ه‍.ش. ۱۳۹۳ دی ۱, دوشنبه

استیک ماهی با سس تمر هندی


براتون این بار یه غذای دریایی خوشمزه آوردم که هم تند و سریع حاضر میشه و هم برای اونایی که عاشق غذاهای دریایی هستند یه گزینه ایده آله مخصوصا که با سس تمر هندی سرو میشه .....از خواص تمر هندی براتون بنویسم که :

خاستگاهش  مناطق استوایی قارهٔ آفریقا است و امروزه نیز این گیاه در کشورهای آفریقایی به صورت خودرو می روید. تمر هندی صدها سال پیش از طریق کشتی به شبه‌ جزیرهٔ هند نیز منتقل شد و در آنجا پرورش یافت. پس از آن، این گیاه در سراسر مناطق گرمسیری آفریقا و آسیای شرقی، از جمله تایوان و حتی برخی نواحی چین , و ایالات آمریکای جنوبی  پخش شد.تمر هندی در دو نوع شور و شیرین در بازار ایران یافت می شود . که نوع شیرین آنرا در بسته بندی هایی مقوایی در بیشتر سوپر مارکتها یا میوه فروشی ها می توان یافت . در واقع این تمر هندی رسیده و شیرین تر است و به عنوان میوه مصرف می شود.ولی در ایران دو نوع تمر هندی ترش و کمی شور هم یافت می شود،  که یکی به رنگ قهوه ایی و دیگری به رنگ سیاه در بسته بندی های پلاستیکی است.جنوبی ها از نوع سیاه آن در انواع قلیه ، و از نوع قهوه ایی آن در تهیه انواع سس و چتنی و ترشی و خورشت و مخصوصا مزه دار کردن ماهی استفاده می کنند .


استیک ماهی با سس تمرهندی


مواد لازم :

 ماهی شیر 2 تکه
نمک  و فلفل سیاه به میزان لازم 
لیمو ترش یک عدد
مواد لازم برای سس تمر هندی:
تمر هندی 50 گرم
آب داغ یک  لیوان
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
فلفل قرمز یک قاشق چایخوری


اول از همه دو طرف ماهی شیر را با نمک و فلفل نیم کوب مزه دار کنید .
حالا توی ماهیتابه گریل یک قاشق غذاخوری روغن مایع بریزید و به مدت 3 دقیقه یک طرف ماهی را گریل کنید بعد ماهی را برگردانید و طرف دیگر آنرا نیز گریل کنید .
الان می توانید کمی روی ماهی آب لیموی تازه بچکانید تا ماهی مزه دار شود .در این فاصله که ماهی گریل می شود سس تمر هندی را درست کنید.


تمر هندی را در آب داغ حل کنید بعد از صافی رد کنید تا صاف و یک دست شود .آب تمر هندی را داخل ماهیتابه ریخته رب گوجه و فلفل قرمز تند را هم به آن اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت کم به مدت 5 دقیقه سس غلیظ شود. مقداری از سس را در بشقاب سرو بریزید و استیک ماهی را کنار آن قرار داده و با سالاد سبزیجات ( ذرت و نخود فرنگی و کلم بروکلی و هویج ) سرو کنید.نوش جان ......pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۳ آذر ۲۸, جمعه

شکلات انار


شکلات انار

فقط به این یاقوتهای کوچولو و خوشگل نگاه کنید، واقعا انار یه میوه بی نظیر و زیباست . این شکلات های خوشگل هم برای شب یلدا یه ایده زیبا و مناسبه .... امیدوارم این شب باستانی یکی از بهترین شب های عمرتون باشه مخصوصا  در کنار خانواده و فامیل... مهم نیست چند نفرید مهم اینه که همیشه جمعتون جمع باشه و این جشنهای زیبا رو هرگز فراموش نکنیم .


شکلات انار

مواد لازم :

انار قرمز دان شده  1 عدد بزرگ
شکلات چیپسی 200 گرم
کپسول کوچک 


بله با همین چند تا مواد لازم کوچولو می تونید سفره های یلداتونو زیبا تر و خوشمزه تر کنید.


اول از همه انارها را دان کنید و به کناری بگذارید.


شکلاتهای چیپسی را توی کاسه بریزید و توی مایکروفر به مدت 30 ثانیه بگذارید تا ذوب شه می تونید به روش بن ماری ( روی بخار آب ) هم اینکارو انجام بدید.


بعد کپسولهای کاغذی کوچک را توی قالبهای کاپ کیک بگذارید و یک قاشق چای خوری از شکلات ذوب شده کف کپسول بریزید و بعد روشو چند دانه انار بگذارید، سپس به صورت نا منظم باز روش شکلات بریزید و در آخر با چند دانه انار روشو تزئین کنید. به همین صورت همه کپسولها را پر کنید و به کناری بگذارید تا شکلات خودشو بگیره و سفت شه می تونید توی یخچال هم بگذارید . بعد از کپسول جدا کنید و در ظرف سرو بچینید . شب یلداتون خوش و خرم .... نوش جان ......pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۳ آذر ۲۲, شنبه

مربای به



مربای به 

واقعا هر میوه ای جای خودش ولی میوه" به " جایگاهش با بقیه متفاوته اگه رسیده و خوشمزه و مخصوصا اصفهانی باشه طعم و بوش معرکه است حالا مرباش هم که جای خود دارد. من همیشه مربای به رو بدون اضافه کردن" به دانه " می پختم ولی به پیشنهاد مامان خانم محترم که همیشه توی مرباش از دونه به استفاده می کنه و می گه طعم و غلظت عالی ای به مربا می ده، این بار منم از به دونه  استفاده کردم و باید خدمتتون عرض کنم که کاملا باهاش موافقم و امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید. درست کردن یه مربای به عالی یکم صبر و تحمل می طلبه و مطمئن باشید وقتی خوب دم بکشه و رنگ قرمز عالی اونو ببینید مشقات پختش یادتون می ره :)


مواد لازم :

به 500 گرم
شکر 500 گرم 
دانه به 8 تا 10 عدد
آب 2 لیوان ( 2 پیمانه )
آب لیموی تازه 1 قاشق غذاخوری


" به " رو بشویید و پوست بکنید و بعد به هر مدلی که دوست دارید برش بزنید ، پیشنهاد می کنم  از به هایی استفاده کنید که گوشت سفتی داشته باشند . من خلال های 0/5 سانتی متری زدم چون اگه خیلی نازک برش بزنید قبل از اینکه دم بکشه و قرمز شه زود می پزه و له میشه( البته با این روشی که من درست می کنم .)
بعد به ها را به همراه آب و شکر توی دیگ بریزید ( البته که درست کردن مربای به توی ظروف مسی توصیه می شه ولی من همینطور که در تصویر می بینید از یه ظرف استیل استفاده کردم پس یادتون باشه اگه خوب دم بکشه رنگ مورد نظر عالی رو بهتون می ده نگران دیگی که توش مربا رو می پزید نباشید :) )


حالا به دانه ها رو هم اضافه کنید . حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد . همینکه  به جوش آمد زیر حرارت را کم کنید و یک دم کنی روی سر دیگ بگذارید و اجازه دهید مربا یواش یواش دم بکشه . زمان دقیقی از پختش بهتون نمی دم چون زمان متفاوتی داره ولی همینکه مربا تون قوام لازم را پیدا کرد یک قاشق آبلیمو را توش بریزید و بعد از 5 دقیقه جوشیدن از روی حرارت بردارید.

حالا چطوری بفهمید که مربا قوام لازم را پیدا کرده : فقط کافیه یه لیوان آب سرد کنار دستتون بگذارید و یه مقدار کم از مربا توی لیوان بریزید اگه مربا توی آب پخش شد یعنی هنوز قوام لازمو پیدا نکرده ولی اگه منسجم به ته لیوان رفت قوام لازمو پیدا کرده ( اینم فوت کوزه گری درست کردن مربا :) ... نوش  جان ......pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۳ آذر ۱۹, چهارشنبه

آش سبزی شیرازی




آش سبزی شیرازی

برای من که عاشق آشپزیم، چشیدن و تجربه خوردن غذای شهرهای مختلف، همیشه در اولویته. مثلا وقتی به شیراز سفر می کنم، تمام حس و حال و هیجانم، غیر از دیدن اماکن تاریخی و بی نظیر شیراز، خوردن غذاهای محلی و از همه مهم ترآش سبزی معروف شیراز است . آن هم به عنوان صبحانه با نان سنگک گرم و پیاز داغ طلایی و خوش رنگ.

بله تعجب نکنید این آش را معمولا صبحانه می خورند و واقعا هم خوشمزه است. و اما حالا که هم هوا سرد شده و هم از شیراز دورم  و هوس خوردن این آش خوشمزه ، تمام فکر و خیالم را پر کرده  برای اینکه این حال و هوا کامل تر شه همچنان که این بیت معروف حافظ را با خودم زمزمه می کنم " خوشا شیراز و وضع بی مثالش     خداوندا نگه دار از زوالش " وارد آشپزخانه می شم  و شروع به درست کردن آش سبزی شیرازی می کنم .یادتون باشه شما هم موقع درست کردن آش حتما یه بیت شعر از شعرای بزرگ شیرازی بخونید تا حال و هواتون موقع درست کردن آش عوض شه :)) لطفا با من همراه باشید با دستور این آش خوشمزه که فقط با پیاز داغ تزئین و سرو می شود.

مواد لازم:

گوشت گوسفند 300 گرم
حبوبات ( عدس و نخود و لوبیا چیتی )  همه با هم 200 گرم
پیاز 2 عدد متوسط
برنج نیم دانه  2 پیمانه پلوپز
سبزی تره 150 گرم
سبزی ترخون 100 گرم
آب 2 لیتر
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم


یک پیشنهاد برای آن دسته از عزیزانی که با هضم حبوبات مشکل دارند، این است که " حبوبات را به مدت یک شبانه روز در آب بخیسانند و در این فاصله سه بار آب حبوبات را عوض کنند، با این کار بیشتر نفخ حبوبات گرفته میشود ". 


اول لوبیا چیتی و عدس و نخود را بخیسانید سپس آنها را بپزید و به کناری بگذارید . ( یادتون باشد هنگام پخت، به حبوبات نمک اضافه نکنید چون سفت می شه و زمان پختش افزایش پیدا می کنه ).

حالا برنج را هم با مقداری آب بپزید تا حسابی باز شود و لعاب پس دهد.

گوشت را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل و2  لیتر آب بپزید و به کناری بگذارید.


نیمی از حبوبات را به همراه گوشت پخته شده و برنج بکوبید. حالا مواد کوبیده شده و بقیه حبوبات و سبزی های خرد شده را به آب گوشت اضافه کنید . ( برای این آش لازم نیست سبزی ها را زیاد ریز خرد کنید).

در دیگ را ببندید و اجازه دهید آش جا بیفتد وهر از گاهی هم بزنید تا ته نگیرد، اگر آب آش کم بود در صورت لزوم مقداری آب داغ به آن اضافه کنید. در آخر هم نمک آش را اندازه کنید و بعد از 10 دقیقه از روی حرارت بردارید و در ظرف دلخواه ریخته و با پیاز داغ آنرا سرو کنید .( حالا شما هم مثل من می دانید این آش با نان سنگک داغ آن هم صبحانه چقدر می چسبد، نوش جان ).

نکته: آش آبادان هم خیلی شبیه به این آش درست میشه و تقریبا دستورشان یکی است .




ه‍.ش. ۱۳۹۳ آذر ۱۵, شنبه

سوپ خامه و کدو حلوایی ( pumpkin cream soup )

سوپ خامه و کدو حلوایی ( pumpkin cream soup )

فصل بسیار زیبای پاییز همچنان ادامه داره و کدوحلوایی هم یار آشنای این فصله.  یکی دیگه از پیشنهاد های من برای شبهای سرد پاییزی درست کردن این سوپ خامه ایی خوشمزه است و می تونه یه پیش غذای عالی و متفاوت برای یک مهمونی خوب و دوستانه باشه . از آنجایی که کدو حلوایی کمی شیرین است پس قاعدتا این سوپ طعم ملس و متفاوتی داره ترکیب جوانه گندم ارزش غذایی این سوپ را بالا برده و همچنین اضافه کردن خامه می تونه کمی از شیرینی این سوپ کم کنه و مخصوصا  من که  دور غذاهای شیرین همیشه یه خط قرمز می کشم و ازشون فراریم اعتراف می کنم که خوشمزه بود و خدا رو شکر آرتا کوچولو ( پسرم) عاشقش شد. فقط  از شانس من وسط درست کردن سوپ شارژ دوربینم تموم شد و نصف مراحل بدون عکس موند :))  امیدوارم شما هم درست کنید و از طعم عالی و متفاوت این سوپ خوشمزه لذت ببرید....pegah



مواد لازم:

سیب زمینی نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
هویج نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
آب مرغ ( استاک مرغ ) 3 پیمانه
پیاز نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
جوانه گندم یک دوم پیمانه
جعفری ریز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه  3 قاشق غذاخوری 
پودر پاپریکا 1 قاشق مربا خوری
روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم


ابتدا  پیاز خرد شده را در روغن زیتون تفت دهید تا نرم و سبک شود . بعد  سیب زمینی، هویج و جوانه گندم را به همراه پودر پاپریکا، زردچوبه، نمک و فلفل به پیاز اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید .حالا  پوره کدو حلوایی و استاک مرغ  را هم اضافه کنید و اجازه دهید سوپ به مدت 45 دقیقه بپزد .


 سوپ پخته شده را در دستگاه غذا ساز بریزید و آنرا پوره کنید دوباره  سوپ  را درون دیگ بریزید و به آن خامه و جعفری خرد شده، اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه آنرا سرو کنید.... نوش جان ....pegah

نکته: ادویه پاپریکا را می توانید از عطاری ها یا سوپر مارکت های بزرگ تهیه کنید.

نکته: در صورتیکه جوانه گندم در دسترس نبود می تواند بلغور یا پرک گندم را جایگزین کنید .