موادلازم برای تهیه نان:
آرد 380 گرم (مقدار آن تقریبی است )
خمیر مایه 7 گرم یا 1 قاشق مربا خوری
نمک 1 قاشق چایخوری
شکر 1و 1/2 قاشق چایخوری
شیرولرم 3/4 پیمانه
روغن مایع 40 گرم یا 1/4 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
مواد رومال : زرده تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری
تخم خرفه یا سیاهدانه برای تزئین.
===================================================
مواد لازم برای سالاد مرغ :
مرغ آبپز شده 3 تکه
خیار شور 5 عدد متوسط و ریز خرد شده
هویج آبپز 2 عدد متوسط و بخارپز شده
ترخون خشک 1 قاشق غذاخوری ( از هر سبزی معطر دیگه ایی هم میتونید استفاده کنید. )
نمک و فلفل به میزان لازم
سس فرانسوی آماده 2 قاشق غذاخوری
سس مایونز 1 قاشق غذا خوری
===================================================
طرز تهیه نان :
خمیر مایه را با شیر ولرم و شکر مخلوط کنید و بگذارید به مدت 10 دقیقه خمیر مایه فعال شود.
بعد تخم مرغ و نمک و روغن مایع و خمیر مایه فعال شده را با هم مخلوط کنید
خمیر را به مدت 5 دقیقه خوب ورز دهید و بعد بگذارید درون یک کاسه چرب شده و روی آنرا با پلاستیک فریزر یا یک دستمال تمیز بپوشانید و به مدت 1/30 تا 2 ساعت در محیط آشپزخانه به آن استراحت دهید.
بعد از زمان مذکور پف خمیر را با مشت بخوابانید و از خمیر به اندازه نارنگی بردارید و به اندازه 20 سانتی متر رول کنید .
برای اینکه موادی که توی قیف را می خواهید با اون پر کنید از قیف بیرون نریزه انتهای قیف را با کمی خمیر مانند تصویر بپوشانید .
در یک کاسه زرده تخم مرغ را با شیر خوب مخلوط کنید .بعد خمیر ها را روی سینی فر گذاشته و با پارچه تمیزی روی آنرا بپوشانید تا به مدت 20 دقیقه دیگر استراحت کنه تا حجمش زیاد بشه و بعد با مخلوط زرده و شیر آنرا رومال کنید و در صورت تمایل روی آنرا با تخم خرفه تزئین کنید.
حالا خمیرها را توی فر گذاشته تا به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که روی نانها برشته شود بپزند .
طرز تهیه سالاد مرغ :
ابتدا مرغهای آبپز شده را ریش ریش کنید و با خیار شور ریز خرد شده و هویج آبپز ریز خرد شده و سس فرانسوی و سس مایونز و نمک و فلفل و ترخون حسابی هم بزنید و بعد بگذارید درون یخچال تا خنک شود .
بعد از اینکه نانها آماده شدند توی نانها را با سالاد مرغ پر کنید و سرو کنید نوش جان ....pegah
خیلی عالیه پگاه جون ،من خیلی این قیف ها رو دوست دارم،دستتون درد نکنه و نوش جان .من نمی دونستم شما وبلاگ هم دارید !
پاسخحذفممنونم ارغوان عزیزم بله چند مدتی هست که راه انداختمش البته هنوز کامل نشه عزیزم :)
حذفاین قیفها مخصوصه این نونهاست ؟
پاسخحذفخیلی جالب و شیکه ...عالیه
آره عاطی مهربونم الان عکس قیفها را برات تو گروه می گذارم :)
حذفدستورات شما خيلى خوبه پگاه خانوم ممنون!!!!!
پاسخحذفخواهش می کنم :)
حذفممنونم پگاه جون. اینطوری خوبه. هم توضیح هم عکس. خیلی هنرمندی.
پاسخحذفممنونم زهرا جون خیلی لطف داری عزیزم
حذفmer30 az tozihate khobo kameleton khanome pegah
پاسخحذفخواهش می کنم .
حذفsalam Pegah jan. man mikham hatman ino bepazam. delam mikhad bedunam vaghty khamir ro dore ghifha pichidam va amade shoad, khamir ro ba ghif ha bezaram tu fer, ya be ye tarighy az dore ghif jodashun konam?
پاسخحذفchon man jaei hastam ke in ghif ha peyda nemisha, kaghaze aluminium ham besyar narme va zibaey be khamir nemide. mikham az ye vasyleye chubi estefade konam ke tabiatan nemishe tu fer gozashtesh.
merci
سلام دوست عزیز.... همینجوری که خمیر را دور قیف پیچیدین مثل تصویر باید قیف را به صورت ایستاده توی فر بگذارید (عمودی ) تا خمیرها روی قیف بپزند.و بعد از فر دربیارید همین که خنک شد خیلی راحت از قیف جدا میشه.... در مورد اینکه از قیف چوبی استفاده کنید به هیچ عنوان نمیشه چون ممکنه چوب بسوزه . ورق آلومنیوم هم میتونه ایده خوبی باشه می تونید با یه کاغذ فرم قیف را ایجاد کنید و بعد دورتا دور کاغذ را با چندین راه از فویل بپوشانید تا استحکام لازم را پیدا کنه و بعد کاغذ را از فویل جدا کنید ( مواظب باشید با کاغذ توی فر نگذارید :) ) این مدل چون استحکام ایستادن نداره می تونید وقتی خمیر را دورش پیچیدین به حالت خوابیده یا افقی توی سینی فر بگذارید. تا بپزه . حق با شماست حالت زیبایی به خمیر نمی ده ولی وقتی چیزی در دسترس نیست بهترین گزینه است .:)
حذفممنون عزیزم ازدستورخوبت
پاسخحذفمیخواستم بدونم من جمعه شب مهمون دارم کی این نونهاروبپزم عالی میشه؟
نمیخوام اون روزدرست کنم ونتونم برسم
خواهش می کنم دوست خوبم .....دوست عزیزم می تونید از شب قبل بپزیدش و بعد بیرون از یخچال نگه داری کنید و اگه خواستید نانها کمی نرم باشند موقع سرو کردن دوباره توی فر بگذارید تا فقط کمی گرم شوند.
پاسخحذفشرمنده من امروزبادستورشمانونهام رودرست کردم ولی کمی سفت شدبه نظرتون چیکارکنم؟
پاسخحذفتوش چی بریزم تانونهام نرم بشه؟؟
آیاروشی هستش؟
دوست عزیز دلیل سفت شدن نون اضافه کردن بیش از اندازه آرد است و خوب ورز ندادن و خوب استراحت ندادن است برای اینکه کمی نونها نرم بشه یه پارچه را فقط نمناک کنید نباید خیس بشه و توی ظرف نان بگذارید و درب ظرف را ببندید تا کمی نانها رطوبت کسب کنند . ولی باز هم کیفیتش خوب خوب نمیشهذ .... .
حذفممنون پگاه جون.چقدر خوشحالم که با سایت شما آشنا شدم.ایشالا همیشه موفق باشید و به این راه ادامه بدین.
پاسخحذفممنونم سوسن عزیز لطف دارید گلم :)
حذفپگاه جان حرارت از بالا و پايين باشه ؟ چند درجه ؟
پاسخحذفمی تونید هر دو درجه را روشن کنید یعنی اول درجه پایین که نوشتم 180 و بعد هم که نان پخت حرارت پایین را خاموش و گریل بالا را روشن کنید تا روی نانها طلایی بشه :)
پاسخحذفسلام عزیزم ممنون از پستهای علی شما بسیار آموزنده و مفیدهستند لطفا توضیح دهید منظورتان از خمیر مایه کدام است اینستان یست خوبه یا نه من کلا بلد نیستم یعنی این فوری یا معمولی
پاسخحذفاگر ممکن توضیح دهید تشکر میکنم عزیزم
سلام دوست عزیز منظورم خمیر مایه خشک است که پودر شکل است ولی می تونید از نوع خمیر مایه تازه هم در دستور استفاده کنید که شکلش مثل کره بسته بندی شده است و برای اینکه توی دستور استفاده کنید باید به میزان 20 گرم به مواد خمیر اضافه کنید .
حذفشرمنده منظورم از خمیر مایه خشک اینه که کدام مدلشو استفدکنم اونی که روش نوشته اینستان یست
حذفخوبه یا نه من مالزی هستم میخواین عکسشو براتون بفرستم
سلام عزیزم قیف ها ره به شکل راست بانم یا خابیده
حذفسلام دوست خوبم قیفها باید به صورت ایستاده باشه :)
حذفبله عزیزم منظور همون instant yeast است . :)
حذفسلام عزیزم ، مرسی بابت مهربونیت که وقت میذاری و آموزش های بی نطیری میدی.
پاسخحذففقط من خیلی غصه دارم چون گازم رو میزیه و فر ندارم ، نمیدونم این چیزای خوشمزه ای که با فر درست میشه ، تو ماکروفر هم میشه درستشون کرد یا نه ، اگه میشه با چه دستوری :(
سلام گلم خواهش می کنم :) بله تو مایکروفر هم میشه ولی متاسفانه من نمی دونم با چه قدرت و توانی می تونید این نانها را بپزید چون همیشه با فر کار کردم ببخشید در این زمینه نتونستم کمکی کنم :)
حذف