۱۳۹۴ شهریور ۳۱, سه‌شنبه

واویشکا vavishka


واویشکا vavishka 

هر چقدر از خوشمزگی این غذا بگم کم گفتم اونم با ماهی شور یا ماهی لوایی و ترب سفید و سبزی محلی تازهم باشه  که دیگه واقعا معرکه است یادمه مامان بزرگ شمالیم این غذا رو فقط با گوجه محلی تازه  و گوشت حسابی ساطوری شده درست می کرد  و توی غذا آب کمی می ریخت ،  ولی من جای دیگر در مهمانیها دیدم که این غذا رو آبدار به همراه تخم مرغ هم زده شده هم سرو می کنند پس باید بگم هر نقطه از گیلان این غذا رو به سبک خودشون درست می کنن ... که به هر حال خیلی خیلی عالیه و البته یکی از دلایل خوشمزگی دستپخت قدیمیا این بود که فقط بهش زردچوبه و فلفل سیاه می زدن و  با انواع ادویه های مختلف طعم اصلی این غذا رو خراب نمی کردن به شخصه دوست دارم فقط عین قدیمیا این غذا رو اونم با ادویه های ساده درست کنم چون بو و طعم خوشمزه گیلان رو زنده می کنه امیدوارم درست کنید و ازش لذت ببرید ...pegah

مواد لازم :

گوشت خورشتی 400 گرم
سیر 4 حبه ریز خرد شده
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
گوجه فرنگی 500 گرم خرد شده
رب 1 قاشق غذاخوری در صورت تمایل 
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

اول از همه گوشت رو خیلی ریز حتی از قیمه ای هم ریز تر ، خرد کنید .

گوجه فرنگی ها را هم با پوست ، ریز خرد کنید حالا اگه پوست گوجه رو تو غذا دوست ندارید پوست گوجه فرنگی رو بگیرید ولی  من  عین قدیمیا با پوست می گذارم که سلیقه ایه ...

حالا پیاز رو توی روغن داغ سرخ کنید وقتی طلایی شد سیر را اضافه کرده  یه تفت بدید به حدی که سیر سرخ شه ولی نسوزه بعد گوشت و زردچوبه و فلفل سیاه را به اون اضافه کنید و خوب تفت بدید تا رنگ گوشت عوض شه ، اگه دوست دارید،  رب گوجه اضافه کنید و یه تفت کوچک بدید و در ادامه گوجه فرنگی های ریز خرد شده را اضافه کنید سر دیگ را ببندید تا کمی بخار کنه و گوجه ها نرم شه بعد سر دیگ را باز کنید و با پشت قاشق گوجه ها را له کنید و در ادامه به اندازه 1 تا 2 لیوان آب به غذا اضافه کنید و سر دیگ را ببندید تا گوشتها بپزند .


بعد از اینکه گوشت پخت به آن نمک بزنید و خورشت را با ماهی لوایی یا ماهی شور  و پلو کته سرو کنید .. نوش جان ....pegah

نکته : این غذا رو با گوشت چرخکرده هم درست می کنن که اونم خوشمزه است ولی از نوع تنبلونه :)


۴ نظر: