )



ه‍.ش. ۱۳۹۴ اسفند ۱۲, چهارشنبه

ترشه تره ( torshe tareh )


ترشه تره ( torshe tareh )

ترشه تره یا به زبان گیلانی " تورشه تره " یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای گیلانیه  ، البته بنده این غذا رو بیشتر خالی خالی دوست دارم تا با برنج ولی در اصل با برنج یا نان خورده میشه که حتما کنارش ماهی شور و ترب سفید هم باید باشه اگه نباشه اصلا نمیشه :))  در فصل زمستان که برگ چغندر هست ترشه تره را با این سبزی درست می کنند و در بقیه فصول با اسفناج پخته میشود به نظر من هر دوتا عالیه یک نکته خیلی مهم در تهیه این غذا اینه که تنوع پخت موادش از شهر به شهر گیلان گذشته و باید گفت در هر خونه بسته به تجربیات و آموزشهای پیشین مادر خانواده که سینه به سینه گشته دستور متفاوتی از ترشه تره ارائه میشه .....یکی تخم مرغ رو سرخ میکنه داخل ترشه تره میریزه یکی بصورت خام اونو به غذا اضافه می کنه یکی برای طعم از رب آلوچه استفاده میکنه یکی از آب نارنج یکی از برنج توی این غذا استفاده می کنه یکی از آرد برنج یا آرد گندم یکی خیلی سفت و غلیظ این غذا رو می پزه یکی کمی آبدار.......همینجور که می بینید هزاران دستور اصیل از این غذا وجود داره که منی که در حال تحقیقم رو هم سردر گم کرده :))) به هر حال ترجیح دادم باز هم به روش مادربزرگ شمالیم که اونم از مادرش و مادربزرگش یاد گرفته این غذا رو درست کنم چون هرچی باشه باید اصالت خانواده رو حفظ کنم :) این شما و اینم دستور من :) ... pegah

مواد لازم :

اسفناج ، برگ چغندر،گشنيز، تره ،جعفری ،شويد ( همه با هم ) 1 کيلو (مقدار اسفناج باید ازهمه بيشتر باشد)
نعنا تازه 1 قاشق غذاخوری خرد شده 
خالواش 4 قاشق غذاخوری خرد شده 
آرد برنج  : 2 قاشق غذاخوری
آب :2 پيمانه
آب غوره يا آب نارنج: 1 پیمانه
سير: 1 بوته کوچک
نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم 
تخم مرغ  2 تا3 عدد ( بسته به ذائقه اتون داره )


طرز تهيه:

اول از همه سبزیها را خرد کنید . برای این غذا نیازی به خرد کردن بیش از اندازه سبزیجات نیست . 

 سبزی های خرد شده  و نعنا و خالواش را درون کمی روغن تفت دهید و بعد روی آن سیر خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه بریزید . 
 بعد 2 پیمانه آب را به ترشه تره اضافه کنید . بعد که خورشت جوش آمد آرد برنج را در کمی آب حل کنید و روی مواد بریزید .

اجازه دهید ترشه تره کمی جا بیفته و سبزیها بپزند بعد تخم مرغها را درون یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید و به مواد ترشه تره اضافه کنید و تند هم بزنید تا تخم مرغ درون خورشت ببندد. بعد هم آب نارنج  رو اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید . این غذا رو با برنج یا نان و ماهی شور و یا ماهی لوایی و ترب  سفید تازه میل کنید ....نوش جان ... pegah


نکته : برای مزه ترش این غذا بجای موارد یاد شده می توان از رب آلوچه هم استفاده کرد.

نکته: می تونید بجای آبغوره یا آب نارنج از آب انار هم استفاده کنید که رنگ ترشه تره را تیره تر میکنه .

نکته : خالواش یه نوع سبزی گیلانیه که می تونید اینجا در موردش بخونید و عکسشو ببینید .