ه‍.ش. ۱۳۹۴ اسفند ۱۲, چهارشنبه

ترشه تره ( torshe tareh )


ترشه تره ( torshe tareh )

ترشه تره یا به زبان گیلانی " تورشه تره " یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهای گیلانیه  ، البته بنده این غذا رو بیشتر خالی خالی دوست دارم تا با برنج ولی در اصل با برنج یا نان خورده میشه که حتما کنارش ماهی شور و ترب سفید هم باید باشه اگه نباشه اصلا نمیشه :))  در فصل زمستان که برگ چغندر هست ترشه تره را با این سبزی درست می کنند و در بقیه فصول با اسفناج پخته میشود به نظر من هر دوتا عالیه یک نکته خیلی مهم در تهیه این غذا اینه که تنوع پخت موادش از شهر به شهر گیلان گذشته و باید گفت در هر خونه بسته به تجربیات و آموزشهای پیشین مادر خانواده که سینه به سینه گشته دستور متفاوتی از ترشه تره ارائه میشه .....یکی تخم مرغ رو سرخ میکنه داخل ترشه تره میریزه یکی بصورت خام اونو به غذا اضافه می کنه یکی برای طعم از رب آلوچه استفاده میکنه یکی از آب نارنج یکی از برنج توی این غذا استفاده می کنه یکی از آرد برنج یا آرد گندم یکی خیلی سفت و غلیظ این غذا رو می پزه یکی کمی آبدار.......همینجور که می بینید هزاران دستور اصیل از این غذا وجود داره که منی که در حال تحقیقم رو هم سردر گم کرده :))) به هر حال ترجیح دادم باز هم به روش مادربزرگ شمالیم که اونم از مادرش و مادربزرگش یاد گرفته این غذا رو درست کنم چون هرچی باشه باید اصالت خانواده رو حفظ کنم :) این شما و اینم دستور من :) ... pegah

مواد لازم :

اسفناج ، برگ چغندر،گشنيز، تره ،جعفری ،شويد ( همه با هم ) 1 کيلو (مقدار اسفناج باید ازهمه بيشتر باشد)
نعنا تازه 1 قاشق غذاخوری خرد شده 
خالواش 4 قاشق غذاخوری خرد شده 
آرد برنج  : 2 قاشق غذاخوری
آب :2 پيمانه
آب غوره يا آب نارنج: 1 پیمانه
سير: 1 بوته کوچک
نمک ، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم 
تخم مرغ  2 تا3 عدد ( بسته به ذائقه اتون داره )


طرز تهيه:

اول از همه سبزیها را خرد کنید . برای این غذا نیازی به خرد کردن بیش از اندازه سبزیجات نیست . 

 سبزی های خرد شده  و نعنا و خالواش را درون کمی روغن تفت دهید و بعد روی آن سیر خرد شده و نمک و فلفل و زردچوبه بریزید . 
 بعد 2 پیمانه آب را به ترشه تره اضافه کنید . بعد که خورشت جوش آمد آرد برنج را در کمی آب حل کنید و روی مواد بریزید .

اجازه دهید ترشه تره کمی جا بیفته و سبزیها بپزند بعد تخم مرغها را درون یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید و به مواد ترشه تره اضافه کنید و تند هم بزنید تا تخم مرغ درون خورشت ببندد. بعد هم آب نارنج  رو اضافه کنید و بعد از چند جوش از روی حرارت بردارید . این غذا رو با برنج یا نان و ماهی شور و یا ماهی لوایی و ترب  سفید تازه میل کنید ....نوش جان ... pegah


نکته : برای مزه ترش این غذا بجای موارد یاد شده می توان از رب آلوچه هم استفاده کرد.

نکته: می تونید بجای آبغوره یا آب نارنج از آب انار هم استفاده کنید که رنگ ترشه تره را تیره تر میکنه .

نکته : خالواش یه نوع سبزی گیلانیه که می تونید اینجا در موردش بخونید و عکسشو ببینید . 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر