ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۱۰, سه‌شنبه

سوپ شلغم و کرفس

سوپ شلغم و کرفس

شلغم 3 عدد متوسط و نگینی خرد شده
پیاز 1 عدد متوسط و نگینی خرد شده
مغز کرفس  خرد شده 1 پیمانه 
سیب زمینی 1 عدد کوچک و ریز خرد شده
آب مرغ ( استاک مرغ )  1 لیتر
آرد 1 قاشق غذاخوری سر پر
روغن زیتون به میزان لازم
زردچوبه ( یا هر ادویه دیگه ای که تمایل دارید) به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم


مقداری روغن زیتون توی دیگ بریزید  و پیازهای ریز خرد شده را کمی توی روغن تفت دهید تا نرم شوند ( نیازی نیست زیاد سرخ کنید ) بعد شلغم های خرد شده  و مغز کرفس و سیب زمینی خرد شده را هم اضافه کنید و کمی دیگه تفت دهید .


آرد  و زردچوبه و نمک و فلفل را اضافه کرده و به مدت 1 تا 2 دقیقه دیگر تفت دهید.
حالا آب مرغ را اضافه کنید و اجازه دهید سوپ جا بیفته و سبزیجات بپزه.
سوپ را توی ظرف سرو بریزید و روی آنرا با روغن زیتون تزئین کنید . نوش جان ....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۶, جمعه

کیش قارچ و پیاز






کیش قارچ و پیاز

کیش ( quiche )  در واقع یه غذا و یا دسر فرانسوی است که اصلیت آنرا به آلمان نسبت می دهند و معمولا یه پایه  کراست  مانند است که با کاستارد و پنیر و یا انواع گوشت و غذاهای دریایی و یا سبزیجات پر میشه . برای غذاها  این کراست می تونه با انواع خمیر تارت باشه  یا  اینکه با سبزیجاتی مانند کدو و یا بادمجان و....  به هر دو روش گرم و سرد هم آنرا سرو می کنن.

مواد لازم :

خمیر تارت
قارچ 400 گرم خرد شده
پیاز ریز خرد شده 1 عدد متوسط
پنیر پیتزا ( موتزارلا )  یا پنیر چدار 1 و نیم پیمانه
گوجه گیلاسی 10 عدد خرد شده
تخم مرغ 3 عدد
شیر 1/4 لیوان
زردچوبه و نمک و فلفل به میزان لازم

برای دیدن دستور خمیر تارت اینجا کلیک کنید .... فقط 2 قاشق شکر را از دستور حذف کنید. این مقدار خمیر برای قالب 27 سانتی متری کافیست.

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.


ابتدا خمیر را طبق روش ذکر شده درست کنید (البته بدون شکر ) . بعد خمیر را توی قالب پهن کنید و با چنگال روی آنرا سوراخ کنید .
حالا خمیر را توی فر بگذارید تا به مدت 15 دقیقه بپزد . در این فاصله مواد میانی کیش را درست کنید.


پیاز را توی روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شود بعد زردچوبه و نمک و فلفل و قارچ خرد شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آب اضافی قارچ گرفته شود . حالا مواد را از روی حرارت بردارید و توی کاسه   بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شود.


وقتی سرد شد تخم مرغها را اضافه کنید و هم بزنید بعد گوجه و شیر و 1/2 پیمانه از  پنیر پیتزا را اضافه کنید و خوب هم بزنید.


کراست ( خمیر پخته شده )  را از توی فر درآورده و مواد را توی کراست بریزید. و روی آنرا با بقیه پنیر پیتزا پر کنید .
حالا کیش را توی فر بگذارید تا به مدت 30 دقیقه یا تا زمانی که روی تارت برشته شود در فر بپزید.نوش جان ....pegah

هات پف مرغ

هات پف مرغ

مواد لازم برای خمیر

آب نصف لیوان 
کره 80 گرم
آرد گندم 1 لیوان
تخم مرغ 2 عدد
شکر 1 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری

مواد داخل هات پف:

مرغ خام نگینی خرد شده 100 گرم
فلفل دلمه ایی قرمز خرد شده 2 قاشق غذا خوری
فلفل دلمه ایی سبز خرد شده 2 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ریز خرد شده 2 عدد
ذرت 1 قاشق غذا خوری
پیاز نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
زردچوبه و ادویه مرغ به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خمیر: ابتدا کره و نمک و شکر و آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید . حالا آرد را اضافه کرده و با یک قاشق چوبی مدام هم بزنید تا خمیر از قابلمه جدا شود .حالا حرارت را خاموش کنید و خمیر را به کناری بگذارید تا ولرم شود وقتی ولرم شد ، تخم مرغ ها را یکی یکی به خمیر اضافه کنید و خوب هم بزنید .یعنی تخم مرغ اولی را اضافه کرده خوب هم بزنید و بعد تخم مرغ دوم را اضافه کنید. حالا فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید .بعد خمیر را درون یک قیف ماسوره دار ریخته و توی سینی فر شکوفه بزنید و بگذارید درون فر تا به مدت 15 تا 20 دقیقه یا تا زمانی که نان ها بپزند و روی نان طلایی بشه . بماند.

در این فاصله که نانها بپزند مواد داخل هات پف را درست کنید : ابتدا پیاز ریز خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید و بعد ادویه ها را اضافه کنید و مرغ را هم بیفزاید و خوب تفت دهید تا مرغ بپزد بعد فلفل دلمه ایی ها و ذرت و گوجه فرنگی را اضافه کنید و نمک و فلفل غذا را اندازه کرده و بعد از 5 تا 10 دقیقه پخت از روی حرارت بردارید .
نانهای آماده شده را از فر درآورده و بگذارید کمی خنک شود و با یک چاقو سر نانها را جدا کرده و داخل نان را با مواد مرغ پر کنید و دوباره سر نان را روی آن بگذارید (مانند تصویر). و نوش جان کنید...............pegah

نکته: می توانید در دستور خمیر بجای آب از شیر هم استفاده کنید.

نکته: می توانید مواد داخل هات پف را به سلیقه خودتان تغییر دهید.

نکته: اگه به مواد میانی هات پف کمی پنیر پیتزا یا پارمزان اضافه کنید شما یک هات چیز پف خواهید داشت .

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۴, چهارشنبه

دسر شیر عسلی و آلوئه ورا





دسر شیر عسلی و آلوئه ورا

این دسر یه چیزی بین ژله آلوئه ورا  ( آلوورا ) و کرم شیر عسلی است  یه ترکیب جدید و خوشمزه است که درست کردم .... واقعاااا مزه بینظیری داره حتما درست کنید و ازش لذت ببرید. 

شیر عسلی 1 قوطی ( 387 گرم )
شیر داغ 1 لیوان 
آب گرم 1 لیوان
پودر ژله آلوئه ورا 1 بسته
خامه صبحانه 100 گرم ( حدود 4 قاشق غذاخوری )
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری
قهوه فوری 1/2 استکان


ژله آلوئه ورا را توی ظرف بریزید و با 1 لیوان آب گرم مخلوط کنید و روی بخار آب بگذارید تا ذرات ژله خوب حل بشه.
حالا شیر عسلی را توی یک کاسه بزرگ بریزید و به آن شیر داغ را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا شیر عسل توی شیر حل بشه.


بعد هم نوبت خامه است که به شیر عسل اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خامه هم توی شیر حل بشه.
ژله حل شده را هم به مایه شیر عسلی اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید . این مایه را به کناری بگذارید.


1 قاشق پودر کاکائو را با 1 قاشق آب داغ مخلوط کنید .
مایه شیر عسل و ژله  را به سه قسمت تقسیم کنید .
به قسمت اول کاکائو اضافه کنید .
به قسمت دوم  قهوه فوری اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ محلول نسکافه ایی شود.
و قسمت سوم را ساده بگذارید. ( سفید )
من همیشه برای ژله های تک نفره ایی که سرو می کنم از قالب مافین سلیکونی استفاده می کنم . از هر قالب دیگه ایی هم میتونید استفاده کنید. 
قالبم را با کمی روغن مایع چرب می کنم و اضافه های روغن را با دستمال کاغذی پاک می کنم .
بعد به اندازه 2 قاشق غذاخوری از مایه شیرعسلی که با کاکائو مخلوط کردم را توی قالبها می ریزم و قالب را توی یخچال می گذارم تا نیم بند بشه. ( یادتون باشه نباید ژله ببنده چون بعدا که می خواهید ژله را برگردانید لایه ها از هم جدا میشه.)



وقتی ژله نیم بند شد لایه دوم که با نسکافه مخلوط کرده بودم را آروم روی ژله می ریزم و می گذارم توی یخچال تا دوباره نیم بند بشه . 

بعد دوباره ژله نیم بند شده را از توی یخچال خارج کنید و لایه آخر که همون ژله عسلی سفید بود را به آرومی روی ژله لایه دوم بریزید . حالا بگذارید توی یخچال تا حسابی سفت بشه و ببنده .

با یک چاقو دور تا دور کرم ژله ای را از قالب جدا کنید و اگه قالبتون سلیکونی است با فشار دست ژله ها را از توی قالب خارج کنید و توی ظرف سرو بگذارید و روش را با پودر کاکائو تزئین کنید.

اگه توی قالب فلزی این کرم ژله ای  را درست کردید ... بعد از اینکه با چاقو کرم ژله ایی را از دیواره ها جدا کردید سینک ظرفشویی را با آب گرم پر کنید و به مدت 5 ثانیه ظرف را  توی آب بگذارید و بعد توی ظرف سرو برگردانید.



ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۳, سه‌شنبه

توپ سیب زمینی سوخاری






توپ سیب زمینی سوخاری

قبلا  دستور آلو بوندا نوع هندی این اسنک خوشمزه را براتون گذاشته بودم که می تونید دستورش را اینجا ببینید.  این مدل سوخاریش هم بسیار ترد و خوشمزه است امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد .

مواد لازم:

سیب زمینی 2 عدد بزرگ آبپز و پوره شده 
پیاز ریز خرد شده 1 عدد بزرگ
گشنیز تازه و ریز خرد شده 40 گرم 
پودر پاپریکا 1/2 قاشق مربا خوری
پودر فلفل قرمز1/2 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
پودر نان به میزان لازم
تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری


سیب زمینی ها را آب پز کنید  و با گوشت کوب له کنید و به  کناری بگذارید.

بعد پیاز نگینی خرد شده را توی روغن داغ سرخ کنید و وقتی طلایی رنگ شد سیب زمینی های له شده را به آن اضافه کنید.


 و بعد هم  همه ادویه ها و در آخر هم گشنیز ریز خرد شده را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا گشنیز و ادویه با سیب زمینی خوب مخلوط بشه . مواد را به کناری بگذارید تا کمی سرد شود.

حالا توی یک ظرف عمیق مقداری روغن بریزید و بگذارید حسابی داغ بشه.
تخم مرغ و شیر را با چنگال هم بزنید تا خوب مخلوط شوند .
پودر نان را توی یک کاسه  بریزید . ( برای تهیه پودر نان خانگی اینجا کلیک کنید. )


از مواد سیب زمینی به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید و در دست گرد کنید.


 حالا توپهای سیب زمینی رااول توی تخم مرغ و شیر بزنید و بعد   داخل  پودر نان بغلطانید  و دوباره این کار را تکرار کنید تا یه لایه کلفت از نان دور سیب زمینی بوجود بیاد  .و بعد توپ سیب زمینی را توی روغن داغ سرخ کنید.  بعد از اینکه حسابی برشته شدند این توپها را روی حوله آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن خارج شود.و  با یه سس خیلی خیلی تند فلفل قرمز نوش جان کنید...pegah

نکته:  یه نکته خیلی مهم در مورد این غذا اینه که حتما حتما بگذارید مواد سیب زمینی کاملا سرد سرد بشه و بعد توی تخم مرغ و آرد بغلطانید و بعد توی روغن بندازید  تا سرخ بشه ...چون اگه مواد سیب زمینی داغ باشه توپها توی روغن وا میره یا می ترکه .

پودر نان



پودر نان

من برای تهیه پودر نان از نان باگت استفاده می کنم و از آنجایی که عادت ندارم چیزی رو دور بریزم  :))))  همه قسمتهای نان را به صورت پودر در میارم برای همین رنگ پودر نانی که استفاده می کنم کمی تیره تر است  ( عکس دوم ) . گاهی هم نان را برای ساندویچ استفاده می کنیم و خمیرهای توی نان را در میارم  و باز هم اون خمیر را خشک می کنم و باهاش پودر نان درست می کنم که البته رنگش کاملا سفید و زیباست ( عکس اول )..... ( البته اصل  موضوع اینه که این پودر نان را توی خونه تهیه کنید و صد البته که کیفیت بهتر و تازه تری نسبت به نمونه های بسته بندی داره . پس رنگش  چه سفید باشه چه تیره تر زیاد در مزه و کاربردش تاثیری نداره .)                                              
 
                                         (عکس هر دو نوع پودر نان را بالا براتون گذاشتم . )

( یه مدل دیگه پودر نان هم هست که به زودی بهتون یاد می دم و برای مرغ سوخاری  و.... بسیار شکیل و زیبا است ) 

نان باگت 5 عدد


نانها را برشهای مکعبی بزنید و توی سینی فر بچینید . فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و نانها را توی فر بگذارید تا زمانی که برشته شوند . بعد بگذارید تا نانهای برشته شده خنک شوند.

حالا نانهای برشته را توی دستگاه غذاساز بریزید و آنها را تبدیل به خرده نان کنید میزان درشتی یا ریزی این نانها بسته به سلیقه شما داره .
پودر نان را می تونید توی ظرف شیشه ایی بریزید و توی یخچال  نگه داری کنید.

 در صورتیکه فر ندارید می تونید این نانها را توی ماهیتابه بچینید و بعد ماهیتابه را روی حرارت خیلی خیلی کم قرار بدید و مدام نانها را پشت و رو کنید تا یکنواخت برشته بشه.

بعضی ها هم روی بخاری یا رادیاتور نانها را خشک می کنند .

 پودر نان خانگی... موارد مصرف زیادی داره می تونید توی کوکو یا کتلت یا مافین و حتی برای سوخاری کردن و حتی ته دیگ هم ازش استفاده کنید....pegah

                                  عکس زیر هم خمیر نان باگت خشک شده است که روی رادیاتور خشکش کردم .

ه‍.ش. ۱۳۹۲ دی ۱, یکشنبه

کتلت تند گوشت و جعفری


کتلت تند گوشت و جعفری

البته همه شما عزیزان دستور کتلت را  بلدید ... ولی این کتلت هم تند است و هم اینکه با جعفری و فلفل پاپریکا طعم متفاوت تری نسبت به نوع معمولیش داره  :)

گوشت چرخکرده 300 گرم
سیب زمینی 1 عدد کوچک
پیاز نگینی خرد شده 1 عدد کوچک
جعفری 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ 2 عدد
زردچوبه و پودر لیمو عمانی و ادویه گوشت به میزان لازم
فلفل قرمز تند 1 قاشق چایخوری
پاپریکا 1 قاشق مربا خوری


سیب زمینی را رنده کنید و آب اضافی آنرا بگیرید.

حالا همه مواد را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

مقداری از مواد کتلت را در دست شکل بدید و در روغن داغ  دو طرف آنرا سرخ کنید. نوش جان .....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۳۰, شنبه

سبزی پلو با میگو


سبزی پلو با میگو

قبلا دستور دمپخت میگو را براتون گذاشته بودم که می تونید اینجا دستورش را ببینید. این پلو هم با کمی تغییرات درست کردم که امیدوارم درست کنید و خوشتون بیاد.

مواد لازم برای سبزی پلو :

سبزی پلویی  300 گرم که شامل این سبزیها میشه : ( شوید و گشنیز و تره و جعفری و کمی شنبلیه و 3 حبه سیر( در صورت تمایل ) )
برنج 3 پیمانه پلو پز
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری

مواد لازم برای خوراک میگو :

میگو 400 گرم
پیاز ریز خرد شده 1 عدد متوسط
سیر ریز خرد شده 3 حبه متوسط
سس فلفل تند 1 قاشق غذاخوری
گشنیز خرد شده 1 قاشق غذاخوری
ادویه ماهی و پودر لیمو عمانی و زردچوبه به میزان لازم


پیاز را توی روغن داغ سرخ کنید و بعد سیر و ادویه ها را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه بلند شود.


میگو ها را که از قبل تمیز کردید و شستید را به ادویه و پیاز اضافه کنید و کمی هم بزنید تا میگو ها تغییر رنگ دهد و جمع شود.
در آخر هم سس تند فلفل و سبزی گشنیز را اضافه کنید و هم بزنید و از روی حرارت بردارید. ( نیازی به تفت دادن زیاد میگو نیست چون هم سفت میشه و هم اینکه با برنج یه زمان پخت دیگری هم داره . )


مواد میگو را به کناری بگذارید و یرنج را که از 3 ساعت قبل با مقدار نمک و آب خیسانده بودید روی حرارت بگذارید.
همین که برنج شروع به جوشیدن کرد سبزی پلویی و زردپچوبه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید برنج کمی نیم پز  و آماده آبکش کردن شود.


برنج را آبکش کنید و کف قابلمه مقدار کمی روغن بریزید و یه لایه برنج را توی قابلمه ریخته و یک لایه از مواد میگو روی آن بریزید و این کار را تا پایان برنج و میگو انجام دهید.


اجازه دهید برنج دم بکشه . برنج را توی ظرف سرو کشیده روی آنرا با میگو تزئین کنید و نوش جان .....pegah

نکته: برای سبزی پلویی میزان همه سبزیها با هم برابر است بجز شنبلیه که 1 یا 2 شاخه اش کافیست مقدار شنبلیله زیاد باشه غذا تلخ میشه .

نکته: اضافه کردن سیر به سبزی پلویی اختیاری است و حتی می تونید با مقداری برگ سیر هم آنرا جایگزین کنید.

ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۲۷, چهارشنبه

مرغ رست شده با سس پستو





مرغ رست شده با سس پستو

راستش هنوز هم که به عکسهای این غذا نگاه می کنم دلم می خواد دوباره این غذا را درست کنم  .. :)))))  واقعااااا مزه عالی ای داره شما هم حتما یکبار امتحان کنید  مزه دار کردن مرغ با این سس معرکه است حتی برای من از مزه پاستا با سس پستو هم خوشمزه تر بود . 

سینه مرغ 1 عدد ( از بقیه قسمتهای مرغ هم می تونید استفاده کنید. )
لیمو ترش تازه 1 عدد
سس پستو 5 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم



سینه مرغ را از وسط به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. و مرغ را فیله کنید ( استخوانهای مرغ را بگیرید )
حالا بوسیله چاقو مانند تصویر برشهای مورب کمی عمیق روی مرغ ایجاد کنید.
تمام قسمتهای مرغ را با آبلیمو تازه و نمک و فلفل مزه دار کنید.


حالا سس پستو را خیلی خوب به دو طرف مرغ بمالید . و توی قسمتهای برش خورده هم با سس پر کنید.
سینه مرغ را توی یک ظرف گذاشته و روی ظرف را بپوشانید و به مدت 5 تا 6 ساعت یا یک شب تا صبح توی یخچال بگذارید تا مرغ حسابی مزه دار بشه.
فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
یک مقدار فویل برش بزنید و کمی روغن روی فویل بریزید و مرغ مزه دار شده را روی روغن بگذارید .
حالا فویل را ببندید به صورتیکه  هیچ درزی نمونه . فویل را توی ظرف فر بگذارید و ظرف را توی فر گذاشته و به مدت 25 تا 30 دقیقه اجازه دهید مرغ بپزه .
بعد فویل را از توی فر درآورده و سرش را باز کنید و گریل بالای فر را روشن کنید و دوباره مرغ را توی فر گذاشته تا روی مرغ هم برشته شود.
حالا مرغ را توی ظرف سرو بگذارید و روی رست را با کمی سس پستو بپوشانید و با سیب زمینی تند برشته سرو کنید.نوش جان...... pegah

 نکته: میزان پخت مرغ به اندازه مرغ بستگی داره هر چی مرغ بزرگتر باشه زمان پختش هم بیشتر میشه .

سیب زمینی تند برشته


سیب زمینی تند برشته

من برای دورچین رست مرغ و سس پستو از این سیب زمینی های  تنوری و خوشمزه استفاده کردم یکی از خوبیهای این دستور اینه که نسبت به نوع سیب زمینی سرخ شده روغن کمتری مصرف میشه و سالم تر است . البته من برای مزه دار کردن سیب زمینی ها کمی   فلفل و شوید اضافه  کردم شما اگه تمایل دارید با هر سبزی خشک دیگه ایی که خوشبو است می تونید این سیب زمینی ها را درست کنید.

سیب زمینی 250 گرم
فلفل قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
شوید 3 قاشق غذاخوری
روغن مایع یا کره به میزان دلخواه

سیب زمینی ها را پوست بکنید و توی یک قابلمه آب بریزید و سیب زمینی ها را به همراه کمی نمک نیم پز کنید. ( یاتون باشه باید نیم پز بشن )

بعد سیب زمینی های  نیم پز شده را توی آبکش بریزید تا آب اضافی آن خارج شود.

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.

حالا توی ظرف مخصوص فر مقدار کمی روغن ( کره ) بریزید و سیب زمینی ها را توی روغن بگذارید و یه مقدار خیلی کم هم روی سیب زمینی ها را با روغن چرب کنید. بعد کمی فلفل قرمز و نمک و شوید خشک  را هم روی سیب زمینی ها بریزید.

ظرف را توی فر گذاشته و تا زمانی که رو و زیر سیب زمینی ها برشته بشه بپزید. نوش جان ....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۲۶, سه‌شنبه

سس پستو (pesto sauce )


سس پستو ( pesto sauce )

سس پستو یکی از معروفترین سس های ایتالیایی است که اصل آن به جنوا (Genoa ) شمال ایتالیا بر می گرده.  به صورت سنتی در دستور این سس از دانه کاج ( pine nuts  ) و روغن زیتون اعلا و ریحان تازه و سیر و پنیر پارمژان استفاده میشه ولی در بعضی از دستورها دانه کاج حذف شده و بجای آن از گردو  استفاده میکنند. حتی با فندق هم میشه یه سس پستو (hazelnut pesto ) عالی و خوب درست کرد .

در بعضی از دستورها  پوست لیمو و مقدار کمی گشنیزهم اضافه میشه  .. به طور مثال در بعضی از نقاط آلمان از برگ تره فرنگی وحشی به جای ریحان  استفاده میشه  و حتی در پرو و سنگاپور هم مدلهای مختلفی از پستو وجود داره .....همه این پیش درآمدها برای این  بود که بگم در هر منطقه ایی بنا به ذائقه و رویش گیاهی آن منطقه ، مواد اصلی با بقیه مواد جایگزین میشه .

دستوری که در زیر می بینید یه دستور مدرن و اصلی از این سس است که فقط بجای دانه کاج از گردو استفاده شده  .... این سس را به صورت سنتی در هاون مرمری با دسته هاون چوبی تهیه می کنن و به صورت مدرن توی دستگاه غذاساز  و معمولا از پنیر پارمژان و یا پنیر پکورینو ( پنیر ایتالیایی که با شیر گوسفندی تهیه میشه و کمی شور و مزه ایی شبیه به پارمژان داره )  در ترکیب این سس استفاده میشه ..... 

غذاهایی که می تونید با این سس درست کنید بسیار متنوع است در روزهای آینده چند مدل غذا با این سس را آموزش خواهم داد.

ریحان 2 پیمانه
گردو (یا دانه کاج ) 1/4 پیمانه
پنیر پارمژان  یا پنیر پکورینو 1/2 پیمانه
سیر 2 حبه متوسط
روغن زیتون 2/3 پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم


همه مواد بجز روغن زیتون را توی دستگاه غذاساز بریزید و همزمان که دستگاه روشن است روغن زیتون را کم کم به آن اضافه کنید تا کمی رقیق شود.


سس تهیه شده را همان لحظه استفاده کنید .

در صورتیکه می خواهید بعدا از این سس استفاده کنید سس را توی ظرف سر دار ریخته و روی سس را با روغن زیتون پر کنید به صورتیکه یک لایه روغن روی سس بمونه این باعث میشه که سس خشک نشه بعد سس را توی یخچال  بگذارید  و به مدت 1 تا 2 هفته قابل نگه داری می باشد.