ه‍.ش. ۱۳۹۳ تیر ۸, یکشنبه

پاکوره تره ( پکاره/ پاکورا )



پاکوره تره 

تو خانواده جنوبی ما این غذا یکی از بهترین و خوشمزه ترین غذاهاست مخصوصا که دور هم جمع شیم و برای عصرونه یا شام خودمونی این غذا رو درست کنیم البته حتما باید دو تا نکته مهم رعایت بشه یکی اینکه  باید حتما توش از سبزی تره استفاده شه و حتما به حدی تند باشه که اشکمونو در بیاره یا به قول خودمون ( تشمون بزنه  ( یعنی آتیشمون بزنه )  ) :))))) این دستوریه که ما باهاش پاکوره درست می کنیم...... ممکنه تو بقیه خانواده ها به یه سبک دیگه این غذای هندی خوشمزه را درست کنن ......... به هر حال امیدوارم این دستور را درست کنید و ازش لذت ببرید .

مواد لازم:

آرد نخودچی 1 پیمانه
آرد ساده 1 پیمانه
نمک و زردچوبه به میزان لازم
فلفل قرمز به میزان زیاد :)
بیکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری سر پر ( می تونید بجای بیکینگ پودر از 1 قاشق چایخوری سر پر جوش شیرین هم استفاده کنید )
تره خرد شده 1 پیمانه
پیاز ریز خرد شده 1 عدد کوچک
آب به میزان لازم 


توی یک کاسه بزرگ آرد نخودچی و آرد ساده و ادویه ها و بیکینگ پودر را با هم خوب مخلوط کنید تا یه دست شه بعد آب را کم کم به مواد اضافه کنید و مدام هم بزنید تا به غلظت مطلوب برسه که می تونید تو عکس ببنید .... غلظت مواد باید  به اندازه ایی باشه که نه سفت و نه شل باشه .


حالا تره خرد شده و پیاز ریز خرد شده را بهش اضافه کنید و هم بزنید . 


توی یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و اجازه بدید تا داغ بشه و بعد از مواد پاکوره یک قاشق غذاخوری سر خالی بردارید و توی روغن بریزید تا سرخ  شه . ( یادتون باشه از مواد به مقدار زیاد توی روغن نریزید که وسط پاکوره نمی پزه و خام می مونه )


حالا پاکوره های سرخ شده را روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته بشه و بعد نوش جان کنید .. pegah

نکته : من این غذا را با چتنی گشنیز هندی سرو کردم که می تونید اینجا دستورشو ببینید .

نکته: حتما با حرارت ملایم این غذا را بپزید تا حسابی مغز پخت شه :)


ه‍.ش. ۱۳۹۳ تیر ۳, سه‌شنبه

کیک لیموی فرانسوی


کیک لیموی فرانسوی

یکی از کیکهای بسیار معروف فرانسویی است که در واقع یه جور کیک کره ایی محسوب میشه و طعمی بی نظیر، و یه بافت نرم و سبک داره و طعم لیمو، مزه معرکه ایی بهش می ده ...... من برای تزئین روی کیک از گاناش که می تونید دستورش  رو اینجا ببنید و خامه فرم گرفته و گیلاس استفاده کردم .امیدوارم درست کنید و لذت ببرید . ( همه اندازه ها برای این کیک  به گرم است چون طبق معمول همیشه که می گم.... برای درست کردن انواع کیک و شیرینی به گرم کار کنید بهتره و مخصوصا اینکه کیکتون کره ایی هم باشه چون به اندازه گیری دقیق تری نیاز داره پس لطفا ازم نخواهید که اندازه ها را به پیمانه براتون بنویسم که یه جور جنایت در حق این کیک خوشمزه است :) )

آرد 240 گرم
پودر قند 160 گرم
کره ذوب شده و سرد شده  180 گرم
تخم مرغ 4 عدد
شیر 2 قاشق غذاخوری
رنده پوست لیمو ترش 1 قاشق غذاخوری
وانیل 1/6 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تزئین :

خامه فرم گرفته 
گیلاس ( یا هر میوه ایی که تمایل دارید )
ترافل های رنگی 


فر را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید.
قالب مخصوص کیکتان را با کمی روغن مایع چرب کنید و به کناری بگذارید .
آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید .



حالا تخم مرغها و پودر قند را را توی کاسه همزن بریزید و خوب هم بزنید تا پفکی و کرمی رنگ بشه .
بعد وانیل و رنده پوست لیمو و شیر را هم اضافه کنید و کمی با قاشق هم بزنید تا یکنواخت شه .


بعد کره ایی که ذوب کرده بودید و به کناری گذاشته بودید که سرد بشه را بهش اضافه کنید و در آخر هم آرد و بیکینگ پودر را اضافه کنید و با دور کم همزن یکم هم بزنید تا مواد کیکتان یکنواخت شه . ( نیازی به همزدن زیاد مواد نیست چون همینطور که همیشه می گم کیکهای کره ایی نباید زیاد هم بخورن وگرنه روغن می ندازن و کیفیتشون را از دست می دن ) .


حالا مواد کیک را توی قالب که از قبل چرب کردید بریزید و قالب را توی فر بگذارید تا به مدت 20 تا 25 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندون را تو کیک فرو کنید و تمییز بیرون بیاد بپزید .


کیک پخته شده را از فر  درآورده و به کناری بگذارید تا هم سرد شه و هم راحت از قالب جدا شه .بعد گاناش را آماده کنید و روی کیک سرد شده بریزید تا تمام قسمتهای کیک با گاناش پوشیده شه و با خامه فرم گرفته و گیلاس  روی کیک را تزئین کنید و در آخرهم یکم ترافل برای زیبایی کار روش بپاشید . نوش جان ...........pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۳ خرداد ۲۸, چهارشنبه

کوکوی گوشت و نخود فرنگی

کوکوی گوشت و نخود فرنگی

می دونید یکی از مزیتهای اینکه آدم دوستای هنرمند و آشپز داشته باشه چیه ؟؟؟؟ خوب جوابش اینه ..... علاوه بر لذت بردن از وجود مهربون و محترم شون ، چیزای جدید و خوشمزه هم ازشون یاد میگیره ... منم این کوکوی محشررررررر  ( هر چی بگم کم گفتم ... فقط باید امتحان کنید تا باورتون شه :) ) را از یه دوست عزیز که خونه اشون دعوت بودم یاد گرفتم باید یه تشکر ویژه از" تهامه " مهربونم  داشته باشم  بابت دستور عالی و بی نقص این کوکوی خوشمزه ...... البته با اجازه از ایشون من مقدار مواد را کم کردم و کمی هم ادویه  به کوکو اضافه کردم که خیلی خیلی خوشمزه شد ...امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم :

گوشت چرخکرده 350 گرم
نخودفرنگی پخته شده  1 پیمانه ( می تونید از کنسرو نخودفرنگی هم استفاده کنید. )
گوجه 1 عدد کوچک و رنده شده 
پیاز 1 عدد کوچک و رنده شده 
تخم مرغ 6 عدد
زردچوبه و ادویه گوشت و پودر لیمو عمانی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم



اول از همه  گوشت چرخکرده و گوجه رنده شده و پیاز رنده شده  و نمک و فلفل و زردچوبه را توی کاسه بریزید و خوب هم بزنید . حالا بدون اینکه  توی ماهیتابه روغن بریزید  ، همه مواد را توی ماهیتابه ریخته و زیر حرارت را کم کنید و اجازه دهید آب مواد کشیده بشه و بعد بقیه ادویه ها یعنی ادویه گوشت و پودر لیمو عمانی و فلفل قرمز را هم اضافه کنید و اجازه بدید تا گوشت بپزه ( اصلا لازم نیست روغن بریزید چون نمیخوایم گوشت را سرخ کنیم ، فقط می خوایم آب مواد گرفته شه .)


وقتی آب گوشت حسابی کشیده شد و مواد خشک شد از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا کاملا سرد شه .


بعد از سرد شدن ، مواد گوشتی را توی کاسه بریزید و نخود فرنگی و تخم مرغها را هم بهش اضافه کنید و نمک غذا رو اندازه کنید و خوب هم بزنید تا پف کنه ( می تونید تخم مرغها را توی یک کاسه جدا خوب هم بزنید و بعد به مواد گوشت و نخود اضافه کنید . )

حالا توی ماهیتابه روغن بریزید و کوکو را یکسره توی ماهیتابه پخش کنید  و هر دو طرفش را سرخ کنید. و بعد هم تو ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید ..... pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۳ خرداد ۲۲, پنجشنبه

اشترودل سیب


اشترودل سیب

به به .....یه شیرینی و دسر خوشمزه مخصوصا وقتی خمیرشو هم خودتون درست کرده باشید دیگه زیادی خاص میشه :) برای مواد میانی اشترودل از هر نوع میوه ایی که دوست دارید می تونید استفاده کنید فقط حتما طبق دستور یکم پودر نان بهش اضافه کنید تا وقتی که اشترودل را توی فر می گذارید و میوه ها پخته میشن اون پودر نان آب اضافی میوه ها را جذب کنه و خمیرتون را خیس و شل نکنه !!! در کنارش هم می تونید خامه فرم گرفته یا بستنی  بگذارید ( که البته تو گرمای هوا موقع عکس گرفتن بستنیم یکم آب شد . )  .... امیدوارم درست کنید و لذت ببرید....pegah

مواد لازم :

خمیر اشترودل ( که می تونید اینجا دستورش را ببینید. )( در صورت تمایل می تونید از خمیر هزارلا یا فیلو هم استفاده کنید. )
سیب 4 عدد
دارچین 1 قاشق مرباخوری
شکر 1/3 پیمانه
کره ذوب شده ( 1/3 پیمانه )

فر را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.




سیب ها را پوست بکنید و به اندازه نصف بند انگشت مکعبی خرد کنید .

حالا سیبهای خرد شده را توی یک کاسه بریزید و دارچین و شکر و پودر نان را هم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا با هم خوب مخلوط بشن.

 خمیر را که طبق دستوری که قبلا گفته بودم و می تونید اینجا دستورش رو ببینید، درست کنید و روی یک پارچه تمیز خوب باز کنید .
روی خمیر را هم می تونید هم روغن مایع بمالید و هم کره ذوب شده . پس روی خمیر را به کره ذوب شده آغشته کنید.
بعد روی لبه خمیر (مانند تصویربالا  ) مقداری از مخلوط سیب و دارچین  بریزید.


 بعد یک لا خمیر را روی مواد آورده و در ادامه دو طرف خمیر را روی مواد تا بزنید تا موقع رول کردن مواد از دو طرف خمیر بیرون نریزه و به کمک همون پارچه ایی که زیر خمیر بود ، خمیر را رول کنید .


روی خمیر رول شده را با کمی کره ذوب شده رومال کنید و خمیر را توی سینی و سینی را توی فر بگذارید تا به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که زیر خمیر کمی برشته بشه ، بپزید. می تونید بعد از پخت گریل بالای فر راروشن کنید تا روی اشترودل هم کمی برشته شه.... بعد از توی فر درآورده و توی ظرف سرو بگذارید و روی اشترودل سیب کمی پودر قند بپاشید و در کنارش خامه و یا بستنی سرو کنید .... نوش جان ..... pegah


خمیر اشترودل



خمیر اشترودل

این دستوری که براتون می نویسم یکی از انواع  دستورهای  سنتی  خمیر اشترودله.... که اصالتا اطریشیه و با انواع اشترودل که با خمیر فیلو یا هزارلا ، در بقیه کشورها درست میشه متفاوته شما می تونید برای غذا مقدار  پودر قند گفته شده در دستور خمیر را حذف کنید و برای شیرینی هم از همون مقدارپودر قند گفته شده در دستور  استفاده کنید . این خمیر بعد از پخت بسیار ترد و شکننده است و این نشون دهنده اینه که خمیر را خوب درست کردید و خوب پهن کردید .من از این خمیر هم برای غذا استفاده کردم و هم برای شیرینی که می تونید دستور اشترودل سیب را اینجا ببینید و در روزهای آتی دستور یه غذا با  این خمیر را براتون خواهم گذاشت ..البته راحترش اینه که از خمیرآماده هزارلا استفاده کنید ولی راستش من از این خمیر بیشتر راضی بودم تا خمیر آماده فیلو یا هزارلا ....که این سلیقه اییه و امیدوارم شما هم این خمیر را استفاده کنید و خوشتون بیاد. ....pegah

مواد لازم:

آرد  2 و 1/2 پیمانه  (  هر پیمانه آرد 125 گرم است ( خودتون دیگه اندازه آرد رو حساب کنبد :) ) البته میزان آرد تقریبی است .
تخم مرغ 3 عدد
روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1/2 قاشق چایخوری
آب 1/4 پیمانه ( میزانش تقریبی است )
نمک 1/3 قاشق چایخوری
پودر قند 1 قاشق غذاخوری ( در صورتیکه این خمیر را برای غذا درست می کنید ، پودر قند را حذف کنید )



آرد را یکبار الک کنید و توی یک کاسه بزرگ بریزید بعد نمک و بیکینگ پودر را هم بهش اضافه کنید و هم بزنید و به کناری بگذارید.

تخم مرغها را توی یک کاسه دیگه بشکنید و به آن پودر قند و روغن مایع را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود .



حالا  تخم مرغ هم زده را توی آرد بریزید و کمی با هم مخلوط کنید... و بعد آب را کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع بشه ( نیازی نیست همه آب را اضافه کنید به اندازه ایی که خمیر جمع بشه کافیه.... بسته به نوع آردها ممکنه به میزان بیشتر یا کمتری آب برای جمع کردن خمیر نیاز داشته باشید  ) در کل خمیر حاصله نباید به دست بچسبه و حسابی ورز بدید تا از حالت خشکی در بیاد و نرم و لطیف بشه ( من حدود 5 تا 8 دقیقه با این دستهای نازنین ورز دادم شما می تونید از دستگاه هم استفاده کنید ... من می خواستم زیادی سنتی عمل کنم :)))) )

 ( اگه خمیرتون هم شل بود نترسید یکم دیگه آرد بهش اضافه کنید البته نه زیاد که خمیر خشک شه به اندازه ایی که خمیر به دست نچسبه )

این خمیر خوشگل و نرم را توی پلاستیک فریزر بگذارید و توی دمای آشپزخانه حداقل حدود 1 ساعت بهش استراحت بدید .
بعد از اینکه زمان استراحت خمیر تمام شد یه پارچه تمیز روی میز یا سطح کارتون  پهن کنید و خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و یه قسمت را به کناری بگذارید و قسمت دیگر را روی پارچه قرار بدید. 

(اینم از خمیری که  دارم می کشمش تا نازک بشه وسطهای کار ازش عکس گرفتم )

حالا با وردنه حسابی بازش کنید و بعد با دست خیلی نرم و لطیف طوری که خمیر پاره نشه از همه طرف خمیر را بکشید تا نازک بشه هر چی نازک تر باز کنید خمیر لایه هاش بیشتر میشه و تردی خمیر بعد از پخت هم بیشتر میشه .... در آخر هم با برس کمی روغن مایع روی خمیر بمالید و این خمیر الان آماده است تا با انواع مغزها و میوه ها پر شه و یه اشترودل خوشمزه باهاش درست کنید. ... نوش جان .......pegah

نکته : اگه خمیر را حسابی هم باز نکنید مشکلی پیش نمیاد . ولی معمولا برای شیرینی نازک نازک بازش می کنن.

نکته : من با این مقدار مواد گفته شده در دستور 4 تا اشترودل سیب درست کردم . چون برای غذا معمولا زیاد خمیر اشترودل را باز و نازک نمی کنم ....

نکته : یادتون نره اگه از این دستور برای غذا استفاده می کنید میزان پودر قند گفته شده در دستور را حذف کنید.