شیرینی بسبوسه مصری ( basbousa )
این شیرینی خوشمزه عربی در هر یک از کشورهای عربی به سبک خاص خودش درست میشه بعضی ها با شیر و یا بعضی با شیرخشک یا ماست این شیرینی را درست می کنن ... این دستوری که براتون می گذارم ، مدل مصری بسبوسه هست و امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید .
داستان عکس گرفتن از این بسبوسه ها هم تاریخیه برای خودش ...چون بار اول 30 تا عکس ازشون گرفتم و بعد برای انتقال عکسها به کامپیوتر، بجای کپی کردن عکسها ، همه رو کات کردم و یادم رفت پیست کنم و همه عکسا پرید و امکان برگشت هم نبود و دوباره مجبور شدم یه سری عکس دیگه بگیرم... گرچه فکر می کنم عکسهایی که پرید بهتر از اینها بود :(((( ولی حداقل یادم می مونه بجای کپی کردن هیچ عکسیو رو کات نکنم :)
مواد لازم برای شربت :
شکر 1 پیمانه
آب 1 پیمانه
آبلیمو 1 قاشق چایخوری
گلاب 1 قاشق مربا خوری
مواد لازم برای شیرینی بسبوسه :
آرد سمولینا 1 پیمانه
شکر 68 گرم
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
پودر نارگیل 1/2 پیمانه
تخم مرغ 1 عدد
کره آب شده و سرد شه 85 گرم
ماست 1/2 پیمانه
وانیل 1/3 قاشق چایخوری
بادام درختی خام 15 عدد
عکس آرد رو هم براتون گذاشتم تا هم ببیند سمولینا چه بافتی داره و هم اینکه من از چه مارکی برای تهیه بسبوسه استفاده کردم .
طرز تهیه بسبوسه :
آرد سمولینا وشکر و بیکینگ پودر و پودر نارگیل و تخم مرغ و و بعد کره آب شده را اضافه کنید کمی هم بزنید .
حالا ماست و وانیل را هم اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا یک دست شه . کف قالب 20*20 را با کره نرم شده خوب چرب کنید.
مواد بسبوسه را کف قالب به صورت یکدست پهن کنید و بعد روی ظرف را سلفون یا پلاستیک بکشید و ظرف را به مدت 2 ساعت توی یخچال بگذارید تا کاملا خودشو بگیره ....
در این فاصله بادم درختی خام را توی آب جوش بریزید و بعد از 3 دقیقه جوشیدن آبکش کنید و با فشار دست پوست بادمها را جدا کنید و به کناری بگذارید .
بعد از سپری شدن 2 ساعت بسبوسه را از یخچال درآورده و فر را توی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
حالا با یه چاقو به فاصله 4 سانتی متر روی بسبوسه خطهای افقی عمیق بکشید و بعد دوباره با فاصله 4 سانتی متری برشهای عمودی بزنید. می خوایم مربعهایی به اندازه 4*4 روی بسبوسه مانند تصویر ایجاد کنید. ( هر اندازه که دوست دارید می تونید برش بزنید من 4 سانتی متری زدم :) )
وسط مربعها را با بادام پوست کنده تزئین کنید. ظرف را توی فر بگذارید تا به مدت 35 تا 40 دقیقه بپزه و بعد گریل بالا را روشن کنید تا روی بسبوسه کمی برشته شه ( نمی خوایم زیاد روش برشته شه چون دوباره یه زمان پخت دیگه هم داره )
در این فاصله که بسبوسه توی فر هست ، شربت را درست کنید تا کاملا سرد شه می تونید قبل از اینکه مواد بسبوسه را توی یخچال بگذارید تا خنک شه شربت را درست کنید تا زمان کافی برای خنک شدن داشته باشه .....
شکر و آب را توی یه ظرف بریزید و روی حرارت بگذارید و اجازه دهید شکر حل شه و بعد از 5 دقیقه آبلیمو را اضافه کنید و اجازه بدید دوباره یه 5 دقیقه دیگه بجوشه و در آخر هم گلاب را اضافه کنید و بعد از 1 دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید. این شربت را به کناری بگذارید تا کاملا خنک شه .
بعد از پخت بسبوسه را از فر درآورده و همینطور که داغه شربت سرد را روش بریزید .و بعد دوباره بسبوسه را توی فر بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دیگه بپزه .. بعد از توی فر درآورده و اجازه دهید شیرینی در همون ظرف خنک شه و در آخر توی ظرف سرو بچینید و نوش جان کنید .... pegah
نکته : حتما حتما شربت باید سرد باشه و بسبوسه داغ تا شربت به خورد شیرینی بره ....