۱۳۹۴ اسفند ۲۰, پنجشنبه

پنچیک با کرم زعفرانی ( ponchik )


پنچیک با کرم زعفرانی

پنچیک یکی از خوشمزه ترین نونهایی است  که تا به حال درست کردم سالها پیش دستورشو در وبلاگ گذاشته بودم و اینبار با مراحل و عکس جدید دوباره  به وبلاگ اضافه اش کردم پنچیک در اصل یک نان لهستانیه که در خود لهستان آنرا سرخ می کنند و با پودر قند تزئین می کنند ارمنی های عزیزهم این نان را به وفور و با استادی هر چه تمام تر می پزند و با پودر قند تزئین می کنند تفاوت آنچنانی در دستور هر دو بزرگوار وجود نداره در یکی کره و در دیگری روغن مایع جایگزین میشه می تونید از شیر هم بجای آب ولرم استفاده کنید ، من هم برای رژیمی تر شدنش اونها را توی فر پختم  امیدوارم شما هم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید .....pegah


مواد لازم برای خمیر:

آب ولرم ( یا شیر ولرم ) 125 میلی لیتر
خمیر مایه  خشک 1 قاشق غذاخوری سر خالی
شکر 1 قاشق چایخوری
روغن 50 گرم
شکر 50 گرم
تخم مرغ 2 عدد
آرد 400 گرم ( تقریبی است )
نمک 1/4 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه کرم:

شیر سرد 1 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری
شکر 100 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
کره 20 گرم
زعفران غلیظ 1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه :

ابتدا در ظرفی مناسب آب ولرم و پودر خمیر مایه  و یک قاشق چایخوری شکر بریزید و درب ظرف را بسته و بگذارید در یک جای گرم تا به مدت 10 دقیقه بماند.


در یک ظرف دیگر روغن مایع را با شکر و تخم مرغ خوب مخلوط کنید و سپس مایه خمیر آماده شده را هم اضافه کنید و آرد و  نمک را مخلوط کنید و خوب با دست ورز دهید به مدت 10 دقیقه تا خمیر لطیفی به دست آید . حالا کمی آرد درون کاسه بریزید و خمیر را روی آن قرار داده و روی خمیر را هم کمی آرد بپاشید و یه دستمال تمیز روی خمیر بیندازید و بگذارید تا خمیر به مدت 1 تا 2  ساعت  استراحت کند تا حجم آن 2 برابر شود.

بعد از سپری شده زمان مذکور خمیر را کمی دیگر ورز داده و از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته و گرد کنید و با فاصله درون سینی فر که چرب شده بچینید .باز هم به مدت 15 دقیقه بگذارید تا خمیر درون سینی حجمش  زیاد شود .

حالا فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه .

خمیر ها را به مدت 25 دقیقه توی فر بگذارید تا بپزد و در این فاصله کرم داخل پنچیک را آماده کنید.



برای تهیه کرم ابتدا شیر سرد را با آرد  و شکر خوب مخلوط کنید و بعد بگذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید تا غلیظ شود وقتی کمی غلیظ شد یک عدد تخم مرغ را خوب هم بزنید و کم کم به مواد روی حرارت اضافه کنید و همچنان به هم زدن مواد روی گاز ادامه دهید تا تخم مرغ نبرد ، حالا زعفران را اضافه کرده و مدام هم بزنید تا کرم غلیظی بدست بیاد بعد کرم را از روی حرارت بردارید و کره و وانیل را به آن اضافه کنید .

وقتی پنچیک ها آماده شدند . نانها را از وسط برش داده و درون آنرا با کرم پر کنید و روی پنچیک را با پودر قند تزئین کنید. نوش جان............pegah

۱ نظر:

  1. سلام، میگم نونش نرم در می اد، اینجا یک شیرننی هست تغریبن این شکلی ولی در روغن سرخ می شه و شکر هم روش، وایییی انقدر نرم و خوشمزست که نگو،
    این شیرینی چطور می شه؟ممنون

    پاسخحذف