ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۸, جمعه

کیک پرتقالی با تزئین میوه و آگار




کیک پرتقالی با تزئین میوه و آگار

باید بگم اصلا تصمیم نداشتم این کیک را به صورت هلال یا ماه برش بزنم می خواستم یه کیک گرد را تزئین کنم ولی همیشه آن چیزیکه من می خوام اتفاق نمیفته !!!!!!  .. وروجک خان ( پسر کوچولوم ) حتما حتما یه برش از کیک را می خواست برای همین سریع با یه چاقو به جون کیک خوشگل گرد افتادم و آنرا هلالی شکل کردم و تیکه گرد و تپل کیک هم به جناب همسر و پسرم رسید :))))) ....

مواد لازم:

آرد 300 گرم
تخم مرغ 4 عدد
شکر 200 گرم
روغن مایع 3/4 پیمانه 
آب پرتقال تازه 3/4 پیمانه
جوز هندی 1/8 قاشق چایخوری
بیکینگ پودر 1 قاشق مربا خوری
رنده پوست پرتقال 1 قاشق غذا خوری

مواد لازم برای تزئین کیک :

خامه فرم گرفته 
میوه های فصل   ( من از موز و انار و فیله پرتقال  استفاده کردم )

طرز تهیه:

من توی کیک از آب پرتقال طبیعی استفاده کردم شما می تونید از آب پرتقال پاکتی هم استفاده کنید ولی چون آب میوه های کارخانه ایی به اندازه لازم شیرین هستند مقدار شکر توی دستور کیک را به 150 گرم  تغییر دهید. تا کیکتان بیش از اندازه شیرین نشه ...

ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
کف قالب 26 سانتی متری را با کاغذ روغنی بپوشانید یا چرب کنید.


شکر و تخم مرغها را خوب با همزن بزنید تا کرم رنگ شود بعد جوز هندی  و آب پرتقال و روغن مایع را هم به تخم مرغها اضافه کنید و خوب هم بزنید.


حالا بیکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط کنید و به مایه کیک اضافه کنید و کمی هم بزنید تا آرد خوب با مواد کیک مخلوط شود و در آخر هم رنده پوست پرتقال را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا توی مایه کیک پخش شود.
مواد کیک را توی قالب بریزید و قالب را توی فر بگذارید تا به مدت 45 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان را توی کیک فرو کنید و تمییز بیرون بیاد ، بپزید.
کیک را روی پنجره سیمی بگذارید تا خنک شود.


حالا مانند تصویر یه دایره از کناره کیک ببرید تا کیک شما شبیه به هلال ماه شود.


بعد کیک را با خامه فرم گرفته پوشش دهید . من معمولا از خامه های شیرین شده قنادی که در سوپر مارکتهای بزرگ و یا لوازم قنادی فروشیها فروخته میشه استفاده می کنم . روش هم زدنش هم راحته کافیه خامه شیرین شده را توی ظرف استیل یا شیشه ایی بریزید و با هم زن هم بزنید تا فرم بگیره .


در این فاصله که مایه آگار خنک میشه میوه ها را آماده کنید موز را برش بزنید و انار را دان کنید و پرتقالها را فیله  کنید.
بعد میوه ها را به هر ترتیبی که دوست دارید روی کیک خامه کشیده شده بچینید ودر آخر مایه آگار خنک شده را با قلم موی شیرینی پزی روی میوه ها بزنید . تا یک لایه روی میوه ها را بپوشاند.
بعد کیک را توی یخچال بگذارید تا کمی خنک بشه و با چای و یا قهوه و.... سرو کنید.... نوش جان .....pegah


رویه میوه و آگار





 این پودر آگار آگار است که می تونید از لوازم قنادی فروشی تهیه کنید.


اگه می خواهید بدونید که آگار آگار چیه اینجا کلیک کنید.

در واقعا آگار آگار خیلی مناسبتر از ژله است برای روکش روی کیک و یا چیز کیک......رویه آگار برای انواع کیکهایی که با میوه تزئین میشه مناسب است چون هم میوه ها را براق می کنه و هم اینکه از خراب شدن میوه ها در برابر هوا جلوگیری می کنه یعنی دیگه نگران سیاه شدن و پلاسیده شدن  موز و بقیه میوه های ، روی کیک  نباشید . آگار آگار را می تونید از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید.در هر دمایی بسته میشه و میزان دقیق مخلوط کردنش هم 1/2  قاشق چایخوری در 1 لیوان آب است. حتما حتما باید بعد از مخلوط شدن با آب روی حرارت بگذارید تا به مدت 5 دقیقه بجوشه .

با انواع آبمیوه ها بجز آنهایی که اسید بالایی دارن میشه مخلوطش کرد . و فقط نکته مهمش اینه که نباید ظرفی که توی آن محلول آگار و آب را می ریزید چرب باشه. اگه برای روکش روی میوه از آن استفاده می کنید حتما از یه برس مخصوص شیرینی پزی برای مالیدن روی میوه ها استفاده کنید.

من معمولا برای یه قالب 23 سانتی متری از این مقدار مواد استفاده می کنم . و برای روکش دادن کیکی که در تصویر می بینید مواد زیر بکار رفته :

میوه های فصل   ( من از موز و انار و فیله پرتقال  استفاده کردم )
پودر آگار آگار 1/3 قاشق چایخوری
شکر 50 گرم
آب 100 میلی لیتر



اول میوه ها را روی کیک بچینید و بعد آگار آگار را با شکر و آب مخلوط کنید و بعد روی حرارت بگذارید تا به مدت 5  دقیقه روی حرارت بمونه و بجوشه . بعد به کناری بگذارید و اجازه دهید تا سرد بشه و حالت ژله ایی پیدا کنه....در آخر هم با برس  قنادی روی میوه ها را با این مایه پوشش دهید.... pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۷, پنجشنبه

شوید لوبیا پلو با گوشت




شوید لوبیا پلو با گوشت

یکی از غذاهای مورد علاقه منه .....چون عاشق پلوهای مخلوط هستم .... از همه مهمتر شوید هم داره که مزه اش را عالی می کنه  :))))

گوشت گوساله 300 گرم 
پیاز ریز خرد شده 1 عدد متوسط
سیر ریز خرد شده 2 حبه متوسط
رب گوجه فرنگی 1 یا 2 قاشق غذاخوری
آب 1 لیتر
ادویه گوشت و پودر لیمو عمانی و زردچوبه به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای پلو مخلوط:

برنج 3 پیمانه پلوپز
شوید 4 قاشق غذاخوری 
زردچوبه 1 قاشق مربا خوری
لوبیا چشم بلبلی 70 گرم ( مقدارش بسته به ذائقه اتون داره )


اول از همه گوشتها را به درازای یک انگشت و به ضخامت دو انگشت خرد کنید.( یعنی یه مکعب مستطیل تپل  10*4  سانتی متری )
بعد پیاز ریز خرد شده را توی روغن  داغ سرخ کنید وقتی طلایی شد سیر و ادویه ها را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا بوی ادویه ها بلند شود ....البته مواظب سیر ها باشید که زود می سوزن :)


حالا رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و یه تفت کوچک بدید وبعد گوشت را هم اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید  تا گوشت کمی تفت بخوره و آب نندازه ( اینکار برای اینه که پخت گوشت سریعتر بشه فقط مواظب باشید مواد را تند هم بزنید تا ته نگیره . )

 در آخر هم آب را اضافه کنید و اجازه دهید گوشتها بپزند. در هنگام پخت اگه گوشت به آب بیشتری احتیاج داشت می تونید آب جوش به آن اضافه کنید.
وقتی گوشتها پختند نمک را به آن اضافه کنید و بعد از 5 تا 10 دقیقه از روی حرارت بردارید و سرو کنید. هر چی آب این خوراک کمتر باشه خوشمزه تر است .

برای پخت پلوی مخلوط:

برنج را با نمک و مقداری آب به مدت 3 ساعت بخیسانید.
لوبیا چشم بلبلی را با مقداری آب و نمک بپزید و به کناری بگذارید.


برنج را روی حرارت بگذارید و وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد.... شوید و زردچوبه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا زمانی که برنج نرم و آماده آبکش کردن شود با شوید و زردچوبه کمی بجوشد.

حالا برنج را آبکش کنید و لوبیا ها را با برنج مخلوط کرده وبگذارید تا دم بکشد .... در آخر هم با خوراک گوشت سرو کنید .نوش جان ....... pegah

نکته: بجای زردچوبه از محلول زعفران هم می تونید استفاده کنید.

نکته: می تونید برنج را ساده آبکش کنید و بعد لوبیا و شوید خشک را با برنج مخلوط کنید و بگذارید دم بکشه .... 

سوفله مرغ و سیب زمینی

سوفله مرغ و سیب زمینی

مرغ خام (به اندازه بند انگشت) خرد شده 100 گرم
پیاز ریز خرد شده 1 عدد متوسط
سیب زمینی نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
گوجه نگینی خرد شده 1 عدد متوسط
فلفل دلمه ایی سبز درشت خرد شده 2 قاشق غذا خوری
تخم مرغ 3 عدد
پنیر پیتزا 50 گرم
گردو 5 عدد 
شیر 3/4 لیوان 
ادویه کاری و زردچوبه به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

ابتدا سیب زمینی های خرد شده را در روغن داغ سرخ کنید و به کناری بگذارید.

پیاز ها را در روغن سرخ کنید و بعد ادویه ها را به آن اضافه کرده و مرغ را هم اضافه کنید و خوب تفت دهید تا کمی مرغ بپزد بعد گوجه و فلفل دلمه ایی را هم اضافه کرده و تفت دهید به اندازه ایی که فلفل دلمه ایی کمی نرم شود و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و مواد را از روی حرارت بردارید . و به کناری بگذارید.

حالا تخم مرغ و پنیر پیتزا و گردو و شیر را در مخلوط کن ریخته و خوب میکس کنید و سس بدست آمده را به کناری بگذارید.

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید . 

سیب زمینی های سرخ شده را توی ظرف مخصوص فر بریزید و روی آن را با مواد مرغ بپوشانید و در آخر هم سس آماده شده را روی مواد بریزید و بگذارید درون فر تا به مدت 25 تا 30 دقیقه بپزد و روی غذا طلایی رنگ شود . بعد از آماده شده درون همان ظرف فر غذا را سرو کنید . نوش جان ................pegah

نکته: برای اینکه پف این غذا بیشتر بشه می توانید زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و زرده را با شیر و گردو و پنیر پیتزا مخلوط کنید و سفیده را هم در ظرفی جداگانه خوب با هم زن بزنید تا پف کند و در آخر سفیده را به بقیه مواد سس اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید تا پف مواد نخوابه و روی مواد مرغ درون ظرف فر بریزید.

آلبوم کار دوستان 1

کیک شکلاتی از خانم الهام عفیفیان... برای دیدن دستور کیک شکلاتی با رویه کرم وینا دارچینی اینجا کلیک کنید.

========================================================================

بستنی زعفرانی از دوست عزیز خانم نسیم  تقی نژاد  برای دیدن دستور بستنی زعفرانی اینجا کلیک کنید.

=======================================================================
آش عدس و بلغور از دوست عزیزم خانم هما رها برای دیدن دستور آش عدس و بلغوراینجا کلیک کنید.

=======================================================================
کیک هل و گلاب از دوست عزیز خانم مهتاب ستاره برای دیدن دستور کیک هل و گلاب اینجا کلیک کنید.

=======================================================================
قلیه ماهی از دوست عزیز خانم مینو علوی برای دیدن دستور قلیه ماهی اینجا کلیک کنید.

=======================================================================
خوراک مرغ تندوری از خانم رویا علوی برای دیدن دستور خوراک مرغ تندوری اینجا کلیک کنید.

========================================================================




ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۵, سه‌شنبه

فریتاتا مرغ و سبزیجات

فریتاتا مرغ و سبزیجات

فریتاتا یه غذاهای ایتالیایی است ودر آن تخم مرغ بیس اصلی غذا را تشکیل می ده و با انواع سبزیجات و گوشتها و... می توان این غذای خوشمزه را درست کرد . درواقع فریتاتا خیلی شبیه به کوکو ما ایرانی هاست .

مرغ 2 تکه 
سیب زمینی 1 عدد متوسط
نخود فرنگی 2 قاشق غذا خوری
گوجه فرنگی 2 عدد متوسط خرد شده
تخم مرغ 4 عدد
ذرت کنسروی 2 قاشق غذاخوری
پیاز سرخ کرده 2 قاشق غذاخوری
ادویه مرغ و زردچوبه پودر لیمو عمانی به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم

ابتدا مرغ را آبپز کنید و بعد ریش ریش کنید و به کناری بگذارید.

سیب زمینی را پوست کنده و به صورت مربع هایی به اندازه بند انگشت و نازک برش بزنید .

حالا توی یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و سیب زمینی ها را کمی در روغن تفت دهید تا نرم و سبک شود ولی سرخ نشود.

بعد نخود فرنگی را هم به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید .

مواد را به کناری بگذارید تا خنک شود بعد (همه مواد را با هم مخلوط کنید.)سیب زمینی و نخود فرنگی را در کاسه ایی ریخته و به آن گوجه ریز خرد شده و پیاز سرخ شده و ذرت و ادویه ها و نمک و فلفل و تخم مرغ را اضافه کرده و مرغ ریش ریش شده را هم بیفزاید و خوب هم بزنید و بعد در یک ظرف مستطیلی شکل ( معمولا فریتاتا را در ظرفهای مستطیلی شکل درست می کنند. ) کمی روغن بریزید و مواد فریتاتا را توی ظرف ریخته و می توانید به دو صورت آنرا بپزید یا ظرف را توی فر با دمای 180 درجه سانتی گراد گذاشته و آنرا بپزید .به اندازه ایی که زیر آن برشته شود و بعد گریل بالا را روشن کنید تا روی فریتاتا هم برشته شود .

یا می توانید همه مواد را توی ماهیتابه بریزید و یک طرف آنرا سرخ کنید و بعد برگردانید و طرف دیگر آنرا نیز سرخ کنید...نوش جان....pegah

ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۴, دوشنبه

گراتین گوشت و بروکلی

گراتین گوشت و بروکلی

گوشت گوساله خلالی خرد شده 200 گرم
کلم بروکلی آبپز شده 100 گرم
سیب زمینی 1 عدد بزرگ
پیاز خلالی خرد شده 1 عدد متوسط
گوجه فرنگی خلالی خرد شده 2 عدد متوسط
شیر 1 لیوان
آرد 2 قاشق غذا خوری
کره 50 گرم
پنیر پیتزا به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
ادویه گوشت و زردچوبه و پودر لیمو عمانی به میزان لازم

ابتدا سیب زمینی های خام را پوست گرفته و به صورت دایره ایی برش بزنید و بگذارید تا به مدت 10 تا 15 دقیقه درون آب نیم پز شود. (حتما باید نیم پز باشه ) بعد از نیم پز شدن آنرا به کناری بگذارید.

حالا پیاز خلالی خرد شده را درون روغن سرخ کنید و بعد ادویه ها را اضافه کنید و تفت دهید و زیر شعله را زیاد کرده و گوشت را اضافه کنید تا با دمای بالا گوشت بپزد ولی آب نیندازد (مواظب باشید که مواد نسوزه).
به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا گوشت هم نیم پز بشه و گوجه را هم اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید بعد از 2 تا 3 دقیقه ، بروکلی را هم اضافه کنید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و یه هم بزنید و از روی شعله بردارید و به کناری بگذارید.

کره را توی یک ماهیتابه بریزید وقتی آب شد آرد را اضافه کنید و کمی تفت دهید نباید رنگ آرد تغییر کنید . و شیر را کم کم به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا آرد گلوله نشود به همین ترتیب تمام شیر را اضافه کنید و کمی نمک و فلفل بزنید و بگذارید تا غلیظ شود.

فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و توی ظرف مخصوص فر 1 قاشق غذا خوری روغن بریزید و سیب زمینی های نیم پز شده را کف ظرف بچینید.و نیمی از سس سفید که درست کردید را روی آن بریزید و بعد کمی پنیر پیتزا و بعد ،از مواد گوشتی روی آن بریزید و دوباره روی آن بقیه سس سفید را اضافه کنید و با پنیر پیتزا کل ظرف را بپوشانید و بگذارید درون فر تا به مدت 30 تا 45 دقیقه بپزد تا روی پنیر طلایی رنگ شود . بعد از آماده شدن با همان ظرف فر غذا را سرو کنید. نوش جان........pegah

پودينگ سه رنگ

پودينگ سه رنگ

شير 1 ليتر
شکر 1 ليوان يا 
تخم مرغ 1 عدد
آرد سفيد گندم 2 قاشق سوپ خوري
آردبرنج 2 قاشق سوپ خوري
نشاسته 2 قاشق سوپ خوري
پودر کاکائو 3 قاشق سوپ خوري
زعفران دم کرده غليظ 1 قاشق سوپ خوري
بيسکويت ساده 1 بسته 
وانيل 1/2 قاشق چايخوري

شکر و تخم مرغ را با يک چنگال خوب هم بزنيد .

حالا شير سرد را درون يک قابلمه بريزيد و آردگندم و آرد برنج و نشاسته را به آن اضافه کنيد و خوب هم بزنيد تا گلوله نشود.)( مي توانيد تمام اين آردها و نشاسته را با 4 قاشق غذاخوري شير مخلوط کنيد و بعد که خوب هم زديد به بقيه شير اضافه کنيد. )

بعد شکر و تخم مرغ همزده را هم به آن اضافه کنيد و بگذاريد روي حرارت ملايم و مدام هم بزنيد تا غليظ شود ( غلظت اين پودينگ بايد به اندازه فرني باشه )

حالا اين پودينگ را به 3 قسمت مساوي تقسيم کنيد.

به قسمت اول کمي وانيل اضافه کنيد. به قسمت دوم زعفران دم کرده و به قسمت سوم پودر کاکائو ....

حالا بيسکويت ها را پودر کنيد. 

درون ليوان يا کاسه ايي که مي خواهيد سرو کنيد را با 2 قاشق غذاخوري از پودر بيسکويت بپوشانيد و بعد 3 قاشق غذا خوري از پودينگ وانيلي اضافه کنيد و ظرف را بگذاريد درون يخچال تا به مدت 15 دقيقه بماند و بعد از يخچال درآورده و 3 قاشق غذا خوري از پودينگ کاکائويي به آن اضافه کنيد و دوباره بگذاريد درون يخچال تا به مدت 15 دقيقه ديگر بماند و بعد از سپري شدن زمان مذکور پودينگ زعفراني را اضافه کنيد و کمي هم خلال پسته روي آن بريزيد و بگذاريد توي يخچال تا حسابي خودش را بگيره و بعد سرو کنيد.نوش جان......pegah

سالاد سرد کدو سبز

سالاد سرد کدو سبز

کدو سبز بزرگ 3 عدد
ذرت کنسروی 3 قاشق غذاخوری
نخود فرنگی 2 قاشق غذا خوری
خیار شور خرد شده 3 قاشق غذا خوری
قارچ 200 گرم ریز خرد شده
هویج 2 عدد متوسط
سس مایونز 3 قاشق غذاخوری
نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
ابتدا کدوها را خوب بشویید و یک برش طولی بزنید و توی کدوها را با یک قاشق مربا خوری خالی کنید به صورتیکه کدو ها تبدیل به قایق شوند..  ( داخل کدوها را دور نریزید آنها را به مکعبهای کوچک برش دهید. )
حالا کدوهای قایقی را بخار پز کنید .


برای درست کردن داخل کدوها :
هویج را مکعبی خرد کنید و همراه با ذرت و نخودفرنگی و کدوهای مکعبی شده و قارچهای ریز خرد شده بخار پز کنید.
وقتی که مواد کاملا نرم شدند بگذارید تا خنک شوند .
حالا مواد ریز خرد شده و مکعبی بخار پز را توی یک کاسه بریزید و به آن خیار شور خردشده و سس مایونز و نمک و فلفل اضافه کنید و خوب هم بزنید.
این مواد آماده شده را توی کدوهای بخارپز قایقی بریزید و روی آنرا با نعنا خشک تزئین کنید و بگذارید درون یخچال تا کمی خنک شود و بعد نوش جان کنید.... pegah

نکته: شما می توانید بجای سس مایونز از مخلوط 4 قاشق غذاخوری ماست و 1 قاشق مرباخوری آبلیمو و نمک و فلفل یک سس سالم درست کنید و روی مواد بریزید.

ه‍.ش. ۱۳۹۲ آذر ۳, یکشنبه

کیک آلو قرمز با رویه گاناش ( کیک میوه ای )



کیک آلو قرمز با رویه گاناش ( کیک میوه ای )

من این کیک را اواخر تابستون که آلو فراون بود  درست کردم ولی تا حالا فرصت نشد عکسشو بگذارم ... از آنجایی که این کیک بسیار مناسب برای مخلوط کردن با انواع میوه هاست می توان اسم این کیک را کیک میوه ایی هم گذاشت . فقط نکته مهمش اینه که باید توی قالبهای میان تهی ریخته بشه تا به صورت یکدست پخته بشه . پس می تونید از هر نوع میوه فصل چه ترش چه شیرین توی این دستور استفاده کنید. روی کیک را می تونید با انواع کرم ها یا گاناش تزئین کنید.

آرد 380 گرم  ( 3 پیمانه )
شکر قهوه ای 230 گرم ( 1 پیمانه )
تخم مرغ 4 عدد
شیر 1پیمانه
روغن مایع 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری سر خالی
آلو قرمز ریز خرد شده ( یا هر نوع میوه دلخواه )  220 گرم ( 1 پیمانه )

برای تزئین :
ترافل های رنگی
پودر پسته


ابتدا فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید.
قالب تو خالی را با روغن چرب کنید  و در صورت تمایل یکم آرد تو قالب بپاشید و بعد قالب را برگردانید تا آردهای اضافی از قالب بیرون بریزه .


تخم مرغها را با شکر قهوه ایی خوب هم بزنید تا کرم رنگ و پف دار شود.


حالا شیر و روغن مایع را به آن اضافه کنید و به اندازه ایی که مخلوط شود هم بزنید.
آرد را با بیکینگ پودر مخلوط کنید و به مایع کیک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود.


در آخر هم 1 قاشق آرد به میوه های تکه شده اضافه کنید خوب با هم مخلوط کنید تا میوه ها به آرد آغشته شوند . اینکار برای اینه که میوه ها ته قالب نروند و وسط کیک بمونند.
حالا میوه ها را هم به مواد کیک اضافه کنید و کمی هم بزنید .


کیک را توی قالب چرب شده بریزید و روش را با پودر پسته  تزئین کنید و بگذارید درون فر تا به مدت 30 تا 45 دقیقه  یا تا زمانی که یک خلال دندان را توی کیک فرو کنید و تمییز بیرون بیاد بپزید.
بگذارید کیک توی قالب سرد بشه و بعد توی ظرف بر گردانید و روی آنرا با گاناش نیمه گرم و ترافل تزئین کنید.نوش جان ....
 pegah

نکته: بجای شکر قهوه ای می تونید از شکر سفید هم استفاده کنید ولی مزه  اصلی این کیک بخاطر عطر و طعم متفاوت شکر قهوه ای بسیار عالی است :) .


گاناش



گاناش

واقعااا گاناش مزه عالی ای داره چه برای روی کیک چه برای وسط کیک...  یه رویه  آسون  و خوشمزه برای انواع کیک و کاپ کیک است. من همیشه میزان خامه و شکلات را مساوی می ریزم شما می تونید میزان خامه را کمتر و یا میزان شکلات را بیشتر کنید این سلیقه ایی است. در ضمن مزه و رنگ گاناش به شکلاتی که استفاده می کنید بر می گرده یعنی می تونید با انواع شکلاتهای رنگی یا شیری یا تلخ این رویه را درست کنید. 

شکلات تخته ای 200 گرم ( من همیشه از شکلات چیپسی یا از شکلات 56% آیدین استفاده می کنم چون هم رنگ خوبی به گاناش می ده و هم شیرینیش میزون است  )
خامه صبحانه 200 میلی لیتر یا ( 1 بسته ) ( من از خامه کاله  استفاده می کنم )
کره 30 گرم 
وانیل در صورت تمایل  ( من هیچ وقت نمی ریزم ولی اگه شما دوست دارید برای عطر بیشتر گاناش می تونید استفاده کنید )

گاناش را هم میشه به روش بن ماری ( روی بخار آب ) درست کنید و هم روی حرارت مستقیم فقط نکته مهمش اینه که حرارت باید خیلی کم باشه )

خامه و شکلات را روی حرارت خیلی کم بگذارید و هم بزنید تا مواد ذوب شوند .

وقتی یکدست شد کره را اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملا توی گاناش حل بشه . ( دلیل استفاده از کره اینه که باعث براق تر شدن گاناش میشه اگه دوست ندارید می تونید از دستور حذفش کنید ).
گاناش نیمه گرم و روان برای ریختن روی کیک سرد بسیار مناسب است اگه هم دوست دارید توی قیف بریزید و با ماسوره به آن فرم بدید باید بگذارید سرد بشه و خودشو بگیره.....pegah


ه‍.ش. ۱۳۹۲ آبان ۲۸, سه‌شنبه

خورشت دال عدس با زیره پلو



خورشت دال عدس با زیره پلو

این غذای جنوبی باید تند و تیز درست بشه و ما معمولا با پلو زیره آنرا سرو می کنیم البته شما می تونید با پلوی ساده هم آنرا سرو کنید.توی دال عدس معمولا از تمر هندی قهوه ای استفاده میشه ... بعضی ها دال عدس را می کوبن تا عدس کاملا له بشه و بعضی ها هم توی دال عدس سیب زمینی اضافه نمی کنن و ساده درست  می کنند که اینها سلیقه ای است . و بعضی جنوبی ها هم بهش کدو تنبل اضافه می کنن که اینم مزه خوبی داره . 

عدس قرمز  200 گرم
آب  حدود 3 لیوان
سیر 1 بوته ( مقدارش تقریبی است )
پیاز 1 عدد بزرگ
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
تمر هندی قهوه ای 60 گرم  ( حل شده در نصف لیوان آب ( تمر هندی حل شده در آب باید غلیظ باشه ))
سیب زمینی 1 عدد متوسط و مکعبی خرد شده
نمک و فلفل قرمز  به میزان لازم
زردچوبه و ادویه خورشتی به میزان لازم
برنج 3 پیمانه پلو پز
زیره سیاه 60  گرم ( کم یا زیاد بودن زیره سلیقه ای است )


ابتدا عدس قرمز را بشویید و با 3 لیوان آب و سیب زمینی بگذارید بپزه . که معمولا پختش 30 تا 45 دقیقه طول میکشه . وقتی عدس پخت آنرا به کناری بگذارید. ( من عدس را نمی کوبم )

سیر را همراه فلفل قرمز و نمک و ادویه خورشتی توی هاون بریزید و بکوبید تا له شود.

تمر هندی را هم توی نصف لیوان آب به صورت غلیظ خوب حل کنید و بعد از صافی رد کنید تا تفاله های آن گرفته شود.


پیاز را ریز خرد کرده و توی روغن داغ سرخ  کنید. بعد سیر له شده را هم به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شود ما معمولا بعد از اضافه کردن سیر به مدت 1 تا 2 دقیقه درب ظرف را می گذاریم تا بوی سیرو ادویه بلند شود.


حالا رب گوجه فرنگی را هم اضافه کنید و خوب هم بزنید تا بوی خامی رب گرفته شود.
در آخر هم عدس پخته شده را به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید و بعد تمر هندی را هم اضافه کرده و زیر حرارت را زیاد کنید تا به جوش بیاد.


 وقتیکه جوش آمد زیر حرارت را کم کنید تا جا بیفته و بعد نوش جان کنید..... pegah

زیره پلو :
برنج را آبکش کنید و بعد زیره پاک شده را به برنج اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه برنج با زیره مخلوط بشه و بعد بگذارید دم بکشه و در آخر با دال عدس سرو کنید.