ه‍.ش. ۱۳۹۲ بهمن ۱۰, پنجشنبه

اسلاپی جو عدس ( sloppy lentil joes )


اسلاپی جو عدس ( sloppy lentil joes )

 یه روز که واقعاااا از خوردن غذاهای گوشتی خسته شده بودم و مجله های قدیمی آشپزیمو ورق می زدم تا بینشون یه غذای سالم و راحت پیدا کنم چشمم به این دستور خوشمزه از مجله هنر آشپزی افتاد با دستور خوب " نوید ذوالفقار "  به قول ایشون " تصور می کنید گیاهخواری با همبرگر جور در نمیاد پس چشمتان را ببندید و یه گاز از این ساندویج خوشمزه بزنید .... " خوب همین حرف کافی بود تا حس کنجکاویم گل کنه که مگه میشه یه ساندویج گیاهی ( از نظر من که گوشتخوارم ) خوشمزه باشه !!!!! ..... و جواب بله بود  :)))))  واقعاااا مزه عالی و خوبی داره.... اگه گیاهخوارید این غذا گزینه عالی برای یه شام خوشمزه است اگه هم مثل من از درست کردن غذاهای گوشتی خسته شدید حتما این ساندویج عالی را درست کنید پشیمون نمیشید ... pegah

مواد لازم برای 3 عدد ساندویج :

عدس قهوه ای 1 پیمانه
پیاز 1 عدد متوسط و ریز خرد شده 
سیر ریز خرد شده 1 قاشق سوپخوری
زنجفیل تازه 1/2 قاشق چایخوری ( رنده شده ) ( در صورتیکه زنجفیل تازه درد دسترس نیست از 1/4 قاشق چایخوری پودر زنجفیل استفاده کنید )
سس کچاپ 1 پیمانه
سس خردل 1 قاشق سوپخوری
سرکه سیب 3 قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم


عدس را بشویید و با مقداری آب و نمک بگذارید تا بپزد. البته نباید عدس زیاد له شود. بعد از پخت آنرا توی آبکش بریزید و به کناری بگذارید.
مقدار کمی روغن توی ماهیتابه بریزد و پیاز را توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود . حالا سیر را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا یکم تفت بخوره .


سس کچاپ و سس خردل و سرکه و زنجفیل را هم اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شود نمک و فلفل سس را اندازه کنید و حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا سس به مدت 5 دقیقه غلیظ شود.


در آخر هم عدس های پخته شده را به سس اضافه کنید و به مدت 2 تا 3 دقیقه بگذارید عدس مزه سس را به خودش بگیره .
نان همبرگر را از وسط نصف کنید و خمیر اضافی آنرا خالی کنید و مقداری از اسلاپی جو عدس را توی نان بریزید و با گوجه و پیاز و کاهو سرو کنید نوش جان ....pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۲ بهمن ۵, شنبه

کوکوی پنیر و بادمجان





کوکوی پنیر و بادمجان

مواد لازم :

بادمجان کباب شده 3 عدد
تخم مرغ 1 عدد
پنیر موزارلا ( پنیر پیتزا ) 1/2 پیمانه
آرد 1/4 پیمانه
جعفری تازه و ریز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم



برای کباب کردن بادمجانها می تونید روی گاز آنها را کباب کنید و بعد توی آب سرد بگذارید تا خنک بشه و بعد پوستش خیلی راحت جدا بشه . بعد هم بادمجانها را ساطوری کنید.

همه مواد را توی کاسه بریزید و خوب هم بزنید .

مقدار زیادی روغن توی ماهیتابه بریزید و بگذارید تا داغ شود.


می تونید مقداری از کوکو را با قاشق توی روغن داغ بریزید و یا اینکه مثل من مقداری از مواد کوکو را توی قیف با ماسوره ساده یا کنگره دار بریزید و به شکل حلقه ایی توی روغن داغ بریزید و اجازه دهید سرخ شود .


نکته: مواد کوکو که توی روغن داغ ریخته میشه به راحتی توی روغن غوطه ور میشه اگه احیانا کوکو  به کف ماهیتابه چسبید مقدار کمی دیگر آرد اضافه کنید.


ه‍.ش. ۱۳۹۲ بهمن ۲, چهارشنبه

کوکی شکلاتی دوبل


کوکی شکلاتی دوبل

اگه مثل من عاشق شکلات باشید مطمئنا از طعم بی نظیر این کوکیز لذت می برید.  هم کاکائویی است و هم شکلات چیپسی داره :)))) فقط یه نکته مهم در مورد درست کردن انواع کوکی وجود داره و اون هم اینه که کوکی نباید زیاد توی فر بمونه تا خشک بشه و یا اینکه بسوزه به مدت زمانی که توی فر قرار میگیره توجه کنید و وقتی از فر بیرون میاد همچنان نرم است و به نظرتون نپخته میاد ولی چون بیشتر چربی بکار رفته توی کوکی کره است پس وقتی سرد میشه به حالت اصلیش یعنی حالت ترد بر می گرده در مورد این کوکی که دستورش را  براتون می گذارم خیلی دقت کنید چون بینهایت زود می سوزه  ......

آرد 155 گرم
کره 110 گرم
شکر دانه ریز  120 گرم 
تخم مرغ 1 عدد 
پودر کاکائو 1/3 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق چایخوری
شکلات چیپسی 1 پیمانه و نصفی


فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.


شکر و کره را با همزن بزنید تا نرم و لطیف شود .
حالا تخم مرغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا تخم مرغ به خورد مواد بره.


پودر کاکائو را هم اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مواد یکدست شود.
2 قاشق از آرد را به کناری بگذارید . بقیه آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید .و به مواد کوکی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. ( میزان هم زدن مواد باید کم باشه چون کوکی به روغن میفته و کیفیتش را از دست می ده پس در حدی که مواد با هم مخلوط شوند .... هم بزنید )


آن دو قاشق آردی را که به کناری گذاشته بودید به شکلات چیپسی اضافه کنید و در آخر شکلات چیپسی را به مواد کوکی اضافه کنید با یه قاشق پلاستیکی هم بزنید تا شکلات چیپسی با همه مواد مخلوط بشه .


به اندازه یه اسکوپ قاشق بستنی از مواد کوکی بردارید و توی سینی فر بگذارید کمی با دست روی آنرا صاف کنید . یادتون باشه با فاصله این کوکی ها را کنار هم بچینید چون وقتی گرما بهش می خوره خودش را پهن می کنه .
حالا کوکی ها را به مدت 10 تا 12  دقیقه توی فر بپزید . بعد هم کوکی ها  را از فر دربیارید و بگذارید کاملا سرد و سفت بشه و بعد از کاغذ روغنی جدا کنید و نوش جان کنید ..... pegah

نکته:  لطفا زیاد مواد کوکی را هم نزنید چون کره داره به روغن میفته و کیفیتش رو از دست می ده هم مواد را در حدی که با هم مخلوط بشن هم بزنید نه بیشتر :) 

ه‍.ش. ۱۳۹۲ بهمن ۱, سه‌شنبه

املت تره فرنگی و کلم بروکلی


املت تره فرنگی و کلم بروکلی

این املت یه غذای ساده و سالم و خوشمزه است  البته من بنا به عادت همشیگی هیچ وقت به املت ادویه اضافه نمی کنم شما اگه تمایل دارید می تونید از هر نوع ادویه ایی که دوست دارید توی این املت استفاده کنید.

تره فرنگی 1 عدد متوسط
کلم بروکلی آبپز شده 1/2 پیمانه 
گوجه زیتونی 10 عدد 4 قاچ شده
تخم مرغ 2 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم


تره فرنگی را خوب بشویید و حلقه ای خرد کنید . توی ماهیتابه مقداری روغن بریزید و تره فرنگی را توی آن سرخ کنید . مواظب باشید چون تره فرنگی زود میسوزه به اندازه ایی که نرم بشه کافیه .
حالا کلم بروکلی پخته و خرد شده را هم به تره فرنگی اضافه کنید و کمی تفت دهید وبعد هم گوجه زیتونی را اضافه کنید و نمک و فلفل بزنید و کمی دیگر تفت دهید .
تخم مرغها را توی کاسه بریزید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود و بعد روی سبزیجات توی ماهیتابه بریزید . درب ماهیتابه را ببندید و اجازه دهید تخم مرغ کمی ببنده و بعد نوش جان کنید ....pegah 


ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۲۵, چهارشنبه

قلیه میگو



قلیه میگو

قبلا براتون دستور قلیه ماهی را گذاشته بودم که می تونید اینجا ببینید. امروز براتون دستور قلیه میگو رو می گذارم که خیلی خیلی بین جنوبیها و عاشقان میگو طرفدار داره طرز تهیه این قلیه هم مثل قلیه ماهی است با این تفاوت که بجای ماهی از میگو استفاده میشه اگه تمایل دارید مراحل کار را ببینید به لینک قلیه ماهی برید .

مواد لازم :

میگو 400 گرم
گشنیز 250 گرم
شنبلیله 50 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ
سیر 1 بوته
فلفل قرمز و نمک و زرد چوبه و ادویه ماهی  به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 1 قاشق مربا خوری
تمر هندی 100 گرم
آب 4 لیوان
آرد 2 قاشق غذاخوری


ابتدا گشنیز و شنبلیله را بشویید و ریز خرد کنید و به کناری بگذارید. ( سبزی قلیه نباید درشت خرد بشه ... چون به قول قدیمیا آب قلیه یه طرف می ره و  سبزیش هم یه طرف  )    :)))))

پوست سیر را بکنید و ریز خرد کنید و این را هم به کناری بگذارید.

پیاز را ریز خرد کرده و توی روغن داغ سرخ کنید. بعد سبزیها و سیر خرد شده و زرد چوبه و فلفل قرمز و نمک را هم به آن اضافه کنید.

بعد از اینکه کمی سبزیها را تفت دادیم ( ما سبزی را زیاد سرخ نمی کنیم ) رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و دوباره یکم دیگه تفت می دیم .

حالا میگوها را روی سبزی ها  می ریزیم  و یه کوچولو تفت می دیم . تمر هندی را توی 3 لیوان و نصفی آب می خیسانیم و بعد یکم چنگ می زنیم تا خوب تمر هندی حل بشه توی آب بعدش از صافی رد کنید تا تفاله های تمر هندی توی قلیه نریزه و بعد آب تمر را به قلیه اضافه کنید.

زیر حرارت را زیاد می کنیم تا به جوش بیاید . در این فاصله نصف لیوان آب که باقی مانده بود را با آرد مخلوط می کنیم  و به قلیه اضافه می کنیم و بعد زیرحرارت را کم کرده به مدت 1 ساعت میگذاریم آرام آرام بپزد.

یه نکته مهمی که در مورد پختن قلیه است اینه که موقع جا افتادن خورشت هرگز درب دیگ را نبندید چون به قول قدیمیا سر دیگ عرق می کنه و قلیه می بره .....نوش جان .... pegah

نکته: بعضی ها میگو را 20 دقیقه پایانی طبخ غذا به قلیه اضافه می کنن ولی من از همون اول با سبزی تفت می دم  و در ضمن میگو با این کار سفت نمیشه :)

نکته: معمولا از تمر هندی سیاه برای قلیه استفاده میشه اگه تمر هندی سیاه در دسترس نیست می تونید از نوع قهوه ایش  هم استفاده کنید.



ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۲۳, دوشنبه

پهتی چغندر بوشهری ( پتی چندر )

پهتی چغندر ( پتی چندر )

هر چی از مزه خوب این غذای اصیل بوشهری بگم کم گفتم ولی واقعاااااا جاش توی دستورهای غذایی خالی است چون کم کم داره به فراموشی سپرده میشه ... این غذا را هم با پلو می تونید نوش جان کنید و هم با نون فقط نکته مهم اینه که از تمر هندی سیاه استفاده کنید تا یکم رنگش تیره تر بشه و حسابی تند و تیزش کنید :))))  . معمولا تنها با ماش و یا تنها با لوبیا چشم بلبلی  و یا مخلوط این دو حبوبات هم درست میشه  که من ازترکیب این دو حبوبات استفاده کردم  ولی مادر بزرگم فقط با لوبیا چشم بلبلی این غذا رو درست می کنه . امیدوارم درست کنید و لذت ببرید....pegah



مواد لازم :

چغندر 250 گرم
برگ چغندر/ گشنیز / برگ سیر( سیر سبز)  همه با هم 250 گرم و خرد شده  (مقدار گشنیز بیشتر از دو سبزی  دیگه باشه .)
پیاز 1 عدد متوسط و ریز خرد شده
سیر 2 حبه ریز خرد شده ( در صورت تمایل )
آب تمر هندی سیاه 1 لیوان پر و غلیظ
ماش 1/2 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی 1 پیمانه
نمک و فلفل قرمز به میزان لازم ( میزان فلفل این غذا باید زیاد باشه )
زردچوبه  به میزان لازم

اول از همه چغندرها را بشویید  و پوست بکنید و مکعبی خرد کنید.

توی دیگ مقداری روغن بریزید و پیاز را توی آن سرخ کنید تا طلایی شود . سیر را هم اضافه کنید و کمی  تفت دهید و بعد زردچوبه و فلفل قرمز و چغندر ها و ماش و لوبیا چشم بلبلی و سبزی خرد شده را به پیاز اضافه کنید و بعد 1 لیتر آب روش بریزید و نمک آنرا اندازه کنید و بگذارید تا حبوبات و چغندر خوب بپزند .این غذا کلا کم آب است نباید زیاد آبکی و شل باشه هرجا احساس کردید غذا به مقدار آب نیاز داره کمی آب به آن اضافه کنید .

وقتی غذا پخت با گوشت کوب آنرا بکوبید تا له بشه . البته من زیاد له لهش نکردم  بعضی ها مثل آش کاملا آنرا له می کنن  :)

آب تمر را هم ( توی نکته ها طرز درست کردنش را توضیح دادم  )  درآخر به غذا اضافه کنید و بگذارید تا به مدت 10 دقیقه دیگر کمی جا بیفته و مزه دار شه . بعد توی ظرف سرو بکشید و با کمی پیاز داغ و یا نارنج  و یا با پلو نوش جان کنید.....pegah

نکته: بعضی از همشهریهای عزیزم توی این غذا  سیب زمینی و شوید اضافه می کنند که در اصل در ترکیب این غذا وجود نداره ... ولی خوب اضافه کردنش سلیقه ایی است .

نکته: برای درست کردن آب تمر هندی :  مقدار 50 گرم از تمر هندی سیاه را توی 1 لیوان آب گرم بندازید و با دست کمی چنگ بزنید تا همه عصاره تمر هندی خارج بشه و بعد این عصاره را از صافی رد کنید و به غذا اضافه کنید.

نکته: حتما حتما این غذا را تند درست  کنید.

نکته: اگه تمر هندی سیاه ندارید می تونید از نوع قهوه ایش استفاده کنید.

نکته: اگه از سیر سبز تازه استفاده می کنید 1 کله سیر با برگ ،  کافیه و نیازی نیست 2 حبه سیر توی دستور را به پهتی اضافه کنید.

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۲۲, یکشنبه

کیک شیفون پرتقالی

کیک شیفون پرتقالی

این پست چون یه پست کلیدی برای درست کردن کیک شیفون است برای همین یه توضیح نه چندان مختصر در مورد این کیک براتون می نویسم .


کیک شیفون یه کیک بسیار لطیف و خوش طعم است چه با وانیل درست بشه و چه با انواع آبمیوه ها درست بشه و از دسته  فوم کیکها هست و واقعااااا برای تولد و مهمانی ها یک کیک ایده آل است .......... در اصل در سال 1920 توسط  " هنری بیکر " که اهل ایالت کالیفرنیا بود ابداع شد و یک کیک متفاوت بود که ایشون تونستند به مدت دو دهه راز تهیه آنرا مخفی نگه دارند و در سال 1940 این راز را به یک شرکت صنایع غذایی فروخت و 8 سال بعدش آن شرکت راز این کیک سبک و خوشمزه را فاش کرد . :))) راز تهیه این کیک استفاده از روغن مایع همراه با مایه سبک و اسفنجی است که با تکنیک جدا کردن سفیده از زرده تخم مرغ تهیه میشه . پس یک نکته اساسی در تهیه این کیک اینه که حتما سفیده از زرده تخم مرغ باید جدا بشه ولی متاسفانه بعضی از دوستان به اشتباه هر نوع کیکی را به اسم کیک شیفون می نامند. دستوری که در زیر براتون میگذارم یه دستور کلاسیک از تهیه این کیک است چون در حال حاضر تنوع این کیک بسیار زیاد است ......یکی از تکنیکهایی که در تهیه فوم کیکها بکار میره استفاده از یه اسید است که در اینجا " کرم تار تار " این نقش را بازی می کنه در صورت نداشتن کرم تارتار می تونید از آبلیمو یا سرکه در دستور استفاده کنید که مقدارش هم 1/8 قاشق چایخوری برای 2 تا سفیده تخم مرغ است .اینکار باعث میشه که سفیده تخم مرغ  بهتر فرم بگیره و فرم گرفتنش پایدار تر باشه فقط یادتون باشه حتما میزان استفاده از این اسیدها باید به اندازه ذکر شده در دستور باشه و زیاد اضافه کردنش کیفیت سفیده تخم مرغ را پایین میاره....... شاید بعضی از دوستان با کرم تار تار آشنایی نداشته باشن یه توضیح کوچولو در مورد این کرم را در زیر براتون می نویسم ... pegah

" کرم تار تار "
کرم تار تار:

در واقع اصلا کرم نیست و حالت کرم مانند نداره ،  یک پودر سفید است که می تونید از لوازم قنادیها تهیه کنید و برای فوم کیکهایی مثل کیک شیفون و یا برای مرنگها و برای رویال آیسینگ ها قابل استفاده است. عکسشو براتون گذاشتم که می تونید در بالا ببینید.

 من  کیک شیفون را با طعم پرتقال درست کردم شما می تونید در دستور بجای آب پرتقال از هر نوع آبمیوه دیگه و یا اسانس دیگه ای هم استفاده کنید و یا اینکه از شیر یا آب استفاده کنید.

کیک شیفون پرتقالی:

مواد لازم :

آرد 200 گرم
آرد ذرت 20 گرم  ( می تونید کلا 220 گرم از آرد قنادی استفاده کنید و دیگه از آرد ذرت استفاده نکنید. )
شکر 170 گرم
زرده تخم مرغ 2 عدد
سفیده تخم مرغ 5 عدد
آب پرتقال 120 میلی لیتر ( می تونید از شیر و یا آب و یا هر نوع آبمیوه دیگه ایی که دوست دارید استفاده کنید.)
رنده پوست پرتقال 1 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری سر خالی
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
کرم تار تار 1/2 قاشق چایخوری
روغن مایع 60 میلی لیتر
======================================
مواد لازم برای تزئین:

موز 1 عدد حلقه ای خرد شده
گردوی خرد شده 100 گرم
خامه فرم گرفته قنادی  400 گرم
پودر کاکائو به میزان لازم
ترافل رنگی به میزان لازم
گل رز برای وسط کیک 


فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

کف قالب  25 سانتی متری مخصوص کیک شیفون را کاغذ روغنی بندازید ( قالب کیک شیفون باید حتما تو خالی باشه و طرح ساده ای داشته باشه توصیه میشه از قالبهای تو خالی طرح دار برای کیک شیفون استفاده نشه ....  در صورتیکه قالب ساده تو خالی در دسترس ندارید از یه قالب  مستطیلی 30*20  هم می تونید استفاده کنید.)


زرده تخم مرغ را به همراه 2 قاشق غذاخوری از آب پرتقال و نصف شکر و وانیل هم بزنید تا کرم رنگ بشه . بعد رنده پوست پرتقال را هم اضافه کنید و با قاشق پلاستیکی کمی هم بزنید.


بقیه آب پرتقال را هم اضافه کنید . آرد را با آرد ذرت و بیکینگ پودر مخلوط کنید و هم بزنید تا یکدست شود. حالا آرد را هم به مواد اضافه کنید و در آخر هم روغن مایع را اضافه کنید می تونید با قاشق هم بزنید و هم می تونید با همزن هم بزنید ولی یادتون باشه این مواد نباید زیادهم بخوره به اندازه ایی که مواد کیک یکدست بشه کافیه.... اگه با همزن هم می زنید چند ثانیه برای این منظور کافیست.


حالا پره های هم زن را بشویید و خشک کنید.

سفیده های تخم مرغ را توی یک کاسه بزرگ بریزید و با هم زن آنرا هم بزنید وسطهای هم  زدن کرم تارتار را اضافه کنید و بعد یکم دیگه هم بزنید و بعد نصف باقیمانده شکر را هم  اضافه کنید و باز به هم زدن ادامه دهید تا سفیده حسابی فرم بگیره ( یادتون باشه بیش از اندازه سفیده را هم نزنید که کیفیت کیکتان پایین میاد و کیک خشک میشه )


حالا سفیده های فرم گرفته را در 3 یا 4 مرحله به زرده اضافه کنید و با قاشق پلاستیکی به صورت دورانی هم بزنید فقط به اندازه ایی که سفیده با مواد کیک مخلوط بشه زیاد هم زدن مایع باعث میشه پف کیک بخوابه....


مواد کیک را توی قالب بریزید و قالب را توی فر بگذارید تا به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت بپزه چون دمای فرها با هم متفاوت است بعد از 45 دقیقه حتما چک کنید ببینید کیک پخته یا نه :)


کیک را از فر خارج کنید و بگذارید توی همان قالب کاملا سرد بشه و بعد کیک را از دیواره های قالب جدا کنید و روی سینی فلزی بگذارید .کاغذ روغنی را از ته کیک بردارید .و به هر روشی که دوست دارید این کیک را تزئین کنید.

من برای تزئین کیک :


کیک را افقی به دو قسمت مساوی تقسیم کردم و کمی خامه فرم گرفته روی لایه کیک پخش کردم و روی خامه فرم گرفته را با تکه های موز پوشاندم و بعد لایه دوم کیک را روی موزها قرار دادم .
کل کیک را با خامه فرم گرفته پوشش دادم و با خرده های گردو دور تا دور کیک را تزئین کردم .


روی کیک را هم کمی پودر کاکائو پاشیدم و با خامه فرم گرفته دور تا دور کیک را تزئین کردم و روی خامه ها را با ترافل رنگی پوشاندم. و وسط کیک که خالی بود را با گل رز تزئین کردم چون این کیک را به مهمونی بردم دیگه فرصت نشد از برش خوردش عکس بگیرم ولی می تونید بافتش رو توی تصاویر مرحله به مرحله ببینید. .نوش جان ......pegah 

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۱۸, چهارشنبه

کیک لیمویی با رویه گاناش


کیک لیمویی با رویه گاناش

این کیک جزء اولین کیکهایی است که پختم و الان به وبلاگ اضافه کردم دستور راحتی داره و بسیار خوش طعم است امیدوارم درست کنید و لذت ببرید.

مواد لازم کیک :

آرد 300 گرم
تخم مرغ 3 عدد
شکر 200 گرم
رنده پوست لیمو 1 قاشق مربا خوری
شیر 3/4 پیمانه
روغن مایع 3/4 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری
وانیل 1/8 قاشق چایخوری

مواد لازم برای تزئین  کیک:

خامه فرم گرفته 200 گرم
موز 1 عدد پوره شده
شکلات تخته ایی رنده شده
توت فرنگی چند عدد 
پرک بادام به میزان لازم


فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید.

کف یک قالب مستطیلی 30*20 یا ( هر قالب دیگری که دوست دارید ).
را چرب کنید یا کاغذ روغنی بندازید.


تخم مرغ ها و شکر را با همزن خوب هم می زنیم تا کرم رنگ شود و بعد وانیل و رنده پوست لیمو را اضافه کرده و کمی دیگر هم می زنیم و بعد روغن مایع و شیر را اضافه کرده و کمی دیگر با هم مخلوط می کنیم .

حالا مواد خشک ( آرد و بیکینگ پودر ) را هم مخلوط کرده و به مواد بالا اضافه می کینم و با دور کند همزن به مدت 2 تا 3 دقیقه هم می زنیم تا مواد یکدست شود.


حالا مواد کیک را توی ظرف مخصوص فر ریخته و به مدت 45 دقیقه تا 1 ساعت می گذاریم  تا بپزد .

20 دقیقه اول پخت به هیچ عنوان در فر را باز نکنید وگرنه پف کیک می خوابد و بعد از گذشت 45 دقیقه از زمان پخت درب فر راباز کنید و کیک را چک کنید .چون دمای فرها با هم متفاوت است .

بعد از اینکه کیک پخت آنرا از فر درآورده و روی پنجره سیمی بگذارید تا خنک شود .

طرز تهیه خامه فرم گرفته را توی پستهای قبل گذاشتم با نگاه به پست نان خامه ایی می تونید در موردش اطلاعات کسب کنید. ولی الان من از خامه فرم گرفته آماده کاله استفاده کردم.

پوره موز را به خامه فرم گرفته اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید تا خامه از فرم نیفته و موز با خامه خوب مخلوط بشه.

کیک را از طول به دو قسمت مساوی  تقسیم کنید . و بین لایه ها را با خامه فرم گرفته پر کنید . و روی کیک را هم با یک لایه نازک از خامه بپوشانید .

حالا کیک را توی یخچال گذاشته تا به مدت 2 ساعت خامه خودش را بگیره و سرد بشه .

وقتی خامه روی کیک سرد شد ،  گاناش نیمه خنک را روی آن بریزید. و بعد شکلات تخته ایی را رنده کنید و روی گاناش را با شکلات رنده شده و توت فرنگی تزئین کنید.

دیواره های کیک را هم با پرک بادام تزئین کنید.... نوش جان ....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۱۷, سه‌شنبه

چیکن تیکا ماسالا ( chicken tikka masala )





چیکن تیکا ماسالا ( chicken tikka masala )

هر چی از مزه این غذا تعریف کنم باز هم کمه خیلی خوشمزه است دستوری که براتون می گذارم را از یه سایت هندی یاد گرفتم و جالب بدونید که در بعضی از دستورها از پیاز استفاده میشه و بجای رب گوجه از پوره گوجه فرنگی  و می تونید بجای خامه توی دستور از شیر یا شیر نارگیل هم استفاده کنید .

مواد لازم برای مزه دار کردن مرغ :

فیله مرغ 300 گرم به اندازه دو بند انگشت خرد شده.
ماست 1 پیمانه
ادویه گرام ماسالا 1 قاشق چایخوری
آبلیموی تازه 1 قاشق غذاخوری
پودر زیره سبز 2 قاشق چایخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
فلفل قرمز تند 2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 2 قاشق چایخوری
زنجفیل تازه له شده 1 قاشق غذاخوری
نمک به میزان لازم

مواد لازم برای تیکاماسالا:

کره 1 قاشق غذاخوری
سیر ریز خرد شده 1 قاشق غذاخوری ( 2 حبه )
فلفل سبز تند 1 عدد متوسط ریز خرد شده
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری ( می تونید از پوره گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی ریز خرد شده هم استفاده کنید  1 پیمانه )
پودر پاپریکا و زردچوبه و پودر زیره سبز  به میزان لازم
خامه هم زده 1 پیمانه ( می تونید از خامه صبحانه استفاده کنید ) ( می تونید بجای خامه از شیر هم استفاده کنید )
گشنیز تازه و خرد شده 3 قاشق غذاخوری( برای تزئین )


در یک کاسه بزرگ مواد لازم برای مزه دار کردن مرغ (ماست /ادویه گرام ماسالا / آبلیمو/ پودر زیره / دارچین / فلفل قرمز/ فلفل سیاه/ زنجفیل تازه / نمک و مرغ ) را با هم خوب مخلوط کنید . مواد را توی یخچال بگذارید تا به مدت 2 تا 3 ساعت بمونه و مزه دار شود .
کمی روغن و مقداری کره توی ماهیتابه گریل بریزید.


مرغهای مزه دار را از توی مواد درآورده و توی روغن کمی داغ بگذارید تا گریل شود. وقتی یک طرفش گریل شد طرف دیگر آنرا هم گریل کنید و به کناری بگذارید.

در یک  ماهیتابه مقدار روغن بریزید و سیر و فلفل ریز خرد شده را توی آن کمی تفت دهید  ( در صورتیکه تمایل دارید پیاز اضافه کنید . اول پیاز را سرخ کنید و بعد سیر و فلفل را به پیاز اضافه کنید. )

حالا ادویه ها و نمک را هم به آن اضافه کنید کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شود.


بعد رب گوجه را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. در ادامه خامه هم زده را هم اضافه کنید و به مدت 20 دقیقه بگذارید کمی غلیظ بشه .
حالا مرغهای گریل شده را هم به سس اضافه کنید و به مدت 5 تا 8 دقیقه بگذارید جا بیفته .


بعد این خوراک خوشمزه را توی ظرف سرو بکشید و روی آنرا با گشنیز تازه خرد شده تزئین کنید . این غذا را می تونید با نان یا برنج سرو کنید....نوش جان .....pegah

نکته: برای تهیه ادویه گرام ماسالا اینجا کلیک کنید.

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۱۵, یکشنبه

خورشت آلو مسما





خورشت آلو مسما

این خورشت خوشمزه در هر نقطه از ایران به روش خاص خودش درست میشه بعضی ها به خورشت هویج و بعضی ها هم بادمجان سرخ شده و گوجه اضافه می کنند . آشنایی من با این خورشت بر می گرده به دوران بعد از ازدواج چون خواهر شوهر گرامی هر سال برای عاشورا این خورشت را به عنوان نذری می پختند. و از آنجایی که ایشون یه گیلانی اصیل هستند منم ورژن گیلکی این خورشت را یاد گرفتنم  البته چون هر نقطه از گیلان هم به روش خودشون این غذا را درست می کنن باید حتما ذکر کنم که این روش یکی از چندین روش متداول طبخ این خورشت است  . امیدوارم شما هم درست کنید و لذت ببرید.... pegah

مواد لازم:

مرغ یا اردک  3 تکه ( من مرغ را به اندازه 2 بند انگشت خرد کردم )
آب 1 لیتر
پیاز 1 عدد کوچک و ریز خرد شده
ادویه مرغ و نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
==================================
آلو بخارا 100 گرم
قیسی 100 گرم
پیاز 1 عدد بزرگ و خلالی خرد شده
رب آلوچه 1 قاشق غذاخوری سر پر
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری سرپر
نمک و فلفل  به میزان لازم



مرغها را همراه آب و ادویه ها و پیاز ریز خرد شده بگذارید کاملا بپزد.
حالا توی یک ماهیتابه پیاز را سرخ کنید تا طلایی رنگ شود.
بعد آلو و قیسی را هم به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.


 رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. در صورت نیاز کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید.
وقتی مرغ پخت .... رب آلوچه را هم به آب مرغ اضافه کنید و تمام مواد توی ماهیتابه ( آلو و پیاز و رب گوجه )  را نیز توی آب مرغ بریزید.


آب مرغ را کمی هم بزنید تا با آلو و پیاز و.... خوب مخلوط بشه ..... بعد  درب دیگ را بگذارید و با حرارت کم اجازه دهید تا خورشت جا بیفته .... این خورشت معمولا مقدار آب کمی داره ریختن گوجه و بادمجان هم توی این خورشت اختیاری است پس اگه تمایل دارید می تونید در کنار خورشت این دو را هم سرو کنید. نوش جان .....pegah

نکته: لازم به ذکر است که بعضی ها توی این خورشت از رب گوجه استفاده نمی کنن و بعضی ها هم بجای رب آلوچه از آب نارنج و یا آب انار استفاده می کنند .