۱۳۹۳ فروردین ۱۰, یکشنبه

نان پر شده با سبزیجات


 نان پر شده با سبزیجات

 مواد لازم :

خمیر  که می تونید اینجا دستورش را ببینید.

مواد لازم برای توی نان :

اسفناج آبپز شده و آب گرفته 1 پیمانه
گوجه ریز خرد شده 2 عدد متوسط
قارچ 1/2 پیمانه
پیاز 1 عدد متوسط و ریز خرد شده
نمک و فلفل به میزان لازم
ادویه و زردچوبه به میزان لازم

مواد لازم برای رومال نان :

زرده تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری
کنجد برای تزئین

ابتدا خمیر را طبق روش گفته شده در اینجا تهیه کنید.

در فاصله ایی که خمیر استراحت می کنه مواد توی نان را درست کنید.

پیاز ریز خرد شده را توی مقدار کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود بعد ادویه  و قارچ را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب اضافی قارچ گرفته شود . حالا گوجه خرد شده و اسفناج را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید و نمک و فلفل آنرا اندازه کنید و به کناری بگذارید تا سرد شود.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد پف آنرا با مشت بخوابانید و مقدار از خمیر بردارید و به صورت مستطیل یا بیضی مانند تصویر باز کنید .

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید .
سینی فر را چرب کنید.


حالا مانند تصویر ،  6 سانتی متر از هر طرف خمیر را با چاقو برش بزنید .

وسط خمیر را  با مواد سرد شده سبزیجات پر کنید .


و به صورت ضرب در گوشه های خمیر را روی هم بیاورید.

خمیر پر شده را توی سینی فر چرب شده بگذارید .

در یک کاسه زرده تخم مرغ و شیر را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

حالا روی خمیر پر شده را با تخم مرغ رومال کنید و روی آنرا با کنجد تزئین کنید .

سینی را توی فر بگذارید تا به مدت 25 تا 30 دقیقه یا تا زمانی که نان بپزد توی فر بماند و برای خوش رنگ شدن خمیر 5 دقیقه پایانی پخت ،  فر را خاموش کنید و گریل بالای فر را روشن کنید و اجازه دهید روی نان برشته و خوش رنگ شود. نوش جان ....pegah

۱۳۹۳ فروردین ۸, جمعه

ترشی مخلوط

 ترشی  مخلوط
 

مواد لازم:

هویج 4 عدد بزرگ
گل کلم 1 عدد
کرفس 1 عدد متوسط
بادمجان 5 عدد
سیب زمینی یارالماسی ( در صورت تمایل و اگه درد دسترس بود. ) 300 گرم
فلفل سبز 100 گرم
سبزیهای معطر ( نعنا و ترخون و گشنیز ) به میزان لازم 
تخم گشنیز و سیاهدانه به میزان لازم
سرکه به میزان لازم

ادویه ها :

زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
فلفل قرمز 1 قاشق غذاخوری
ادویه ترشی 2 قاشق غذاخوری ( این ادویه را می تونید از سوپر مارکتهای بزرگ تهیه کنید )
نمک به میزان لازم



همه سبزیجات را بشویید و بگذارید کاملا خشک شود . بعد همه سبزیجات را به اندازه دلخواه خرد کنید من ریز خرد کردم .
توی یک کاسه بزرگ همه سبزیجات ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید


 حالا ادویه ها را با هم مخلوط کنید و ادویه ها را هم روی سبزیجات ریز خرد شده  بریزید و خوب مخلوط کنید .


همه مواد ترشی را توی ظرف استریل و کاملا خشک مخصوص ترشی بریزید و بعد سرکه به مواد اضافه کنید به اندازه ایی که روی مواد را بپوشاند و بعد درب ظرف را بسته و در جای خنک و دور از نور خورشید نگه داری کنید بعد از  1 یا 2 روز دوباره درب ظرف ترشی راباز کنید و کمی دیگه سرکه به آن اضافه کنید چون تو این فاصله سرکه به خورد مواد میره . بعد از 1 ماه ترشی آماده است ... نوش جان ....pegah


۱۳۹۳ فروردین ۵, سه‌شنبه

نان ذرت سرخ شده ( hushpuppy )


 نان ذرت سرخ شده  ( hushpuppy )

این اسنک  در واقع یه پیش غذای  آمریکایی است که بیشتر در شمال آمریکا درست میشه و در کنار غذاهای دریایی و یا غذاهایی که روی BBQ درست میشه سرو میشه و بسیار خوشمزه است . در این دستور می تونید از شیر و یا  از باتر میلک و یا حتی آب هم  استفاده کنید و یا می تونید بنا به ذائقه اتون توی " هاش پاپی " از پیازچه یا پیاز ریز خرد شده و یا سیر هم استفاده کنید و یا کلا ساده بدون سبزیجات ذکر شده آنرا درست کنید. من این پیش غذا را با دو نوع سس سرو کردم یکی سس تند فلفل قرمز و یکی هم چتنی گشنیز که بسیار خوشمزه بود امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم :

آرد ذرت 1 پیمانه
آرد سفید 1/2 پیمانه
شیر 1/2 پیمانه
جوش شیرین 1/4 قاشق چایخوری
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
پیازچه 1/4 پیمانه ( ریز خرد شده )
فلفل سبز تند 1 عدد ( ریز خرد شده )
نمک و فلفل به میزان لازم



در یک کاسه شیر و تخم مرغ را با هم خوب هم بزنید .

در یک کاسه دیگه آرد ذرت و آرد سفید و جوش شیرین و نمک و فلفل و پیازچه  و فلفل سبز ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید .


حالا شیر را کم کم به آردها اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم خوب مخلوط بشه باید غلظت مواد تقریبا زیاد باشه نه زیاد سفت و نه زیاد شل و روان باشه.

از مواد به اندازه 1 قاشق مربا خوری  بردارید و توی روغن داغ بریزید و بگذارید تا سرخ شود .از مواد به میزان زیاد توی روغن نریزید چون وسط نان نپخته و خام می مونه به مقدار کم توی روغن بریزید تا با حرارت ملایم کاملا مغز پخت شود.و بعد روی دستمال آشپزخانه گذاشته و اجازه دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود و نوش جان کنید.... pegah

۱۳۹۳ فروردین ۴, دوشنبه

چتنی گشنیز هندی ( Coriander chutney )

چتنی گشنیز هندی  ( Coriander chutney )  

یکی از بهترین و خوشمزه ترین چاشنی هایی که تا به حال با اسنک های هندی امتحان کردم این چتنی خوشبو و خوش طعم و بینهایت تند و تیز هندی است و اگه عاشق چاشنی های تند هستید این چتنی بهترین گزینه است . چتنی گشنیز هندی انواع و رنگهای متفاوتی داره از سبز کم رنگ گرفته تا سبز پر رنگ و گاهی هم زرد رنگ .....که البته بیس اصلیش فلفل و گشنیز است و در بعضی از موارد از نارگیل و یا دال ( عدس و لپه ) و یا نعنا و کمی گوجه هم توی دستور این چتنی ها استفاده میشه.... این دستوری که براتون می گذارم یکی از انواع مختلف چتنی کلاسیک هندی است .  :)

مواد لازم :

گشنیز تازه 200 گرم
فلفل چیلی سبز 4 عدد ( اگه زیاد تندی نمی خورید میزان فلفل را کمتر کنید )
آب لیموی تازه 1/4 پیمانه
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم
پیاز 1 عدد کوچک
سیر 4 حبه متوسط
پوره زنجفیل تازه 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز 1 قاشق مربا خوری



همه موارد را توی دستگاه غذاساز بریزید  و حسابی پوره کنید و اگه چتنی کمی سفت  بود مقدار کمی آبلیمو به آن اضافه کنید و بعد همرا با کباب یا اسنکهای سرخ شده هندی که تعدادی از آنها توی وبلاگ هست نوش جان کنید  .... pegah

اسنکهای پیشنهادی :

اسنک سوخاری هندی (aloo bonda ) 
توپ سیب زمینی سوخاری 
هش پاپی (نان ذرت سرخ شده آمریکایی ) ( hushpuppy )

نکته : هم می تونید این چتنی را خشک درست کنید و هم با اضافه کردن کمی آبلیمو بیشتر از میزان مواد لازم آنرا رقیق تر کنید .

نکته : این چتنی را توی یک ظرف در بسته شیشه ای تا 1 هفته میتونید توی یخچال و به مدت 1 تا 2 ماه توی فریزر نگه داری کنید .حتی می تونید این چتنی را توی قالبهای یخ بریزید و بگذارید توی فریزر تا به صورت قالبی یخ بزنه البته رنگ آن کمی تره می شود .  :)

۱۳۹۳ فروردین ۲, شنبه

شیرینی نارگیلی

شیرینی نارگیلی

یکی از شیرینی های معروف عید نوروز این شیرینی خوشمزه و معرکه است که یکم درست کردنش قلق می خواد ولی با یکم دقت و رعایت تمام نکات ذکر شده می تونید به نتیجه عالی برسید :)  امیدوارم درست کنید و از مزه خوبش لذت ببرید .

مواد لازم :

پودر نارگیل چرب 125 گرم
شکر 200 گرم
روغن مایع 75 گرم
سفیده تخم مرغ 3 عدد
آب لیموترش 1/2 قاشق چایخوری
وانیل نوک قاشق چایخوری
ابتدا شکر و پودر نارگیل و وانیل و نیمی از سفیده تخم مرغ و نیمی از روغن  را توی دستگاه غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید تا یکدست و لطیف شود.
حالا مواد پوره شده را توی یک دیگ مناسب بریزید و دیگ را روی حرارت کم قرار بدید و مواد را هم بزنید تا مواد کمی نرم شود .

حالا بقیه سفیده تخم مرغ و روغن و آب لیموترش را اضافه می کنیم  و خوب هم می زنیم .( یه نکته خیلی مهم در مورد این شیرینی اینه که باید مواد گرم بشه به حدی که دستت را نسوزونه برای همین حرارت را کم کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط بشن و مواد گرم بشه نه داغ ) 
بعد مواد گرم و مخلوط شده را از روی حرارت بردارید و به کناری بگذارید تا سرد بشه . ( حتما وقتی کاملا خنک شد ازش استفاده کنید ).
فر را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید .

کف سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید .
حالا هم با قاشق و هم می تونید از قیف با ماسوره ساده استفاده کنید . مایه شیرینی را توی قیف بریزید و با فاصله روی سینی فر بریزید و سینی را توی فر گذاشته تا به مدت 15 دقیقه یا تا زمانی که کمی زیر شیرینی ها طلایی شود بپزد و بعد برای خوش رنگ شدن روی شیرینی می تونید گریل بالای فر را روشن کنید و به اندازه ایی که روی شیرینی ها طلایی شود آنها را بپزید .
بعد بگذارید شیرینی نارگیلی خنک شود و از روی کاغذ روغنی جدا کنید و توی ظرف سرو بچینید . نوش جان .....pegah
نکته مهم : هم زدن مواد روی حرارت یکی از مهمترین مراحل درست کردن یه شیرینی نارگیلی عالی و خوشمزه است پس خوب هم بزنید و حرارت حتما حتما ( خیلی تاکیدی ) کم باشه و داغی مواد توی دیگ به اندازه ایی باید باشه که دست رو نسوزونه و نجوشه 

نکته مهم : بعد از اینکه مواد شیرینی نارگیلی توی دیگ خنک شد اگه مواد سفت بود کمی سفیده تخم مرغ به آن اضافه کنید بسته به سفتی از 1 یا 2 قاشق سفیده می تونید استفاده کنید.
اگه مواد شیرینی نارگیلی شل بود از 1 قاشق غذاخوری آرد برنج برای برای سفت تر شدنش استفاده کنید . البته بسته به میزان شلی مواد از آرد برنج استفاده کنیدحتما نباید 1 قاشق غذاخوری آرد برنج را توی شیرینی بریزید . 
نکته : دو نوع پودر نارگیل توی بازار موجوده که یکی خشک و دیگری چرب است برای این شیرینی حتما حتما از نوع چرب استفاده بشه 




۱۳۹۲ اسفند ۲۶, دوشنبه

آش گوشت بوشهری

آش گوشت بوشهری

یه آش بینهایت خوشمزه و بینهایت معروف.... یادآور خاطرات خوب و شیرین بوشهر برای من.. البته بیشتر این آش را در مراسم های مذهبی به عنوان نذری می پزن ...مخصوصا تاسوعا و عاشورا ......  ولی برای من که از دیار دورم خوردنش هر وقت از سال باشه لذت بخشه  :)

 قدیما توی این آش از ترخون استفاده نمیشد و معمولا این آش را ساده بدون پیاز داغ و سیر داغ و نعنا داغ سرو می کردن ولی جدیدا برای اینکه مزه خیلی بهتری بگیره توی این آش کمی ترخون هم اضافه می کنن وبا کمی پیاز داغ نوش جان می کنن ( خوب گاهی وقتها غذاهای سنتی هم با تغییر سلیقه ها ...تغییر می کنه )  تنها حبوباتی که توی این آش بکار میره لوبیا قرمزه .امیدوارم این آش خوشمزه را درست کنید و از مزه معرکه اون مثل من لذت ببرید.

موادلازم :

برنج نیم دانه محلی 200 گرم
لوبیا قرمز 250 گرم
گوشت 300 گرم
قلم 1 عدد کوچک ( یا نصف یه قلم  ) ( ریختن قلم اختیاری است من برای خوشمزه تر شدن آش ریختم )
پیاز 1 عدد بزرگ و ریز خرد شده
سبزی ( تره و شوید 200 گرم ) ( ترخون خشک یا تازه 2 قاشق غذاخوری )
ادویه ( ادویه گوشت و زردچوبه ) به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم


ابتدا لوبیا قرمز را جداگانه بپزید و به کناری بگذارید.

برنج را همراه گوشت و قلم و پیاز و ادویه ها و فلفل  توی دیگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزه و برنج حسابی باز بشه و لعاب پس بده .

 
گوشت و قلم پخته شده را از توی دیگ درآورده و قلم را به کناری بگذارید و گوشتها را با گوشت کوب بگوبید تا ریش ریش بشه ( برای اینکه آشتون کش بیاد گوشت را حتما با گوشت کوب بکوبید )


لوبیا قرمز را هم با گوشت کوب بکوبید .

حالا گوشت و لوبیا کوبیده شده را به آش اضافه کنید. و کمی هم بزنید تا توی آش باز بشه و آشتون یکدست بشه .

الان وقت اضافه کردن سبزی به آش است و بعد از اینکه سبزی را اضافه کردید کمی هم بزنید و نمک و فلفل  آش را اندازه کنید و بگذارید یواش یواش آش جا بیفته و غلیظ و کشدار بشه بعد هم توی ظرف سرو کشیده و به همراه مقداری پیاز داغ نوش جان کنید.....pegah

بادام سوخته

بادام سوخته

این اولین باری بود که این شیرینی آسون و خوشمزه را درست می کردم و باید بگم من که زیاد اهل خوردن شیرینی نیستم .....نصف  این شیرینی  را به تنهایی خوردم :)))) می تونید به غیر از بادام از پسته یا گردو و یا بادام هندی و .... هم استفاده کنید ولی اصلش با بادام درختی است :)


مواد لازم:

بادام خام درختی  200 گرم
شکر 150 گرم

سینی فلزی را با روغن چرب کنید و به کناری بگذارید.

نصف شکر را توی یک تابه مناسب بریزید و آنرا روی حرارت کم قرار دهید و بگذارید شکر کارامل شود . شکر را هم نزنید تابه  را بچرخانید تا همه شکر تبدیل به کارامل شود .بعد نصف دیگر شکر را هم اضافه کنید و دوباره تابه را بچرخانید تا باقی شکر هم  کاراملی شود . حالا بادامها را کم کم به کارامل اضافه کنید و هم بزنید . و بلافاصله توی سینی چرب شده بریزید .....اجازه دهید سرد شود و بعد بادامها را از هم جدا کنید و نوش جان کنید .

۱۳۹۲ اسفند ۲۲, پنجشنبه

کباب تابه ای با سماق



کباب تابه ای با سماق 

راستش نمی دونستم اسم این غذا را دقیقا چی بنویسم  کباب سماقی یا کباب تابه ای سماقی و یا ..... بیشتر دوستان این غذای خوشمزه را به روش خودشون و معمولا با کمی پیاز رنده شده درست می کنن که جا داره از کباب تابه ای های خوشمزه مامانم یاد کنم که مزه بی نظیری داره ... منم امروز  یه تغییرات کوچک توی دستور کباب تابه ای دادم که به نظرم مزه کباب تابه ای را خیلی خوشمزه تر کرد پس حتما درست کنید و از مزه متفاوت و خوب این غذا مثل من  و خانواده ام  لذت ببرید . :)

مواد لازم :

گوشت چرخکرده 400 گرم و دو بار چرخ شده 
پیاز 1 عدد کوچک (  ریز و نگینی خرد شده  )
سماق 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم 
زردچوبه  و فلفل قرمز به میزان لازم 



گوشت را به همراه پیاز نگینی خرد شده و سماق و نمک و فلفل و زردچوبه و فلفل قرمز خوب مخلوط کنید و ورز بدید .
حالا از مواد گوشتی مقداری بردارید و توی دست فرم دهید و توی روغن داغ بگذارید . مقداری سماق هم روی کباب در حال سرخ شدن بپاشید و وقتی یک طرف سرخ شد برش گردونید و طرف دیگر آنرا نیز سرخ کنید. و با پلو و گوجه سرخ شده نوش جان کنید ...pegah  


۱۳۹۲ اسفند ۱۹, دوشنبه

کیک شربتی

کیک شربتی


مواد برای تهیه کیک:

آرد گندم مخصوص قنادی (آرد سفید) 300 گرم
شکر 230 گرم
ماست شیرین 1 لیوان
روغن 1 لیوان
تخم مرغ 4 عدد
بیکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری
هل 1/4 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تهیه شربت:

زعفران دم کرده 1 قاشق مرباخوری
آب 1 لیوان
شکر 1 لیوان
گلاب 1/4 لیوان
پودر نارگیل به میزان لازم برای تزئین روی کیک

ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

 شکر و روغن را با هم زن خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شود .بعد تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کنید و باز هم خیلی خوب هم بزنید.  حالا ماست شیرین را هم به مواد اضافه کنید و باز هم خیلی زیاد و خوب هم بزنید.( هم زدن خوب مواد دراین مرحله بسیار مهم است ).

آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به مواد اضافه کنید فقط دقت کنید بعد از اضافه کردن آرد نباید زیاد مایه را هم بزنید به اندازه ایی که توی مواد کیک گلوله های آرد نباشه کافیه .  ( کمی مواد سفت است .)

یک قالب مستطیلی شکل را با کاغذ روغنی بپوشانید و آنرا چرب کنید و مواد را توی قالب بریزید و به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که کیک بپزد درون فر بگذارید .

در این فاصله که کیکتان می پزد شربت را حاضر کنید:

آب و شکر و زعفران را به مدت 10 دقیقه بجوشانید و در پایان هم گلاب اضافه کنید . زیاد مهم نیست که شربت غلیظ بشه.

حالا کیک پخته شده را از فر در آورده و بگذارید تا کاملا سرد شود و با یک چاقوی تیز اول چند برش عمودی بزنید بعد هم برش مورب بزنید تا شکل لوزی به خود بگیرد و شربت هم در این فاصله باید سرد شده باشد  ( این خیلی مهمه که هم کیک سرد باشه و هم شربت ) و شربت را روی کیک بریزید تا سیراب بشه و در پایان هم با پودر نارگیل روی کیک را تزئین کنید..نوش جان.....................pegah

نکته: ماست باید حتما حتما حتما (خیلی تاکیدی ) شیرین باشه در غیر این صورت کیکتان خراب میشه.

نکته: شربت باید حتما سرد باشه و کیک هم باید حتما سرد باشه.

کوکوی مرغ و هویج

کوکوی مرغ و هویج

مواد لازم :

هویج 3 عدد متوسط و با رنده درشت رنده شده
نصف سینه یک مرغ پخته شده
سیب زمینی 1 عدد متوسط با رنده درشت رنده شده
تخم مرغ 4 عدد
پیاز 1 عدد متوسط و نگینی خرد شده
نمک و فلفل به میزان لازم
ادویه مرغ و پودر لیمو عمانی و زردچوبه به میزان لازم

ابتدا پیاز را در روغن داغ سرخ کنید تا نرم و سبک شود ولی نباید زیاد سرخ شود.و بگذارید به کناری تا سرد شود.

حالا سینه مرغ پخته شده را ریش ریش کرده و با هویج و سیب زمینی رنده شده و تخم مرغ و پیاز سرخ کرده سرد و ادویه ها و نمک و فلفل خوب مخلوط کنید و بعد مواد را درون ماهیتابه بریزید و درب ماهیتابه را ببندید و بگذارید تا با شعله کم خوب بپزد وقتی یک طرف پخت کوکو را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز سرخ شود و بعد از آماده شدن نوش جان کنید...........pegah

نکته: حتما با شعله کم  این کوکو را بپزد هم خوش طعم تر میشود و هم اینکه سیب زمینی و هویج چون با رنده درشت رنده شده است زمان بیشتری برای مغز پخت شدن نیاز دارد.

۱۳۹۲ اسفند ۱۸, یکشنبه

بیسکویت گل کره ای


 بیسکویت خشک

 مواد لازم :

آرد 200 گرم
کره 130 گرم ( به دمای محیط رسیده و نرم شده )
شکر دانه ریز 35 گرم
پودر قند 65 گرم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری

موادلازم برای تزئین :

 شکلات چیپسی به میزان لازم


فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید .
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.


ابتدا شکر و پودر قند و کره نرم شده را توی ظرف همزن بریزید و خوب هم بزنید تا نرم و لطیف و کرم رنگ شود.

تخم مرغ و وانیل را به مواد اضافه کنید  و دوباره خوب هم بزنید تا تخم مرغ به خورد مواد بره و یکدست شه .

حالا آرد را به مواد اضافه کنید و با قاشق کمی هم بزنید تا با هم مخلوط شوند ( یادتون باشه بسکویت و شیرینی هایی که توش از کره استفاده میشه نباید زیاد هم بخوره وگرنه به روغن میفته و کیفیتشو از دست می ده و زیادی سفت میشه ).
اگه تمایل دارید که نوع کاکائویی این بسکویت را درست کنید خمیر بیسکویت را به دو قسمت تقسیم کنید یه قسمت را ساده بگذارید و به قسمت دیگر پودر کاکائو اضافه کنید . بعد از اضافه کردن پودر کاکائو زیاد همم نزنید که به روغن بیفته .

 
حالا از مواد بیسکویت توی قیف با هر ماسوره ایی که دوست دارید بریزید و روی کاغذ روغنی  با فاصله شکوفه بزنید و وسط شکوفه ها را با یک عدد شکلات چیپسی تزئین کنید. حالا بیسکویت را توی فر گذاشته و به مدت  10 تا 15 دقیقه یا تا زمانیکه زیر آنها طلایی شود بپزید .

بعد بیسکویت ها را از فر درآروده و اجازه دهید خنک شوند بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و توی ظرف  بچینید .نوش جان ...pegah


۱۳۹۲ اسفند ۱۷, شنبه

شیرینی کره ای


 شیرینی کره ای

یکی از خوشمزه ترین شیرینی هایی که همیشه برای عید می پزم است . امیدوارم درست کنید و مثل من لذت ببرید.

مواد لازم :

آرد 250 گرم
پودر قند 80 گرم
کره 200 گرم 
تخم مرغ 1 عدد کوچک
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تزئین :

شکلات سفید 100 گرم
ترافل های رنگی به میزان لازم

فر را روی 170 درجه سانتی گراد گرم کنید .
کف سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید.


کره و پودر قند را توی کاسه هم زن بریزید و خوب هم بزیند تا کرم رنگ  و لطیف شود . بعد تخم مرغ و وانیل را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ به خورد  مواد بره.


در آخر هم آرد را روی مواد الک کنید و با قاشق هم بزنید ( البته زیاد نباید هم بزنید که به روغن میفته و کیفیت شیرینی پایین میاد . )

 اگه تمایل دارید مدل کاکائویی این شیرینی را داشته باشید کافیه که مواد شیرینی را به دو قسمت تقسیم کنید و اون 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو را اضافه کنید و یواش و کم هم بزنید تا یکدست بشه .
مواد شیرینی را توی قیف با ماسوره مورد نظرتون بریزید و توی سینی فر شکوفه بزنید یا مثل من به صورت حلقه ای  روی کاغذ روغنی به آن فرم دهید.
بعد روی شیرینی ها را با ترافل های رنگی تزئین کنید.حالا سینی را توی فر قرار داده و به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که زیر شیرینی ها کمی تغییر رنگ دهد بپزید. بعد از سرد شده از روی کاغذ روغنی بردارید و توی ظرف سرو بکشید و نوش جان .... pegah
اگه تمایل دارید با شکلات ( مانند تصویر )  این شیرینی را تزئین کنید شکلات سفید را به روش بن ماری ( روی بخار آب ذوب کنید و بعد شیرینی های پخته و سرد شده را توی شکلات بزنید و بعد روش ترافل رنگی بپاشید .

نکته: این شیرینی توی ظرف در بسته ماندگاری طولانی ای دارد.

ترافل پاستیلی


  ترافل پاستیلی

یه شیرینی راحت و با موندگاری بالا برای عید و از همه مهمتر برای دوستانی که فر ندارن می تونه یه ایده خوب باشه .... می تونید بجای پاستیل از میوه های خشک یا انواع آجیل هم استفاده کنید.

مواد لازم :

پاستیل  100 گرم ( ریز خرد شده )
بادام خام درختی 60 گرم  ( ریز خرد شده ) ( از هر نوع آجیلی دیگه ایی که دوست دارید هم می تونید استفاده کنید. )
خامه 2 قاشق غذاخوری
شکلات سفید 90 گرم
پودر نارگیل 3 قاشق غذاخوری

مواد لازم برای تزئین :

پودر نارگیل به میزان لازم
کپسول  کوچک  به میزان لازم


پاستیل ها و بادمها را ریز خرد کنید.


شکلات سفید را رنده کنید و توی یک کاسه بریزید و به روش بن ماری ( روی بخار آب  ) ذوب کنید و خامه راهم به آن اضافه کنید و خوب هم بزیند تا یکدست شوند.

حالا توی یک کاسه پاستیل و بادام خرد شده را با هم مخلوط کنید و شکلات و خامه که ذوب و کمی سرد شده را به آنها اضافه کنید.


بعد هم پودر نارگیل را اضافه کنید و کمی هم بزنید ... مواد باید کمی غلیظ باشه اگه هنوز غلیظ نشده می تونید یکم دیگه پودر نارگیل اضافه کنید .

پودر نارگیل را توی یه بشقاب بزرگ بریزید .

حالا از مواد به اندازه یک قاشق مربا خوری بردارید و در دست فرم دهید و توی پودر نارگیل بغلطانید و توی کپسول های کوچک بگذارید. و بعد نوش جان کنید .... pegah

نکته: از هر نوع پاستیلی که تمایل دارید می تونید توی ترافل استفاده کنید و یا از میوه های خشک و یا میوه های گلاسه شده هم می تونید استفاده کنید.

۱۳۹۲ اسفند ۱۶, جمعه

سبزی فسنجون ( انار بیج )( غذای گیلانی )


سبزی فسنجون ( انار بیج )( غذای گیلانی )




گردو آسیاب شده 160 گرم
رب انار سیاه 1 قاشق مربا خوری
رب آلوچه قهوه ایی 1 قاشق مربا خوری
رب گوجه فرنگی 1 قاشق چای خوری
زرد چوبه و نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز متوسط ریز خرد شده 1 عدد
سبزی خرد شده 100 گرم ( جعفری و نعنا و تره و گشنیز )( خالواش و چوچاق در صورت در دسترس بودن اگه هم در دسترس نبود می تونید از پونه استفاده کنید.)
آب 3 لیوان

مواد لازم برای قلقلی :

گوشت چرخکرده 200 گرم
پیاز 1 عدد کوچک
نمک و فلفل به میزان لازم

من به این روش فسنجون را درست می کنم ...اگه شما رب آلوچه یا رب انار سیاه در دسترس ندارید می تونید از هر رب اناری که استفاده می کنید به اندازه 2 قاشق مربا خوری توی فسنجون بریزید....  pegah

ابتدا سبزیها را ریز خرد کنید و در کمی روغن آنرا سرخ کنید و به کناری بگذارید.

مقداری روغن در دیگ بریزید و پیاز را تفت دهید و زرد چوبه و گردوهای آسیاب شده را به آن اضافه کنید .خوب گردو ها را تفت دهید تا رنگ آن سفید شود . بعد آب را کم کم به گردو اضافه کنید تا گردو گلوله گلوله نشود و خوب هم بزنید .

در یک لیوان رب انار و رب آلوچه و رب گوجه و کمی آب داغ را با هم مخلوط کنید، بعد این رب ها را توی دیگ به گردو اضافه کنید و سبزی سرخ شده را هم می توانید در همین مرحله به خورشت اضافه کنید ( به نکته مراجعه شود ).

بگذارید تا خورشت خوب جا بیفته و گردو روغن بندازه .

در یک کاسه گوشت و نمک و فلفل و پیاز کوچک ( من بیشتر وقتها پیاز هم به گوشت اضافه نمی کنم چون توی خورشت از پیاز استفاده میشه و سبزیهای معطر هم داره و هیچ وقت هم بوی بد نمی گیره ) این مواد را با هم خوب ورز بدهید تا چسبندگی پیدا کنه و بعد از مایه گوشت قلقلی هایی به اندازه یک گردوی کوچک درست کنید و به کناری بگذارید.

بعد که خورشت کمی غلیظ شده قلقلی ها را به خورشت اضافه کنید و زیر حرارت را کم کنید تا کم کم خورشت جابیفته و بعد نوش جان کنید....pegah

نکته: بعضی ها در مایه قلقلی کمی هم سبزی اضافه می کنند که این سلیقه ایی است.

نکته: می تونید وقتی خورشت کمی غلیظ شد و گردو باز شد سبزی خورشت و قلقلی را با هم اضافه کنید. ولی من همون ابتدا سبزی را اضافه می کنم.

نکته:من از رب انار سیاه استفاده می کنم چون فسنجون را سیاه دوست دارم در صورتیکه فسنجون را قهوه ایی دوست دارید رب انار قهوه ایی یا فقط از رب آلوچه استفاده کنید و کمی هم رب گوجه فرنگی اضافه کنید.

نکته: در صورتیکه فسنجون را ملس دوست دارید از رب انار ملس استفاده کنید یا اینکه به خورشت کمی شکر اضافه کنید.

نکته: در صورتیکه سبزیهای محلی ندارید از 1 قاشق غذاخوری پونه استفاده کنید.


۱۳۹۲ اسفند ۱۵, پنجشنبه

کوکی گره ای ایتالیایی ( Italian knot cookies fried )


کوکی گره ای ایتالیایی ( Italian knot cookies fried )

این شیرینی هم خوشمزه  است و هم آسون و هم بدون فر پخته میشه   ......البته یه مدل دیگه از این کوکی هست که توی فر  پخته میشه و دستورش کمی متفاوت تر است  اگه عمری باقی بود دستورشو براتون می گذارم و مزیتش کم کالری بودن آن است  :)) .. .. ولی به نظر من هر دو حالتش ( چه سرخ شده و چه توی فر پخته شده  )عالی و خوشمزه است و همراه با پودر قند تزئین و سرو میشه  این شیرینی ماندگاری خوبی داره و بعد از درست کردن ، آنرا توی ظرف سر بسته نگه داری کنید. ( من مواد لازم را نصف کردم برای همین 1 عدد تخم مرغ توی تصویر می بینید . )

مواد لازم :

آرد 1/2 و 2 پیمانه ( 312 گرم )
تخم مرغ 2 عدد
بیکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
آب 4 قاشق غذاخوری ( مقدار آب تقریبی است )
کره  ذوب و سرد شده  6 قاشق غذاخوری
وانیل 1/2 قاشق چایخوری
شکردانه ریز  20 گرم 

مواد لازم برای تزئین :
پودر قند 




آرد را در یک کاسه بزرگ بریزید و وسط آنرا گود کنید و کره آب شده و شکر و تخم مرغها و وانیل و بیکینگ پودر را توی آن بریزید و با دست شروع به ورز دادن کنید حالا کم کم آب را به آن اضافه کنید تا خمیر جمع بشه و به دست نچسبه  . ( یادتون باشه خمیر هایی که توش کره استفاده میشه نباید زیاد ورز داده بشه  چون به روغن میفته ) اگه هنوز خمیرتان چسبناک بود کمی دیگر آرد اضافه کنید .

خمیر را توی پلاستیک فریزر بگذارید و در دمای محیط به مدت 1 ساعت بهش استراحت دهید . 


بعد روی سطح کارتون را مقدار خیلی خیلی کم آرد بپاشید ( یادتون باشه اگه زیاد روی سطح کار آرد بپاشید ...آرد به خورد خمیر میره و شیرینی ها تون توی روغن که میره ترک می خوره ) حالا خمیر را روی سطح آرد پاشی با وردنه به ضخامت 2 تا 3 میلی متر باز کنید . (اگه ضخامت خمیر باز شده ... زیاد باشه وقتی توی روغن می ندازید وسطش خام می مونه و پفکی نمیشه ). 

وقتی خمیر را باز کردید مانند تصویر از خمیر نوارهایی به اندازه 1 در 10 یا 12 سانتی متر ببرید و نوار ها را گره بزنید .

روغن را داغ کنید و یکی یکی شیرینی ها را توی روغن بندازید تا سرخ شه . بعداز اینکه  شیرینی ها  طلایی شد آنرا روی حوله آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود . بعد توی ظرف سرو بچینید و روی آنرا با پودر قند تزئین کنید. نوش جان ..... pegah

نکته : این نکته ها را یکبار براتون نوشتم از بس مهمه دوباره  یادآوری می کنم .....یادتون باشه اگه زیاد روی سطح کار آرد بپاشید ...آرد زیاد به خورد خمیر میره و شیرینی ها تون توی روغن یا توی فر که میره ترک می خوره .

نکته: اگه ضخامت خمیر باز شده... زیاد باشه وقتی توی روغن می ندازید وسطش خام می مونه و پفکی نمیشه.